Európa Liga összefoglaló – Az ötödik kör

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 04.

Megszokhattátok már a tavalyi szezonban, hogy – főleg a sorozatok vége felé – hetente jelentkeztünk egy összefoglalóval. Most ez már a csoportkörben is várható, igaz, már csak egy kör van hátra mind a Bajnokok Ligája, mind az Európa Liga csoportköréből. Vannak csoportok, ahol tegnap már eldőlt a továbbjutók sorsa, de van, ahol még az utolsó forduló is nagy izgalmakat hozhat.

Lássuk a tegnap este rendezett találkozókat!

A nap mérkőzése

A legfordulatosabb vagy gólgazdagabb, legizgalmasabb mérkőzés a játéknapon

AC Milan – Celtic: 4-2

G.: Rogic, Edouard ill. Calhanogul, Castillejo, Hauge, Brahim

Sokat gondolkoztam azon, hogy ez a találkozó, vagy a LASK – Tottenham találkozó legyen a nyertes, végül a milánóiak fordítása mellett döntöttem. Ugyanis a mérkőzés elején két góllal is elhúzott a vendég Celtic, amely egyébként már biztosan nem folytatja a sorozatot tavasszal, hiszen csak egy pontot gyűjtöttek az eddig lejátszott négy mérkőzés alatt.

Ehhez képest úgy kezdtek, mintha élet-halál dolga lenne ez a meccs. Tom Rogic kezdte a gólgyártást, kihasználva Rade Krunic rossz labdaátvételét. Ezután 16-ról lőtt a kapuba.

Nagyon gyengén kezdtek a hazaiak, simán rúghatott volna több gólt a Celtic, végül ez Odsonne Edouard révén össze is jött, Christie pazar labdáját löbbölte a kapuba.

Aztán a félidő közepétől feltámadt a Milan és a félidőre már 2-2-vel vonulhattak az öltözőbe. A két Milan-gól között három perc telt el, előbb Calhanoglu csavart be egy szabadrúgást (itt azért Barkas nem igazán mérte fel jól a helyzetet…), később pedig Samu Castillejo lőtt a léc alá egy lecsorgó labdát.

Az 50. percben már 3-2 volt, Hauge cselezte be magát három ember között, majd lőtte ki a hosszú alsót, a 82. percben pedig kiosztott egy gólpasszt is a csereként pályára lépő Brahim Diaznak. A második félidőre teljesen elkészült az erejével a Celtic, a vége nagyon sima lett.

További meccsek

Lássuk, mi történt a többi pályán, vár még ránk 15 meccs…

AEK Athén – Braga: 2-4

G.: Oliveira, Vasilantonopulosz ill. Tormena, Esgaio, Horta, Galeno

Egy győzelemmel még izgalmassá válhatott volna az utolsó kör a G csoportban, de a Braga nem szeretett volna felesleges izgalmakat, már most eldöntötték a továbbjutást. A félidőre 3-1-es vezetést szereztek, a második félidőben háromgólosra növelték az előnyüket, csak a meccs végén tudott szépíteni a dallamos nevű Stavros Vasilantonopoulos. Ezzel a görögök kiestek az utolsó kör eredményeitől függetlenül, továbbra is csak 3 pontjuk van.

Antwerp – Ludogorec: 3-1

G.: Hongla, De Laet, Benson ill. Deszpodov

Ez is egy sima meccs volt, a Ludogorec eddig egyetlen meccsén sem tudott pontot szerezni, és ez az utolsó kör előtt is elmondható lesz róluk. Simán győztek a belgák, akik továbbra is vezetik a csoportot és már továbbjutottak a legjobb 32 közé.

Crvena zvezda – Hoffenheim: 0-0

A csoport első és második helyezettje egy gólnélküli döntetlennel végzett, de igazán tétje ennek a találkozónak nem volt. Maximum az, hogy ki lesz a csoportelső. A Hoffenheim hatalmas fölényben játszott, de a gól nem jött össze, a szerbek jól védekezték le Kramaricék minden próbálkozását. Ezzel eldőlt, hogy a németek első helyen mennek tovább.

CSZKA Moszkva – Wolfsberger AC: 0-1

G.: Vizinger

A forduló egyik nagy meglepetése, a vendégek győzelmére nem sokan számítottak. Vizinger góljával azonban összejött a siker, az utolsó forduló előtt az osztrákok továbbjutást érő helyen állnak.

Feyenoord – Dinamo Zagreb

G.: Petkovic, Majer

A csoportelső ismét bizonyította, hogy joggal állnak az élen, hiába támadott többet a hazai csapat, 12 lövésükből csak 2 ment kapura. A másik oldalon ez 4/3. Jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel a horvátok. Meg is lett a csoportelsőség.

Gent – Liberec: 1-2

G.: Yaremcsuk ill. Mara, Kacharaba

Tökutolsó a belga Gent, ahol Bölöni László 25 napot töltött. Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy egyik csapatnak sincs esélye továbbmenni, a nyomasztónak ható Gent-fölény pedig összességében nem ért semmit, a Liberec nyerte a találkozót.

LASK – Tottenham: 3-3

G.: Michorl, Eggestein, Karamoko ill. Bale, Szon, Dele Alli

Szóval ez lett volna a másik tippem a forduló találkozójára, az utolsó tíz perc igazi őrület volt. A félidő 1-1-es eredménnyel zárult, majd a második félidő elején rögtön a Tottenham átvette a vezetést. Aztán a 85. percben a hazaiak egyenlítettek, de Dele Alli büntetőből ismét betalált, végül a 93. percben Karamoko pontot mentett. Fordulatokból tehát nem volt hiány… A LASK pontszámban még beérheti a Spurst, de tovább már nem juthat.

Lille – Sparta Praha: 2-1

G.: Yilmaz (2) ill. Krejci

Ráijesztettek a Lille-re, a Praha arra készült, hogy zsinórban harmadik meccsét húzza be. A vezetést meg is szerezték (tíz emberrel!), de aztán elfáradtak és a veterán Burak Yilmaz duplájával fordítottak a franciák, akik mennek a legjobb 32-be, jelenleg csoportelsőként.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Qarabag – Maccabi Tel Aviv: 1-1

G.: Romero ill. Cohen

Már az első félidőben kialakult a végeredmény, az azeriek megszerezték első pontjukat, a Maccabi pedig bánhatja, hogy nem győzött, mert a Sivasspor vereségével behozhatatlan előnyre tehettek volna szert. Ehelyett az utolsó forduló dönt.

Sivasspor – Villarreal: 0-1

G.: Chukwueze

A Villarreal bebiztosította első helyét, de a törököknek van még esélye továbbmenni.

Zorya – Leicester: 1-0

G.: Sayyadmanesh

Ez a legnagyobb meglepetés! Rossz formában vannak a Rókák, na de ennyire? Ettől függetlenül megvan a továbbjutás, kérdés, hogy hányadik helyen…

Arsenal – Rapid Wien: 4-1

G.: Lacazette, Mari, Nketiah, Smith Rowe ill. Kitagawa

Az egyik legsimább meccs ez volt, az Arsenal továbbra is hibátlan, míg az osztrákoknak a Moldet kell megverni, hogy előlépjenek a második helyre.

AS Roma – Young Boys: 3-1

G.: Mayoral, Calafiori, Dzeko ill. Nsame

A vendégektől Nsame gólját borítékolni lehetett, ahogy azt is, hogy a Farkasok behúzzák a meccset. Szerencséje van a svájciaknak, mert botlott a mögöttük álló Kolozsvár, még van két pont előnyük az utolsó találkozó előtt.

AZ Alkmaar – Napoli: 1-1

G.: Martins Indi ill. Mertens

Koopmeiners megnyerhette volna a hollandoknak a meccset, de büntetőt hibázott, így az olaszok maradtak az élen 10 ponttal, mögöttük jön a Sociedad és az Alkmaar 8-8 ponttal. Izgalmas utolsó forduló lesz.

Benfica – Lecz Poznan: 4-0

G.: Vertonghen, Nunez, Pizzi, Weigl

Sima csoport, sima meccs. Fölényesen verték a lengyeleket, akik már biztosan kiestek, míg a Benfica biztos továbbjutó, az első hely sorsa itt is kérdéses.

CFR Cluj – CSZKA Szófia: 0-0

Gólnélküli döntetlennel végződött a meccs, aminek az első félideje a hazaiaké, a második egyértelműen a vendégeké volt. A Szófia kiesett, a románoknak még van esélye, az utolsó meccsen majd a Young Boys-szal játszanak.

Glasgow Rangers – Standard Liege: 3-2

G.: Goldson, Tavernier, Arfield ill. Lestienne, Cop

Egy pöttyet jobban áll a másik skót csapat, a Rangers ezzel a nehezen megszerzett győzelemmel kiharcolta a továbbjutást.

Granada – PSV Eindhoven: 0-1

G.: Malen

Az élről várta a folytatást a Granada, amely a La Ligában szenved, és most itt is kikaptak. A vereség ellenére maradtak az élen, a PSV pedig bebiztosította a továbbjutását.

Molde – Dundalk: 3-1

G.: Eikrem, Omoijuanfo, Ellingsen ill. Flores

Kevés csapat van, amelyik 5 vereséggel áll, közéjük tartozik a Dundalk. A Molde pedig most második, de még nem érték el a célt, az az utolsó fordulóra marad…

Nice – Leverkusen: 2-3

G.: Kamara, Ndoye ill. Diaby, Dragovics, Baumgartlinger

Ismét egy olyan csoport, ahol már eldőlt a továbbjutás sorsa. A Leverkusen harcban az első helyért, a nizzaiak pedig már kiestek. Az utolsó körben Leverkusen – Slavia Praha meccset rendeznek az első helyért.

Omonia Nicosia – PAOK: 2-1

G.: Kakoulis, Gomez ill. Tzolis

Ciprusi – görög rangadó a becsületért. Ugyanis a továbbjutás már nem lehet meg egyiküknek sem. A ciprusiak megszerezték első győzelmüket.

Real Sociedad – Rijeka: 2-2

G.: Jon Bautista, Monreal ill. Velkovski, Loncar

Ahogy említettem, ez az egyik legkiegyenlítettebb csoport, itt még az AZ Alkmaarnak és a Real Sociedadnak van esélye továbbjutni a Napoli mellett/mögött. Sőt, még mindketten továbbjuthatnak a Napoli kárára.

Slavia Praha – Hapoel Beer Sheva: 3-0

G.: Sima, Stanciu, Twitto (ög)

Erről már meséltem, a Praha már továbbjutott, az utolsó fordulóban pedig a Leverkusennel döntik el, ki, honnan megy tovább. Nagyon nagyon sima meccs volt.

Ez volt tehát az Európa Liga ötödik körének rövid, szöveges összefoglalója. A jövő héten a Bajnokok Ligája utolsó körével folytatjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső