Felkészülés a Következő Szezonra: La Liga – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 07.

Beleástuk magunkat ma a Bundesliga igazolásaiba, de ezt egyébként még egyszer meg fogjuk tenni, de annyi változás volt így is, hogy csak két cikkbe fért el. Most a spanyolok következnek, a La Liga csapatai sem pihennek, és folyamatosan keresik az újabb és újabb lehetőséget arra, hogy megerősítsék magukat. A spanyol elsőosztályú bajnokságról szóló cikkünk egy picikét rövidebb lesz, mint a német, itt egyelőre annyi változás még nem állt be.

Nézzük, kinek, hogyan sikerült erősíteni?!

Az új igazolások

Ahogy az előző cikkben, most is a bajnokság végeredményének sorrendjében haladunk, a bajnokkal – vagyis az Atletico Madriddal – kezdünk, és így haladunk lefelé.

Atletico Madrid

A bajnokcsapat egyelőre nem indult be, és lehet, hogy nem is fog, bár a kispad tavaly is rövid volt, emiatt majdnem bukták a bajnokságot. Négy távozójuk van egyelőre – ebben nincsenek benne a kölcsönjátékosok, azaz Lucas Torreira és Moussa Dembele, akik visszatértek az Arsenalhoz, illetve az Olympique Lyonhoz -, név szerint Nicolás Ibanez, Dario Poveda, Vitolo és Axel Werner. Közülük Vitolo volt az, aki valamennyire játszott is a csapatban, de neki sem jutott több tíz bajnokinál.

Érkezők tekintetében még szűkebb a lista, eddig egyetlen játékost igazoltak le. Ő nem más, mint Marcos Paulo, akinek a Fluminense csapatánál járt le a szerződése, így ingyen szerezték meg a támadót. Paulo Európában nem annyira ismert, korábbi csapatában legutóbb 24 találkozón 3 gólig jutott.

Napvilágot látott egy pletyka, miszerint Kieran Trippier visszatérhet Angliába, állítólag a Manchester United vetett rá szemet. Kezeljük fenntartásokkal az infót…

Real Madrid

Nagy változások várhatók a Real Madrid keretében, de egyelőre még csak a felszínt kapargatják a blancók. Az idény végén Zinedine Zidane távozott, a helyére Carlo Ancelotti érkezett, aki már egyszer sikerre vitte a királyi gárdát.

Most itt az újabb megbízás, ám a keret korántsem olyan erős, mint korábban.

Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a kölcsönben szereplő játékosok (Martin Odegaard, Gareth Bale, Takefusa Kubo, Jesús Vallejo, Dani Ceballos, Brahim Diaz és Luka Jovic) visszatértek Madridba, de hogy közülük kire számíthat Ancelotti, az jó kérdés. Brahim szinte fél lábbal már Milánóban van – megint -, Jovic lehet, hogy kap egy új esélyt, ahogy Odegaard is, de Take Kubo újabb kölcsönjátékára mérget mernénk venni. Jesús Vallejora nem tart igényt a csapat, Dani Ceballos pedig egyre közelebb van korábbi csapatához, a Real Betishez.

Nagy kérdés még, hogy Isco kap-e egy utolsó utáni esélyt az olasztól? Ancelotti keze alatt jól játszott a görbelábú játékmester, néha Zidane-nál is, de az utolsó szezonja nyomasztó volt. És gyenge, nagyon gyenge. Az AC Milan érdeklődik iránta, akik Hakan Calhanoglu utódját látják benne.

Beszélnek még arról is, hogy Raphael Varane távozik, ő már régóta pedzegette, hogy új kihívásokra vágyik, a Manchester United pedig tárt karokkal fogadná őt.

Ahogy tárt karokkal fogadja a Paris Saint-Germain Sergio Ramost, aki 17 év után köszönt el a királyi gárdától, és ha minden igaz, Párizs lesz a következő állomása a 35 esztendős védőnek.

Gareth Bale sorsa sem tisztázott, bár több mint valószínű, hogy az új Místernél ő is kap egy esélyt.

Ami az érkezőket illeti: Egyelőre nagy a csend, egyedül David Alaba leigazolását jelentették be Perezék, és a klubot is megviselte a koronavírus, így nagy érkezőkre nem lehet számítani. Hacsak…

Kylian Mbappé és Erling Haaland érkezéséről is rengeteget írtak a külföldi sajtóorgánumok, az jó eséllyel kijelenthető, hogy ha nem is idén, de jövőre a francia szupersztár magára öltheti a Real Madrid szerelését, mivel bejelentette, hogy lejáró szerződését nem hosszabbítja meg.

Ha a PSG pénzt akar kapni érte, még idén értékesíteniük kell.

Vannak elrugaszkodottabb pletykák is, az egyik szerint Donny van de Beek csatlakozhat a Realhoz, egyelőre kölcsönben. Abban mondjuk van logika, hogy a középpályán Casemirot tehermentesíteni kell, de a holland játékosnak nem ez volt élete idénye.

No, ennyit egyelőre a Real Madrid pletykáiról, haladjunk tovább.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Barcelona

Itt vannak a gránátvörös-kékek is, ahol nagy változások vannak készülőben. Kezdjük azzal, hogy jelen pillanatban Lionel Messi nem a Barcelona játékosa. Aggodalomra ok nincs, vagy mégis?

Rengeteg problémával kell szembenézniük a katalánoknak, a liga szabályainak meg kell felelni, hogy Messi újra magára húzza a Barca mezét. Emiatt őrületes spórolásba kezdtek, és a felesleges játékosokat küldik el. Junior Firpo mára már a Leeds United játékosa, Jean-Clair Todibo Nizzába tette át a székhelyét, Juan Miranda és Trincao pedig kölcsönbe távozott.

Lehet számítani még Miraljem Pjanic távozására is, a bosnyák középpályás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Érkezők terén viszont egyáltalán nem panaszkodhatnak a blaugrana fanatikusai: Ingyen sikerült három, igazán minőségi játékost igazolni. Sergio Agüero ugyan már 30 felett, de vérbeli befejezőcsatár, ráadásul Messivel nagyon jó barátok és a pályán is remekül értik meg egymást.

Szintén a támadó szekciót erősíti majd Memphis Depayt, aki a Lyonban rúgta számolatlanul a gólokat az elmúlt szezonokban. Harmadik igazolásuk – ingyen – a spanyol válogatott tagja, Eric Garcia, aki mindössze 20 esztendős, mégis stabilan kezdő volt a vörös fúriában.

Még egy védőt meg, illetve visszaszereztek: Ő nem más, mint Emerson, a jobbhátvéd, akit a Betistől vásároltak meg kilencmillió euróért.

Érkezhetnek még védők, sokan Aymeric Laporte-ot emlegetik még, az nem lenne semmi, ha összeállna a válogatott védelmének háromnegyede…

Egy utolsó pletykára még van idő? Persze, hogy van. Szóval, az EB egyik felfedezettje, a 21 esztendős Mikkel Damsgaard is felkeltette Laportáék figyelmét, 15-20 millió euróért vihető a Sampdoriából…

Sevilla

Az első részben még a Sevillát átnézzük, a második rész pedig holnap érkezik. Julen Lopetegui együttesének jól sikerült a tavalyi idény, bár tőlük szokatlan módon nem nyertek Európa-ligát. Csak viccelünk…

Négy, játékosától is megvált a klub, nem tartottak igényt Sergio Escudero, Tomas Vaclik, José Lara és Aleix Vidal játékára, Guilherme Aranát Brazíliába küldték, Franco Vazquez pedig a Parmához igazolt.

Érkezni egyelőre csak az ex-újpesti, Marko Dmitrovic érkezett, a kapus a másodosztályba zuhanó Eibart hagyta el.

Azt pletykálják, hogy a Deportivo Alavés csatára, Joselu tetszik Lopeteguinek, hamarosan ajánlatot tehetnek érte.

Nagy kérdés, hogy Jules Koundét meg tudják-e tartani vagy sem? Egyre többen érdeklődnek a francia védő iránt, most épp a Tottenhamről hallani.

Az első részbe ezúttal ennyi fért bele, holnap innen folytatjuk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső