Pont azokon a meccseken veszítenek, ahol nem lenne szabad

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 november 28.

Sajnálatos módon, annak ellenére, hogy kedden a Fehérvár AV19 7-2-re nyert a január közepi 42. fordulóból előrehozott találkozóján az Innsbruck vendégeként a jégkorong EBEL egyetlen tegnapi találkozóján, a fehérvári csapat még mindig csak a tabella alsó fertályában szerénykedik 21 meccsen szerzett 25 ponttal – ami még szomorúbb, hogy 21 meccsből csak haton sikerült nyernie Hannu Järvenpää csapatának.

A mostani meccs sem úgy kezdődött, hogy simán nyer majd a Volán, hiszen az Innsbruck 97 másodpercen belül kétszer is betalált Ouzas kapujába, de innen pár perc múlva egyenlített, majd a harmad végére már háromgólos előnyre tett szert a magyar csapat, amely aztán a harmadik harmadban újabb két gólt szerzett és így legalább az utolsó két helyen álló csapatot lerázta magáról és megpróbál zárkózni az előtte álló, 8. Znojmóra. Sajnos viszont pont azokat a meccseket nem tudja behúzni a magyar alakulat, amelyeket kellene, így vasárnap pont a Znojmo elleni „hatpontos” meccsen nem sikerült az utolsó harmadban odatenni magát a gárdának, így az első két harmad egál-állása után végül a hazaiak nyertek 4-3-ra.

Mindenkinek méltó ellenfelei, de az egyéni hibák nem segítik a győzelmek megszerzését

Hiába szerzett vezetést a Fehérvár a második harmadban, a Znojmo már a harmad 9. percében fordított az eredményen és innentől kezdve a magyarok már csak futottak cseh ellenfelük után és hiába volt még esély az egyenlítésre az utolsó harmadban, a magyarok egyéni hibái végül a Znojmo javára döntötték el a találkozót. És ez sokkal jobban fájó vereség, mint a pénteki, éllovas Salzburg elleni otthoni 3-5, hiszen az osztrák csapat messze a szezon legjobbja és éllovasa – mégis az osztrákok ellen ki-ki meccset láthattak a fehérvári arénába kilátogató nézők, hiszen 2-0-ról még vissza tudott jönni az EBEL egyetlen magyar alakulata, de onnantól kezdve már a Salzburg dominált.

EBEL: Fehérvár AV19 vs Innsbruck - 7:2
EBEL: Fehérvár AV19 vs Innsbruck – 7:2

Bár talán minden másképp alakul, ha a középső harmadban a fehérváriak nem hagyják emberhátrányból is betalálni a vendégeket, de ez már késő bánat. Ezzel pedig tovább tart a Székesfehérvár vesszőfutása az EBEL-ben, de sajnos nincsenek jó hírek a magyar elsőosztályból, az Erste Ligából sem, ahol a Fehérvári Titánok 23 meccsből mindössze hetet megnyerve állnak a 8. helyen és legutóbb a hatodik Gyergyói Hoki Klubtól kaptak ki meglepően simán, 6-1-re saját otthonukban. És a fiókcsapat ugyanazzal küzd, amivel az EBEL-ben vitézkedő elitalakulat, tömegével láthatjuk az eladott korongokat és egyéni hibákat, azokkal pedig semmilyen sportágban nem könnyű meccseket nyerni, nemhogy a villámgyors játékra építő hokiban.

Remény persze azért még van, hogy bejusson a csapat az egyenes kieséses szakaszba, hiszen az EBEL 2019/20 lebonyolítása szerint az alapszakasz végén csak öt csapat kerül egyenesen a felsőházba, tehát kvalifikálja magát a negyeddöntőbe, az alsóházból további háromnak még lesz lehetősége elérni ezt a szakaszt. Persze ehhez tenni kell, hiszen a Volán utolsó meccse január 24-én lesz Székesfehérváron, ahol az éllovas Salzburg lesz megint az ellenfél. Ha pedig reális esélyt akar magának a magyar gárda, akkor mindenképpen össze kell kapnia magát, hogy orvosolja az emberelőnyös helyzetek értékesítésével fennálló problémákat és dolgozzon az egyéni hibák elkerülésén is.

A magyar csapat rosszabb teljesítménye ellenére azonban az EBEL továbbra is rendkívül izgalmas, mindent elmond, hogy a második Bolzano és a hatodik Linz között is csak két pont a különbség, ráadásul nincsenek előre lefutott meccsek. November 25-én hétfőn például a Salzburg csak hosszabbítás után tudta verni a Vienna Capitalst, a Graz kikapott otthon a Villachtól és nagy meglepetésre a Klagenfurt meg tudta verni a Bolzanót. Ettől független azért egy-két csapat kilóg a mezőnyből erősséget tekintve, a Salzburg az idei évben is elég esélyes a végső győzelemre. Meglátjuk, addig viszont szurkoljunk a fehérvári alakulatnak, hogy csípje el még az egyenes kieséses szakaszt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső