Felkészülés a Következő Szezonra: Bundesliga – I. Rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 07.

Az Európa-bajnokság a végéhez közeledik, és természetesen a fókusz továbbra is rajtuk van, de fél szemmel már a nemsokára induló topligákra is rákukkantunk. Lesz miről beszélni, pláne a Bundesligában! A tavalyi visszafogott átigazolási idény után idén egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok, vannak bőségesen változások szinte mindenhol.

Nézzük, mik ezek!

Edzőkeringő

Nagy valószínűséggel még sosem fordult elő a német elsőosztályú bajnokságban az, hogy a bajnokság első hat helyezettjénél is új edző jelenjen meg a színen. Most, itt ez történt. A legtöbb esetben bajnokságon belüli váltásokról van szó, valahol pedig „házon belül” oldották meg az edzőkérdést.

Kezdjük a címvédő Bayern Münchennel! Hans-Dieter Flick és Hasan Salihamidzic között olyannyira elmérgesedett a viszony április környékén, hogy a sikeredző végül úgy döntött, neki erre nincs szüksége és az idény végén távozik. Azóta már tudjuk, hogy Hansi Flick Joachim Löw utódja lett a német válogatottnál, és persze a Bayern München vezetőedzői székének sem kellett kihűlnie, hamar megtalálták az új mestert. Ő nem más, mint Julian Nagelsmann, akiről már korábban is többször pletykáltak.

Az RB Leipzig csapatát elhagyó menedzsernek már érett egy ilyesfajta váltás, most megmutathatja, mit tud egy igazán nagycsapat kispadján. Innentől kezdve őt is pótolni kellett a lipcseieknek, és ők voltak azok, akik kis túlzással házon belül oldották meg a dolgokat. Érkezett Szoboszlai Dominik korábbi edzője, az eddig a Red Bull Salzburgot irányító, amerikai Jesse Marsch. Ez Szoboszlainak nagyon jó hír, közel álltak egymással az osztrák együttesnél.

Új vezér van Dortmundban is, bár ezt már korábban tudtuk, hogy meg fog történni: Lucien Favre a gyenge játék miatt távozott, őt követte ideiglenesen Edin Terzic, aki a szezon végére belejött a melóba, és végül bronzéremig vezette a sárga-feketéket.

Ám ekkor már tudta, hogy vége a dalnak, hiszen már megegyeztek Marco Roseval. Rose a Gladbach csapatával nagyot ment, a Bajnokok Ligájába vezette őket, onnan pedig még sikerült is továbbjutni.

Folytassuk akkor a sort a Borussia Mönchengladbach csapatával, és higgyétek el, itt tényleg minden mindennel összefügg… Mindjárt kifejtjük!

Szóval, Gladbach… Rose távozását követően sikerült szerződtetni azt az Adi Huttert, aki a mostani szezonig az Eintracht Frankfurt mestere volt…

A frankfurtiak is új edző után kellett, hogy nézzenek, és ők is a Bundesliga egy csapatánál találták meg a számításaikat. Oliver Glasner, a Wolfsburgot negyedik helyig repítő osztrák mellett döntöttek. Néha tényleg az az ember érzése a BuLi-val kapcsolatban, hogy olyan, mint egy brazil szappanopera.

A Wolfsburgnál Glasner helyét az a Mark van Bommel foglalta el, akinek edzői tapasztalata nem sok van, korábban csak a PSV Eindhovent irányította.

Váltottak a Leverkusennél is, Hannes Wolf ideje lejárt a klubnál, utódja pedig a Young Boyst háromszor is bajnoki címig vezető Gerardo Seoane lett.

És végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót az Augsburgról is. Az előző idényt a 13. helyen végző együttes is újított, Heiko Hennrich helyett Markus Weinzierl lett a főnök.

Hát, ez nem volt rövid…

Az új igazolások

Nézzük meg csapatokra lebontva, hogy állnak jelen pillanatban az igazolásokkal! A tavalyi bajnokság végeredménye alapján fogunk haladni, kezdjünk tehát a bajnokkal!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bayern München

A bajorok háza táján vannak már változások és biztosak vagyunk abban, hogy még lesz is, most indul majd csak be igazán. Kezdjük azzal tehát, hogy Julian Nagelsmann személyében új vezetőedzőt kaptak Thomas Müllerék, és egy érkezőt már be is jelentettek. Az RB Leipzig védője, Dayot Upamecano költözött Lipcséből Münchenbe, és szükség is lesz rá, hiszen a védelemből ketten is távoztak: David Alaba ingyen ment a Real Madridba, míg Jerome Boateng szolgálataira nem tartott igényt a vezetőség.

Upamecano egyébként – a hírek szerint – 42 millió euróba került, ki kellett nyitni azt a bizonyos pénztárcát a francia válogatott védőért.

Nem Alaba és Boateng távozott csak, elhagyta a csapatot Javi Martinez is, aki éveken keresztül szolgálta a Bayern Münchent, ám az utolsó időkben már csak kiegészítő emberként számítottak rá. Ő a Qatar FC-t választotta karrierje – valószínűleg – utolsó állomásául.

Alexander Nübelt kölcsönadták, hogy a Monacoban pallérozódjon, Manuel Neuer mögé pedig hoztak egy kapust, aki elviseli a padozást. Ő Sven Ulrich, a Hamburg tapasztalt portása.

Pletykák szólnak egyébként arról, hogy kinézték maguknak Eduardo Camavingát, a Rennes szupertehetségét, minden bizonnyal érte a Real Madriddal kell megküzdeni. Illetve kinézték Achraf Hakimit is, de róla lemaradtak, a PSG épp tegnap jelentette be a marokkói érkezését.

RB Leipzig

Az egyik legfontosabb – számunkra mindenképp – hír az, hogy Szoboszlai Dominik százszázalékos állapotban van, lényegében ő is felfogható új igazolásnak, hiszen hiába érkezett télen, még egyetlen tétmeccsen sem tudott pályára lépni új klubjában.

Lipcsében előszeretettel nyitnak a fiatalok felé, nem kell azon meglepődni, hogy most is ez a trend. Az érkezők átlagéletkora nem éri el a 22 évet…

Legnagyobb fogásuk az az André Silva, aki tavaly az Eintracht Frankfurt színeiben 31 gólig jutott. 28-at lőtt a bajnokságban, egyet a kupában és kettőt az Európa-ligában. Ez nem egy rossz ajánlólevél, ő lehet az, aki végre betölti majd a Timo Werner után keletkező űrt, tavaly igazi gólvágója nem nagyon volt a Lipcsének.

Nem André Silva az egyetlen csatár, aki jött még: Ingyen zsákolták be az Ajax szupertehetségét, a 19 esztendős Brian Brobbey-t.

A védelembe is jutott két ifjú csillag: Josko Gvardiol nevét a tavalyi Európa-liga szezonban ismerhettük meg, a Dinamo Zagreb csapatából, illetve az Európa-bajnokságon is kezdőként számított rá Zlatko Dalic.

Középre a Strasbourg játékosát, a 21 éves Mohamed Simakant szerződtették.

Végre valahára az Angelino ügy végére is pontot tudtak tenni, a spanyol szélső 18 millió euró fejében váltott klubot.

Jesse Marschék maximálisan kihasználták a rendelkezésre álló keretet, 92 millióért vásároltak játékosokat, és pont ugyanennyi jött be a kasszába. Upamecano mellett egy másik védőjük is távozott, Ibrahima Konatét a Liverpool vitte el.

Borussia Dortmund

A legnagyobb hír a Ruhr-vidéki együttes háza tájáról az, hogy Jadon Sancho elhagyja a csapatot, és 85 millióért cserébe a Manchester Unitedhez igazol. Nem lesz könnyű pótolni majd a szélsőt, de a Dortmund mindig is jól bánt a fiatal tehetségekkel, előfordulhat, hogy már kinézték az utódot.

Sancho mellett még két társa távozásáról kell beszámolnunk: Jeremy Toljan és Leonardo Balerdi egyéves kölcsönjáték után végleg csatlakozott a Sassuolohoz, illetve a Marseille-hez.

Egyelőre új arcot csak elvétve láthatnánk a Dortmund edzésein, mindössze Gregor Kobel jött a Stuttgarttól. A fiatal kapuvédő alapembere volt az újoncnak, számtalan bravúrjával pedig felhívta magára a dortmundiak figyelmét.

Wolfsburg

Mark van Bommel dolga nem lesz könnyű, ha ott, az élbolyban szeretné tartani a Wolfsburgot, kelleni fog az erősítés. Egyelőre azonban nincs nagy mozgás, egyedül Felix Klaus hagyta el a csapatot, érkező pedig… Hát, papíron kettő új arc van, de igazából csak egy.

A középpálya közepére érkezett a belga Aster Vranckx, aki inkább a jövő embere lehet a maga 18 évével. Ettől függetlenül csinos summát fizettek a Mechelen együttesének, a Transfermarkt adatbázisa szerint 8 milliót tehettek zsebre.

És azért említettük, hogy két új arc van, aki egy, mert Maximilian Philipp már tavaly is a farkasokat erősítette, most végleg megszerezték őt a Dinamo Moszkvától.

Egyelőre ennyi, később talán majd többről is beszámolhatunk.

Hamarosan folytatjuk a második résszel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső