Európa Liga Összefoglaló – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 19.

Összesen 16 mérkőzés került megrendezésre tegnap két időpontban: Az egyik felét 18:55-től (jó, csak hetet, egy mérkőzés pedig 16:00-kor kezdődött), a másikat pedig 21:00-tól játszották, ezen mérkőzések közül 4 semleges helyszínen. A mai cikkben a koraesti meccsek összefoglalóját olvashatjátok, kicsit rövidebb formában, mint korábban, amikor a Bajnokok Ligája meccsekről írtunk (I. rész & II. rész).

Ne is húzzuk az időt, jöjjenek a meccsek!

A korábbi meccsek

Hét mérkőzés + egy kakukktojás, ezek következnek most. Lesz itt gólgazdag találkozótól a 0-0-s döntetlenig minden.

Dinamo Kijev – Club Brugge: 1-1

G.: Bujalszkij ill. Mechele

Az őszt még mindketten a Bajnokok Ligájában kezdték, a Kijev a Fradi csoportellenfele volt, hazai pályán egy bravúros döntetlen jött össze, Kijevben sajnos a hazaiak nyertek, így tudták kvalifikálni magukat az EL egyenes kieséses szakaszára. A Brugge is nehéz csoportban volt, ahonnan a Lazio és a Borussia Dortmund ment tovább.

A délutáni meccsen egy-egy gól született, az első félidőben egy sem. Nyitott maradt a visszavágó, de bízom abban, hogy azért élvezetesebb lesz, mint ez a mostani meccs volt. Mindkét együttes egyszer találta el a kaput, Bujalszkij szépségdíjas tekerése gyógyír volt az amúgy nem túl jó színvonalra. Az egyenlítő találatot Brandon Mechele fejjel szerezte.

Braga – As Roma: 0-2

G.: Dzeko, Borja Mayoral

Elég sok szabálytalanság tarkította a meccset, de legalább az iramra nem lehetett panasz. Jutott egy olasz gól a meccs elejére, és a legvégére is, meg közben még akadt két annulált találat is. Spinazzola remek beadását Edin Dzeko juttatta a hálóba, majd jött Pedro lesgólja, a második félidőben pedig Henrikh Mkhytarian tartózkodott előbbre védőjénél, amikor Pedro kanyarintott elé, így hiába lőtt a hálóba. Azért összejött a második is, Veretout passzát Borja Mayoral belőtte, így megnyugtató előnye van a visszavágóra a farkasoknak. A portugálok egyébként emberhátrányban fejezték be a találkozót, miután Esgaiot a játékvezető a második félidő elején kiállította.

Crvena zvezda – AC Milan: 2-2

G.: Kanga, Pavkov ill. Pankov (ög), Theo Hernández

Theo már a 12. percben betalált, de a gólt nem adták meg, majd a félidő végén egy komikus öngóllal mégis a Milannál volt az előny. Egy beadásra robbant be Pankov, de úgy ért bele, hogy a kapus mellett/alatt valahogy becsorgott a gólvonal mögé.

A második félidőben Kanga egyenlített tizenegyesből, de kilenc perccel később újfent a vendégeknél volt az előny, ez a gól is büntetőből született, szerzője Theo Hernández volt. Már a hosszabbításban jártunk, amikor sikerült döntetlenre mentenie a szerbeknek a meccset, egy szöglet után Pavkov fejese hullott a hálóba.

Jó kis visszavágó várható, de a két rúgott gól a Milannak kedvez.

Krasznodar – Dinamo Zagreb: 2-3

G.: Berg, Claesson ill. Petkovic (2), Atiemwen

Az egyik legfordulatosabb meccs ez volt, a Krasznodar kétszer is fel tudott állni, azonban a horvátoknak harmadszor is volt válasza. Ha nem történik valami különleges, akkor a Dinamo könnyedén továbbjuthat.

Ők, vagyis Petkovic szerezte meg a vezetést, miután megelőzte a kapujából rosszul kimozduló Gorodovot, de nem sokra rá Marcus Berg egy kapáslövéssel 1-1-re módosított.

A második félidőben ismét lecsapott Petkovic, ezúttal is Gorodov rossz helyezkedését használta ki a csatár.

Negyedórával később Berg fantasztikus csel után tálalt Claesson elé, de a csereként a 63. percben pályára lépő Atiemwen meglőtte a harmadik zágrábi gólt. Gorodov benne volt-e? A rövid válaszom: Igen, benne.

Sok ez a három idegenben lőtt gól, nagy csodának kellene lennie a visszavágón, hogy az oroszok menjenek tovább.

Olympiakosz – PSV Eindhoven: 4-2

G.: Bouchalakis, M’Vila, El Arabi, Maszurasz ill. Zahavi (2)

Hasonlóan az előző meccshez, itt is potyogtak a gólok, először a 9. percben rezdült a háló, amikor Valbuena szabadrúgását a felhúzódó Bouchalakis fejelte a jobb felsőbe. Négy perccel később jött az egyenlítő gól, Zahavi távoli lövése pattant meg egy védőn, így a kapusnak nem volt esélye.

M’Vila a 37. percben egy gyönyörű lövéssel megint előnyt szerzett a görögöknek, de Zahavi erre is azonnal válaszolt. Mégsem maradt X a szünetre a meccs, mert Juszuf El Arabi a hosszabbításban a PSV tizenhatosánál szerzett labdát, elfektette a kapust, és aztán lőtte be a játékszert.

A második félidőre csak egy gól maradt, azt is a görög csapat szerezte, pontosabban Maszurasz.

Ez is komoly előny, de itt is hozzá kell tenni, hogy a két rúgott gól még aranyat érhet a hollandoknak.

Wolfsberger AC – Tottenham: 1-4

G.: Liendl ill. Szon, Bale, Lucas, Carlos Vinicius

A mérkőzést a Puskás Arénában játszották le, és ez az egyik olyan találkozó, ahol bátran ki lehet jelenteni, hogy eldőlt a továbbjutás. Fél óra alatt hármat vágtak az angolok, Szon fejjel, Gareth Bale lábbal, Lucas Moura pedig egy parádés szóló után talált a hálóba, de azért hátul Hugo Llorisnak is akadt feladata.

A fordulás után az osztrákok egy büntetővel szépítettek (Liendl volt a gólszerző), de a hajrában még a csere, Carlos Vinicius is lőtt egy gólt, így nagyon kényelmes előnnyel várhatják a visszavágót José Mourinhoék.

Real Sociedad – Manchester United: 0-4

G.: Bruno Fernándes (2), Rashford, James

Óvatos játékra, tapogatózásra számítottam, hát egy nagy fenét. A MU – a Spurshöz hasonlóan – hamar lerendezte a továbbjutást, egyszerűen 0 százalékot adok Alexander Isakéknak, hogy a visszavágón meg tudják ezt fordítani. Ez a meccs is semleges helyszínen került lejátszásra, és az első félidőben a portugál irányító, B. Fernándes szerzett vezetést a vörös ördögöknek.

A második félidő már sokkal simább volt, Fernándes duplázott, majd Fred labdáját Marcus Rashford értékesítette, végül Daniel James is hálóba talált. Itt a vége a baszkok európai kupakalandjának…

Slavia Praha – Leicester: 0-0

Az egyetlen mérkőzés a 16-ból, amin nem esett gól, pedig sokan mérget mertek volna venni az angolok győzelmére. Ehhez képest a csehek kétszer annyi helyzetet dolgoztak ki, mint a rókák, pedig nem lehet azt mondani, hogy Brendan Rodgers a legjobbjait pihentette volna. Ott volt többek között Jamie Vardy, James Maddison, Harvey Barnes, Youri Tielemans, tehát gyakorlatilag a gálacsapat…

A csehek egy idegenben szerzett góllal sokat segíthetnének magukon…

A másik nyolc mérkőzés holnap vagy hétfőn következik, mindenkinek jó hétvégét kívánunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső