Felkészülés a következő szezonra: La Liga – III. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 08.

Összesen tíz csapaton vagyunk túl, de még vár ránk hét – plusz majd az újoncok egy másik alkalommal -, szóval vágjunk is bele:

Osasuna

A pamplónaiak esetén be tudunk számolni egynéhány változásról. A legnagyobb sztori, hogy a tavalyi szezont kölcsönben náluk töltő horvátot, Ante Budimirt megvásárolták a Mallorcától nyolcmillió euróért, és így tettek Jonas Ramalhoval is. Ő mondjuk olcsóbb volt…

A kieső Eibar két játékosát is magukhoz csábították: José Angel és Kike Garcia is az Osasunában folytatja, Jesús Arseot pedig a Bilbao második csapatából vásárolták meg.

Távozott Rubén Martinez, Adrián López, Facundo Roncaglia, és egy időben az is felmerült, hogy Jon Moncayola is elhagyja a csapatot, de őt nem hajlandók eladni a Crystal Palace-nak.

Cádiz

A tavalyi újonc Dél-Amerikában nézett szét, és talált is magának két játékost: Tomas Alarcónt Chiléből, Jeremias Ledesmát Argentínából szerződtették – ő egyébként már tavaly is itt játszott. Jött még egy belső védő is, az örmény Varazdat Haroyan.

Fontos távozójuk nincs, olyan játékosok léptek le, akik eddig sem számítottak kezdőnek. Ivan Saponjic és Ruben Sobrino kölcsönszerződése lejárt, illetve Jairo Izquierdo is visszatért csapatához.

Valencia

A Turia-parti egyesület továbbra sincs jó helyzetben, ami az anyagiakat illeti, nagybevásárlásra most sem kell számítani tőlük. Egyedül Giorgi Mamardashvili érkezett a csapathoz, a georgiai kapus kölcsönben érkezik Tbilisiből.

Elengedtek két, évek óta itt játszó játékost: Kevin Gameirot és Eliaquim Mangalát, a Cutrone – Ferro – Oliva trió pedig ugyancsak távozott.

Felmerült a Barcánál, hogy José Gayát leigazolják, ám úgy tűnik, hogy kútba esik az üzlet, hiszen a Barcát sem veti fel a pénz

Goncalo Guedes viszont távozhat, az ügynöke már be is ajánlotta őt a Tottenhamhez, hamarosan kiderül, lesz-e valami az üzletből.

Levante

A városi riválisnál sem tolonganak az érkezők, egyedül Soldadot és Enric Franquesát vásárolták meg, négy játékost pedig kiraktak: Rubén Rochina, Tono Garcia, Cheick Doukouré és Arturo Molina már nem Valenciában készülnek a folytatásra…

Nagy a csend, érdemleges csámcsognivalót nem találtunk, mi várható a jövőben a Levante keretével kapcsolatban…

Getafe

A harmadikszámú madridi kiscsapat életében a tavalyi szezon nem marad emlékezetes. Azok után, hogy tavalyelőtt mennyire jól szerepeltek nem ezt vártuk tőlük, a szurkolóknak sem tetszett, amit hétről hétre kellett látniuk, a vezetőség pedig most a csapat megerősítésén dolgozik.

Egyelőre négyen jöttek, közülük hárman a támadó szekciót hivatottak előrébb vinni. Stefan Mitrovic az egyetlen kivétel, ő a védelem közepén bevethető, 31 esztendős és a Strasbourgtól érkezett.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két játékost a bajnok Atleticotól szereztek meg: Dario Poveda már tavaly is itt játszott, Vitolo viszont nem. Utóbbi játékost csak kölcsönben kapták meg, de biztosak vagyunk benne, hogy tud segíteni a Getafén. A negyedik játékost a mexikói Chivas biztosította, ő szintén kölcsönben érkezett és José Macías a becsületes neve. Még csak 21 esztendős, ez egy remek kitörési lehetőség a számára, hogy Európában felfigyeljenek rá.

Távozott Amath Ndiaye, Ángel Rodriguez, Jack Harper, Francisco Portillo, a kölcsönben szereplők közül Carles Alena távozása fájhat a legjobban. Az ő – végleges – visszatérésére azért látunk némi esélyt, és nem csak mi, a Getafe elnöke is pozitív.

Deportivo Alavés

A vitóriai csapat háza táján inkább a gárdát elhagyókról szól most minden, eddig nem kevesebb, mint hét spíler távozott, érkezőkből viszont csak kettőt láthatunk náluk.

Kezdjük velük, rövidebb lesz a lista: Ingyen érkezett a csapathoz Toni Moya, aki a középpálya közepén vethető be, és az Atletico Madrid második csapatában játszott eddig, valamint Taichi Hara is csatlakozott az Alavéshez, aki eddig a horvát elsőosztályú Istra csapatában focizott. 14 meccsen 2 gól a mérleg, nem egy hagyományos értelemben vett gólvágóról beszélünk. Ettől még beválhat persze…

Most jöhetnek a távozók: Ramón Mierez, Olivier Verdon, Rafa Navarro, Javi Munoz új csapatot találtak maguknak, Manu Garcia, Jota Peleteiro és Burgui pedig egyelőre klub nélkül vannak.

Facundo Pellestri, Florian Lejeune, Rodrigo Battaglia és Inigo Cordoba kölcsönben voltak az Alavésnél.

Egy pletykánk van, erről az előző részben beszámoltunk: Julen Lopetegui állítólag kinézte magának Joselut a csapatába, meglátjuk, hogy meg tudja-e legnagyobb értékét tartani Javi Calleja.

Elche

Zárjuk a sort az Elche csapatával, akik egyelőre három igazolást mutattak be. Iván Marcone és Lucas Boyé ismerős a szurkolók számára, hiszen tavaly kölcsönben a csapatot erősítették, most pedig sikerült megállapodni a Boca Juniors és a Torino csapatával, a két játékosért összesen hatmillió eurót fizet az Elche.

Pedro Bigas a harmadik érkező, őt ingyen szerződtették, eddig az Eibarban játszott.

Elhagyta a csapatot Paulo Gazzaniga, aki a Tottenhamtől jött tavasszal, valamint Johan Mojica is, emellett elengedték Antonio Barragánt, Dani Calvot, Victor Rodriguezt, Nino pedig visszavonult a profi futballtól.

A három újoncról – Espanyol, Mallorca, Rayo Vallecano – külön cikkben fogunk említést tenni.

Edzőkeringő

A németekről írt cikkben ezzel kezdtünk, most ezzel zárunk. Itt nincs annyi változás, mint a Bundesligában, de azért van egy-két csemege.

Például az, hogy a Real Madrid Zidane távozása után visszanyúlt az elődhöz, és ismét kispadra ültette Carlo Ancelottit. Az olasz szakember három éven keresztül vezette a blancókat, hasonlóan sikeres korszakban bíznak a szurkolók.

Elhagyta a Getafe együttesét Pepe Bordalás, aki 2016 óta edzette a madridiakat. Az 57 éves mester a Valenciának nem tudott nemet mondani. Bordalás utódja Michel lett, akinek nem ismeretlen a közeg, 2009 és 2011 között már egyszer irányította az együttest.

Még egy változásról kell beszámolnunk nektek: A Granada együttese próbálta ugyan megtartani, meggyőzni Diego Martinezt, hogy folytassa a megkezdett munkát, ám ő hajthatatlan volt, és lelépett. Helyét az egykori szövetségi kapitány, Luis Enrique munkáját éveken át segítő Roberto Moreno lett.

A 43 éves szakember vezetőedzői állást is vállalt a Monaconál, de összesen csak 13 meccs jutott neki.

Ennyit egyelőre a La Ligáról, a héten még a Premier League-gel robogunk tovább!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső