Euro 2020 – A torna álomcsapata szerintünk

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 12.

Aludtunk egyet a tegnapi döntőre, osztottunk, szoroztunk, összedugtuk a fejünk és ebből megszületett az Európa-bajnokság legjobb csapata. Természetesen most is vannak olyan játékosok, akikért vérzik a szívünk, de a helyek korlátozottak voltak, így döntenünk kellett.

Így néz ki a SportfogadásOnline csapatának álomcsapata:

A kapus

Gigio Donnarumma (Olaszország)

A fiatal olasz már most olyan rutinnal rendelkezik, mint tíz évvel idősebb társai, végül ő bizonyult nyerőembernek. A csapatba azért került be, mert stabil teljesítménye mellett kétszer is hőssé tudott válni. Először az elődöntőben hárította Alvaro Morata büntetőjét, amivel a squadra azzurra döntőbe jutott, majd a fináléban Jadon Sancho és Bukayo Saka tizenegyesét is kifogta nagy magabiztossággal.

Egyébként az UEFA illetékesei a torna legjobb játékosának is őt választották.

Nálunk még dobogós helyen végzett Kasper Schmeichel és Yann Sommer.

A védők

Denzel Dumfries (Hollandia)

Hollandia viszonylag hamar kipottyant, Budapesten a csehek jelentették a végállomást, és túl sok pozitívum nem is volt az Oranje játékában. Ha volt, akkor az Denzel Dumfriesnak köszönhető. Az AZ Alkmaar védője az elejétől fogva megkapta a bizalmat az azóta már lemondott Frank de Boertól, és élt is vele. A 25 éves védő két gólt szerzett a torna során, valamint egy kiharcolt tizenegyessel segítette a csapatát.

Nem kétséges, hogy az egyik nagy felfedezettről van szó.

Simon Kjaer (Dánia)

A dán csapat szép utat járt be az Európa-bajnokságon, a pokolból kerültek egyre közelebb a mennyek kapujához, ám egy utolsó pillanatos tizenegyes által kiestek Angliával szemben. Simon Kjaer nem csak a pályán nyújtott teljesítménye alapján érdemli meg, hogy itt legyen, hanem mint kapitány és mint ember. A finnek elleni borzalmakkor is megőrizte a hidegvérét, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy Christian Eriksen túlélte az esetet.

Valóban, igazi vezérként viselkedett a pályán, rendkívül hasznosan futballozott, a legegyértelműbb választások között szerepelt.

Giorgio Chiellini (Olaszország)

Itt viszont voltak viták. Nem tudtuk sokáig eldönteni, hogy a csapatkapitány, vagy Leonardo Bonucci érdemli meg azt, hogy a legjobbak közé kerüljön. Végül a cséká mellett döntöttünk, mert bár Bonucci fontos gólt szerzett, tizenegyeseket értékesített, Chiellini volt az, aki olyan szintű hidegvérrel játszott minden egyes találkozón, amit öröm volt nézni. A spanyolok elleni mentális hadviselés egy szóval jellemezve zseniális volt. Bonucciért vérzik a szívünk, de azzal vigasztalódhat a Juve védője, hogy őt választották a döntő legjobbjának. Meg hát… Megnyerte az EB-t. És a trófeára olyannyira vigyáz a két védő, hogy még az ágyba is magukkal cipelik.

Luke Shaw (Anglia)

Itt is voltak kétségeink, hiszen Leonardo Spinazzola hatalmasat játszott az egész viadal alatt, ám ugyanez elmondható Shawról is, aki tegnap este ráadásul megszerezte első gólját a válogatottban.

A torna folyamán három gólpasszt jegyzett, beadásai élményszámba mentek, nem volt egy pillanata a találkozóknak, amikor a Manchester United védője ne robotolt volna, mint egy őrült.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A középpályások

Federico Chiesa (Olaszország)

A pálya jobb oldalára az olaszok 23 esztendős szélsőjét raktuk, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma egész Itália ünnepeljen. Eleinte csereként számított rá Roberto Mancini szövetségi kapitány, de az osztrákok ellen szerzett gólja után bekerült a kezdőbe, és ott is maradt. A döntőben is nagyszerűen játszott a sérüléséig, nem kétséges, hogy itt a helye.

Az EB-t végül két góllal zárta, mert a spanyolok elleni elődöntőben is betalált.

Declan Rice (Anglia)

Anglia minden egyes mérkőzésén kezdőként számított rá Gareth Southgate szövetségi kapitány, a fél világ által ostromolt középpályás pedig remekül teljesített. A nyár egyik slágerigazolása lehet, egyesek szerint 80 millió fontot is megér. Az EB-n látottak alapján talán még többet is…

Pedri (Spanyolország)

Az egyetlen játékos, akit a vörös fúria kölcsönöz a csapatunkba. Pedrit választották meg a torna legjobb fiatal játékosának, méghozzá teljes joggal. Elképesztő rutinnal játszott, nem hiába tartják, hogy Luis Enrique egyik kedvence a Barcelona játékosa. Passzmutatói fenomenálisak, és bár rúgott egy öngólt a horvátok ellen, a legkevésbé sem tehetett róla. Igazi gyémántot találtak a Barcánál…

Emil Forsberg (Svédország)

A középpálya bal oldalán az az Emil Forsberg kapott helyet, aki a hátán cipelte a svéd csapatot. A támadóknak nem igazán ment a játék, ekkor jött az RB Leipzig játékosa, és tovább lendítette a csapatot. Összesen négy góllal zárt, nem sok hiányzott a gólkirályi címhez, ne feledjük, hogy az ukránok ellen két kapufát is lőtt.

A támadók

Patrick Schick

A csehek támadója meglepetés, hogy itt van – alapból -, de aki látta az EB meccseit, az egyáltalán nem lepődik meg rajta. Öt gólt szerzett a tornán, betalált fejjel, lábbal, tizenegyesből, távolról, magyarul minden létező helyzetből sikerült a hálóba találnia.

Egyébként a torna legszebb gólját is neki köszönhetjük, a skótok elleni első mérkőzésen közel 50 méterről emelte át Marshall kapust.

Cristiano Ronaldo

Ki lehet hagyni az Aranycipőst egy ilyen válogatottból? Nem, nem lehet. Ő is öt gólt szerzett, akárcsak Schick, de mivel ő még mellette kiosztott egy asszisztot is, hivatalosan ő nyerte ezt a csatát. Tegyük hozzá, hogy öt góljából hármat tizenegyesből szerzett, és szokásához híven a csapatjáték most sem volt az erőssége, de a számok makacs dolgok, ami mellett nem tudunk elmenni…

Tényleg, legalább 2-3 olyan hely van, ahová mást is el tudtunk volna képzelni, ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg jó teljesítmény volt ezen a kontinensviadalon, amivel mi, nézők csak nyertünk. Soha rosszabb EB-t!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső