Felkészülés a Következő Szezonra: Bundesliga – II. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 07.

Máris itt vagyunk a második résszel, és azt mondjuk, ne is húzzuk az időt, vessük bele magunkat a Bundesliga csapatainak igazolásaiba!

Eintracht Frankfurt

Oliver Glasner csapata sem egy dühöngő idegbeteg, ha az igazolásokról van szó, a Frankfurtnál sem vitték egyelőre túlzásba a dolgokat. Szerintünk nagyon olcsón váltak meg legjobb csatáruktól, André Silva 23 millióért váltott klubot… Ennél ő azért talán többet ért volna, pláne egy ilyen szezont követően.

A pótlása viszonylag hamar ment, épp a napokban jelentették be, hogy a River Plate 25 éves csatára, a kolumbiai Rafael Santos Borré Frankfurtban folytatja. Ő beválhat, az argentinoknál 20 mérkőzésen 12 alkalommal talált a hálóba. Egyértelműen ő lehet André Silva utódja…

Megszerezték még az Union Berlintől – ingyen – a balhátvéd Christopher Lenzet, valamint pár tinédzsert is leigazoltak: Fabio Blanco a Valenciából, Diant Ramaj a Heidenheimből, Enrique Herrero Garcia pedig a Villarrealtól érkezett.

Egyelőre készpénznek nem kell venni, de egyre erőteljesebb a szóbeszéd azzal kapcsolatban, hogy az AC Milan szélsője, Jens Hauge a következő szezont már a Frankfurtban kezdi… Vele megint jól járna Glasner.

Bayer Leverkusen

A gyógyszergyáriaknál egyelőre nagy a csend, nem igazoltak senkit. Visszatért kölcsönből Joel Pohjanpalo és Panagiotis Retsos, távozott Aleksandar Dragovic, a Bender-fivérek (Lars és Sven) pedig visszavonultak.

Egyetlen pletyka van jelenleg, ami az igazolásokat illeti: A több nagy klub által is kinézett Kristoffer Ajer csatlakozhat Seoane csapatához a Celtictől.

Union Berlin

A hetedik helyen végző fővárosiak viszont alaposan belehúztak, eddig nem kevesebb, mint 12 játékos csatlakozott hozzájuk. A legtöbb pénzt – három és félmillió eurót – egy lengyel balhátvédre, Tymoteusz Puchacz játékjogáért fizették.

A tavaly kölcsönben náluk szereplő Keita Endo meggyőzte Fischert, így a Yokohamától megvették őt.

Bezsákoltak egy rakás játékost ingyen, többek között Andreas Voglsammert a Bielefeldtől, Rani Khedirát az Augsburgtól vagy Genki Haraguchit a Hannovertől.

Egy játékost kölcsön is vettek, ő Timo Baumgartl, aki eddig a PSV Eindhoven mezét húzta magára.

Távozókból sincs hiány: Marius Bülter a másodosztályú Schalkét választotta, Nicolai Rapp is a BuLi 2-be ment, csak ő a Werder Bremenbe, Lenz ugyebár a Frankfurtba, Christian Gentner a Luzern csapatához igazolt, Florian Hübner pedig a Nürnbergbe.

Borussia Mönchengladbach

Egyelőre Adi Hutterék sem hamarkodtak el semmit. Csak Hannes Wolfot szerződtették a Leipzigtől (ő már tavaly is itt volt kölcsönben), távozójuk sem nagyon van: Oscar Wendt és Max Grün, a két veterán igazolt el.

Elveszíthetnek viszont két fontos láncszemet is: Marcus Thuramért a Tottenham jelentkezett be, Florian Neuhaust pedig erős túlzással a fél világ akarja. Egyébként a Bayern München és a Liverpool csapatát említik a legtöbbször és a leghangosabban.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

VfB Stuttgart

A fontosabb és többet játszó játékosok közül Gregor Kobel és Nicolás Iván González távozása miatt fájhat a feje Matarazzo mesternek. Előbbi a Dortmundba, utóbbi a Fiorentinába igazolt klubrekordot jelentő 23 millió euróért cserébe.

Kobelt hamar pótolták, a Mainz kapusa, Florian Müller csatlakozott. Rajta kívül érdemes még megemlíteni a japán Hiroki Itot, aki kölcsönben fog ebben az idényben Stuttgartban játszani, és ha beválik, akkor véglegesíthetik is őt.

Freiburg

Sallai Rolandéknál sincs mozgás, olyannyira nem, hogy egyetlen új érkezőről sem tudunk beszámolni. Ahogy távozóról sem. Ott egyelőre annyi történt, hogy hatan az utánpótlásból felkerültek a felnőttek közé: Egy kapus, két védő, egy középpályás és két támadó.

Hoffenheim

Hárman csatlakoztak Sebastian Hoeness csapatához, mindhárman ingyen: David Raum korábban a Greuther Fürth játékosa volt, Angelo Stiller a Bayern München B csapatát erősítette, míg Sebastian Rudy a Schalkét hagyta ott végleg.

Ryan Sessegnon és Chris Richards visszatértek csapatukba, az ő jövőjükről egyelőre nincs információ.

Mainz

Nagyot vesztett a Mainz, amikor nem sikerült meghosszabbítani Robin Quaison szerződését, a svéd válogatott így július elsejével lelépett a csapattól. Danny Da Costa is visszatért a Frankfurtba, mindketten alapemberei voltak a tavalyi Mainznak. Ahogy Florian Müller is, róla azonban már beszéltünk.

Anderson Lucoquit a Bielefeldtől vásárolták meg, másról viszont nem tudunk beszámolni…

Augsburg

Már a végén járunk, és ez is egy rövid bekezdés lesz, mert Markus Weinzierl sem csapott még bele a lecsóba. Pár játékosára (Rani Khedira, Marek Suchy, Lukas Petkov) nem tartott igényt, és két játékost hoztak ingyen: Lasse Günthert a Bayern ifitől, Daniel Kleint pedig a Hoffenheim II-ből. Nem igazán hiszünk abban, hogy már idén a felnőttcsapatban láthatjuk őket gyakran…

Hertha BSC

Dárdai Pál együttese az elmúlt években rengeteget költött új igazolásokra, most viszont egyelőre nem nyitották ki a pénztárcát. Matteo Guendouzi és Nemanja Radonjic visszatértek a klubjukhoz, Sami Khedira visszavonult, Eduard Löwent és Matthew Leckiet pedig eladták.

A Schalkéból vásárolták meg Suat Serdart, valamint ingyen tér vissza a klubhoz a korábbi kedvenc, Kevin-Prince Boateng.

Arminia Bielefeld

Frank Kramer együttese egy rakás játékostól vált már meg, ráadásul pénzt egyikükért sem kaptak. Érkezők is vannak, szám szerint hat. Guilherme Ramos, Bryan Lasme, Masaya Okugawa, Florian Krüger, Janni Serra és Sebastian Vasiliadis.

Ez így – ha jól számoltunk – tizenöt csapat, még hiányzik három. Az újoncok. Róluk viszont majd külön cikkben fogunk beszélni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső