Euro 2020 – Az Angolok Értékelése

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 12.

A XVI. Európa-bajnokságtól többet kaptunk, mint amit vártunk. Fergeteges meccseket, rengeteg gólt, rendkívül sok hosszabbítást és tizenegyespárbajt, cserébe a 0-0-s döntetlent a csapatok mintha elfelejtették volna, hogy létezik. A döntőről külön ejtettünk már pár szót, most pedig a játékosokra térünk ki külön-külön.

Először az ezüstérmes Southgate-legényekkel kezdünk:

Anglia

Nem tért haza, de ez nem sokon múlt, lássuk, hogy teljesítettek a játékosok!

Jordan Pickford – 8

Érdekes, hogy valaha megkérdőjelezték az ő szerepeltetését az angol válogatottban, eszünkbe sem jutna jobb kapus, aki őrizhetné a háromoroszlánosok portáját. A döntőben talán egy megingása volt, de Federico Chiesa közeli lövésénél a helyén volt. A gólról nem tehetett, még ott is majdnem sikerült mentenie Verratti fejesét követően, ám Bonucci lövésére már nem tudott odaérni.

A tizenegyespárbajban kétszer is hárított, előbb Andrea Belotti lövését fogta, majd Jorginho gurítását, ami lélektani szempontból nagyon nagy lökést jelenthetett volna… Volna…

Kyle Walker – 7

Ezúttal belső védőként számított rá Gareth Southgate, mivel Kieran Trippier került a szélre, mint szárnyvédő. Az olasz támadókat jól tartotta Stones-szal és Maguire-rel egyetemben. Nem lehetett panasz rá tegnap este.

John Stones – 7

Gyakorlatilag levette Ciro Immobilét a pályáról, az olaszok egyik legnagyobb sztárja lélegezni is alig tudott mellette. Mellette több fontos blokkot is bemutatott, persze, néha két védőtársa is kisegítette, de az látható, hogy hatalmas fejlődésen ment keresztül idén.

Harry Maguire – 7

Rá sem tudunk szólni egy rossz szót sem. Meg persze nem is akarunk. Pár elszórt labdája ugyan volt, illetve néha fent ragadt, és az olaszok így a helyén megindulhattak, de egyszer sem lett baj belőle. A tizenegyesét rendkívül magabiztosan értékesítette, az irányzékkal és az erővel sem volt gond. Olyannyira nem, hogy a hálóban elhelyezett kamera bánta…

Kieran Trippier – 7

Kisebb meglepetésre került a kezdőbe, ám teljesítményével igazolta a szövetségi kapitány döntését. Lorenzo Insignét levette a pályáról, a kis nápolyinak nagyon nem ment, amíg Trippier helyén próbálkozott. A szélső védő végül egy gólpasszal zárta a döntőt, az ő beadását követően szerzett vezetést Luke Shaw.

Kalvin Phillips – 6

A yorkshire-i Pirlo, így hívják Phillipset a Leeds United drukkerei. Ezúttal nem láttunk hasonlóságot, elég szürke meccset játszott a középpályás. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy rossz volt, mert nem volt az. Mindössze annyit, hogy az ő feladatai nem annyira látványosak, így néha teljesen észrevétlen. Nos, tegnap észrevétlen volt, és annyira nem is nyújtott kiemelkedőt.

Declan Rice – 8

Annál inkább a West Ham United játékosa, akinek talán ez volt a legjobb mérkőzése az Európa-bajnokságon. Ő is a szürke zongoracipelők közé tartozik a legtöbbször, ha észrevesszük a jelenlétét, az két dolgot jelenthet: Vagy nagyon rosszul, vagy nagyon jól játszik. Esetünkben az utóbbiról van szó.

Luke Shaw – 8

Korábban említettük, hogy nagy problémát okoz, hogy őt vagy Leonardo Spinazzolát nevezzük majd az álomcsapatunkba. Valamint azt is, hogy még van egy meccse, ahol segíthet számunkra a döntésben. Segített, mert két perc elteltével ő szerezte meg az angol csapat számára a vezetést. Nem mellesleg ez volt a nemzeti dresszben az első gólja. Nagyszerű időzítés…

Federico Chiesa mellett egyáltalán nem volt könnyű dolga, de nagyjából sikerült megfogni a fickándozó olaszt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Raheem Sterling – 6

Ez egy csendesebb meccse volt a szélvészgyors szélsőnek, aki ugyan párszor kamatoztatni tudta a sebességét, de Olaszország védelme ezúttal is remekül állta a sarat. Ami viszont feltűnő volt, az a nagy mennyiségű védekező munka, amit asztalra tette. Nem ezt szoktuk meg a City szélsőjétől, de kellemes meglepetés volt.

Harry Kane – 7

Csatár legyen a talpán, aki egy Bonucci – Chiellini kettős között érvényesülni tud. Nem is nagyon sikerült ez Kane-nek, de van egy nagy különbség közte és Immobile között: Kane visszajárt labdákért, ott segített, ahol csak tudott, passzai pedig élményszámba mentek. Egy csatárt általában a góljai minősítenek. Általában, de nem most. Jól játszott a Tottenhamtől távozó támadó.

Mason Mount – 6

Mason Mounttól mindenki sokat várt, és páran csalódottak lehetnek a teljesítménye miatt. Valóban, ezúttal nem tudott váratlant húzni támadásban, ám labda nélküli játékát öröm volt nézni.

A cserék:

Gareth Southgate hatból öt cserelehetőséget használt ki, kettőt a találkozó legvégén, gondolva már a tizenegyesrúgásokra.

Bukayo Saka – 6

Mindössze 19 éves, karrierje elején van, és máris itt egy komoly lelki teher, ami el fogja őt kísérni a karrierje végéig. Gareth Southgate úgy döntött, Saka lesz az ötödik angol rúgó. A feladat túl nagy falatnak bizonyult, Gigio Donnarumma védte a büntetőt, Saka pedig összetört, a társak nem győzték vigasztalni.

Jordan Henderson – 5

Feljött csereként a 74. percben, majd lejött a 120.-ban. Persze, taktikai okokból, hiszen Marcus Rashfordot azért küldték pályára, hogy tizenegyest rúgjon. Semmi különöst nem tett a pályán a liverpooli csapatkapitány, nekünk legalábbis nem maradt meg semmi emlékezetes tőle.

Jack Grealish – 6

Jorginho belépője után sokan felszisszentek – köztük mi is -, de szerencsére tudta folytatni a játékot az Aston Villa játékosa. Hozott egy kis pluszt a pályára, de az átütő siker elmaradt. Több esélyt érdemelne ettől függetlenül.

Marcus Rashford & Jadon Sancho

Nem pontozzuk őket, hiszen a 120. percben álltak be azért, hogy a büntetőpárbajban segíthessék a csapatukat. Nem sikerült, mindketten kihagyták a maguk tizenegyesét.

Mi így láttuk az angol srácok teljesítményét, persze lehet, hogy ti nem. De ettől szép a foci. Nemsokára jönnek az Európa-bajnok olaszok is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső