Euro 2020 – Az Olaszok Értékelése

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 12.

A mérkőzés összefoglalóját már olvashattátok, ahogy az angolok értékelését is. Következzen az olasz válogatott, amely 1968 után másodszor ülhetett fel Európa trónjára. Nem mellesleg már csak egy mérkőzésre vannak attól, hogy beállítsák Brazília és Spanyolország rekordját, az Azzurri ugyanis 34 mérkőzés óta veretlen.

Olaszország

Mi így láttuk Roberto Mancini fiait a tegnap esti meccsen:

Gigio Donnarumma – 9

Lehet, hogy még Milánóban is megbocsátottak neki, mert Donnarumma hőssé vált az EB-n. Egy védést kellett bemutatnia a rendes játékidőben, de a tizenegyespárbajban két büntetőt is megfogott. Az UEFA aztán őt választotta az egész torna legértékesebb játékosának. Szerintünk megérdemelte.

Giovanni Di Lorenzo – 5

Ez most egy gyengébb meccse volt a Napoli jobbhátvédjének. A gólnál lemaradt Shaw-ról, rendkívül sokszor volt bizonytalan a mérkőzés folyamán, nem értette meg magát a társakkal. Gyenge volt, de ez most belefért.

Giorgio Chiellini – 8

Igazi kapitányhoz méltó produktum. Megfogta az angol támadókat, és bár nem volt szép, ahogy Bukayo Sakát a nyakánál fogva visszarántotta, abban a mozdulatban minden rutinja benne volt. Remélhetőleg látjuk még a válogatottban.

Leonardo Bonucci – 8,5

Őt választották a mérkőzés legjobbjának tegnap este, és védőmunkája mellett még egy fontos dolgot tett le az asztalra: Ő egyenlítette ki az állást a második félidőben. Tökéletes párost alkotnak Chiellinivel, sokkal szegényebb lesz az olasz csapat, amikor ők visszavonulnak.

Emerson – 6

Ugyanazt tudjuk írni, mint a múltkor: Egy nagyszerű Spinazzolát kellett pótolnia, és nagyon magasan volt a léc, amit Emerson ugyan megugrani nem tudott, de szégyenkeznie semmiképp nem kell a saját teljesítménye miatt.

Trippier nehéz feladat elé állította, támadásban pedig az Atletico Madrid védője mellett Kyle Walkerrel is meg kellett harcolnia. Nem jó, nem is tragikus.

Jorginho – 7

Az elején úgy tűnt, nem fogja tudni folytatni a játékot, ám egy EB-döntőben a sérülések is gyorsabban gyógyulnak, Jorginho fogát összeszorítva küzdötte végig a meccset. Remekül irányította a csapatot, a védekezésből is maximálisan kivette a részét.

Björn Kuipers a hosszabbításban megkönyörült rajta, a Jack Grealish ellen elkövetett szabálytalansága lehet, hogy megért volna egy piros lapot. Főleg, ha belegondolunk, a Svédország – Ukrajna mérkőzésen miért állították ki Jakobsent…

Ő lehetett volna a hős, akárcsak Spanyolország ellen, ám a „bakkecskés” tizenegyest Pickford kapufára ütötte.

Nicoló Barella – 4

Jaj, de gyenge meccse volt az ifjú középpályásnak. Mancini nem is szórakozott, a félidő után lekapta őt a pályáról. Nem találta a helyét, szörnyen helyezkedett, nem volt hasznára a csapatának ezúttal.

Marco Verratti – 7,5

Ő viszont megérdemli a dicséretet, hajtott, küzdött az egész mérkőzésen, az egyenlítő gólban is tevékeny szereplő volt. Ha kellett, lassította, ha kellett, gyorsította a játékot, a tegnapi estén ő volt az olaszok legjobb középpályása.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lorenzo Insigne – 5,5

A többséggel ellentétben nekünk nem tetszett a Napoli szélsőjének játéka. Különösen az első félidőben nem, amikor Trippier leradírozta őt a pályáról. A második félidőben tapasztalható volt egy kisebb javulás, miután Ciro Immobile elhagyta a pályát, és Insigne beljebb húzódott. De hasra azért nem estünk tőle.

Ciro Immobile – 3

Igen, jól látjátok, de ha láttátok a meccset, talán egyet fogtok érteni velünk. Már a negyeddöntőben és az elődöntőben sem muzsikált jól, jöttek is az elégedetlen hangok, akik Andrea Belottit követelték a kezdőbe, de Mancini kitartott Immobile mellett.

Elképesztően rosszul játszott – szerintünk -, nem tudnánk 3 olyan megmozdulását összeszedni, amiből hasznot húzott az Azzurri. És bár a cseréjekor elég durcás volt a Lazio-támadó, a szíve mélyén bizonyára ő is érezte, hogy teljesen jogosan kapták le a pályáról őt.

Federico Chiesa – 8

Az olasz támadások szíve és lelke ezúttal is Federico Chiesa volt. Amíg a pályán volt, addig ő vitte előre az olaszokat, ha valakiben lehetett bízni, az ő volt. A sérülése nem jött jókor, de utólag tudjuk, hogy nem számított igazán.

Nálunk ő volt a mérkőzés egyik legjobbja.

A cserék

Roberto Mancini mind a hat cserelehetőségét kihasználta, nézzük, hogyan teljesítettek:

Bryan Cristante – 7

Nicoló Barella helyét foglalta el, és mérföldekkel jobban játszott nála. Volt ugyan egy-két elszórt labdája, de összességében jó teljesítményt nyújtott.

Domenico Berardi – 7

Szintén jó döntés volt pályára küldeni a Sassuolo játékosát. Kicsit felkavarta az állóvizet, Insigne is innentől kezdve kezdett javulni. 1-1 után volt egy hatalmas lehetősége, amit fölé lőtt, a tizenegyeseknél pedig ő volt az első olasz rúgó, kicsit megnyugtatta a társakat azzal, hogy értékesítette a saját büntetőjét.

Federico Bernardeschi – 6

Federico Chiesát kellett váltania, és ahogy a Spinazzola – Emerson párosnál, úgy itt is magas volt a léc, amit a csere nem tudott átugrani. Volt néhány jó megmozdulása a pályán töltött ideje alatt, a tizenegyesét pedig berúgta, így a magáét megtette.

Andrea Belotti – 5

Belotti folyamatos veszélyt jelent az ellenfél csapatának, már pusztán a jelenléte tekintélyt parancsoló, ám ezúttal gólig nem jutott, sőt még a tizenegyesét is kihagyta.

Manuel Locatelli – 6

Ő tanulva a múltkori esetből nem vállalkozott a büntetőpárbajra, ami pedig a produkcióját illeti: Nem váltotta meg a világot, de volt a középpályán néhány veszélyesebb megindulása, jó passza. Ennyi idő alatt nem olyan könnyű megfelelően levonni a megfelelő következtetéseket, mi úgy éreztük, hogy Locatelli nem szállt be rosszul.

Ahogy az előző cikk végén, most is mondjuk: Lehetetlen teljesen objektíven intézni egy ilyen értékelést, így az itt leírtak csupán a mi véleményünket tükrözik. Teljesen rendben van, ha mások máshogy látták.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső