Felkészülés a következő szezonra: Premier League – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 14.

Már jövünk is a folytatással, még 12 csapat van hátra, és ahogy a többi bajnokságnál, úgy itt is az fog történni, hogy az újoncokkal – röviddel a kezdés előtt – egy külön cikkben fogunk foglalkozni. Haladjunk, nagyon sok hír vár még ránk!

Chelsea

A Bajnokok Ligája győztesnél egy játékos van fókuszban, de ő nagyon: Erling Braut Haaland. A fiatal norvég gólgép Abramovics legfőbb vágya, és ostromolják rendesen a Borussia Dortmundot. Állítólag már több ajánlat érkezett érte, amit eddig a Dortmund rendre visszautasított, de csak idő kérdése, hogy Abra fogja magát, és még egy lapáttal rátegyen az amúgy is mesés ajánlatra.

Ha Haaland mégsem jönne össze, akkor a Chelsea Antoine Griezmannért szállna harcba, akinek kifelé áll a rúdja a Barcánál. Eddig sem volt nevezhető jó igazolásnak, a teljesítménye elmarad attól, ahogy az Atletico Madridban játszott, ráadásul jött ez a rasszista balhé is Dembelével karöltve…

És nagyjából – egyelőre – ennyi. Inkább a lehetséges távozókról írnak. Fikayo Tomori már távozott is, az AC Milan vette meg őt végleg, miután a tavaszt már ott töltötte a védő. És a milánóiak nem csak őt szeretnék megszerezni. Hakim Zijes is célpont, ahogy Olivier Giroud is, Marcos Alonsot pedig a Barcelonával hozták szóba.

Leicester City

A rókák voltak a tavalyi év egyik pech-csapata, épphogy lecsúsztak a Bajnokok Ligájáról. Elég hektikusan teljesítettek, főleg hazai pályán, ez pedig jövőre nem történhet meg, Brendan Rodgers neki is kezdett a csapat erősítésének.

A legnagyobb név egy eddig félig-meddig ismeretlen játékos: Patson Daka. Nem gond, ha nem ismeritek, higgyétek el, meg fogjátok! A Salzburg szintén nagyon jól bánik a fiatal tehetségekkel, Daka pedig az egyik legfényesebb csillag volt az osztrákoknál. Már tavalyelőtt bontogatta a szárnyait, de tavaly 28 meccsen 27 gólig jutott. Nem is sajnált érte a Leicester negyvenmilliót. Már csak az a kérdés, nem túl nagy ugrás-e az osztrák Bundesligából a Premier League? Nemsokára választ kapunk rá.

Még egy fiatalt leigazoltak – érte elég volt 20 milliót letenni az asztalra -, méghozzá a Lille alapemberének számító Boubakary Soumarét. A 22 éves belső védő hosszú időre megoldhatja a rókák védelmének problémáit.

Innentől kezdve már csak híreszteléseket olvashattok: Szóba került az olasz válogatottal EB-címig jutó Domenico Berardi leigazolása. A Sassuolo csapatkapitánya viszonylag olcsón megszerezhető, jó korban van, mindenképp megnéznénk egy nagyobb csapatban is.

Ryan Bertrand is klubot válthat, kivetette hálóját a Southampton játékosára Rodgers, valamint a Celtices Ryan Christie-re is, és egy nagy durranás is jöhet: Philippe Coutinhot szeretnék megszerezni Barcelonából.

West Ham United

David Moyes együttese tavaly a legpozitívabb csalódást hozta, a kiesés elől menekültek tavalyelőtt, most meg sikerült a nemzetközi porondra kivezényelni a kalapácsosokat. Nem is meglepő, hogy Moyes gőzerővel a kettős terhelésre készül. Bár egyelőre konkrét igazolásokról nem tudunk beszámolni.

Az biztos, hogy a védelem két tagja, Craig Dawson és Fabián Balbuena elhagyta Londont, őket már nem fogjuk látni a WHU mezében.

A terv az, hogy minden csapatrészt megerősítenek, a kapuba például Alphonse Areolát szeretnék megszerezni. Kinézték maguknak a védelembe James Tarkowskit, akit már tavaly ostromoltak többen. Szintén a védelem megerősítésére érkezne Nikola Milenkovic a Fiorentinától, de csatár-pletykákban sincs hiány: Giovanni Simeone, Roman Yaremchuk, Donyell Malen. Megjött az étvágy…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tottenham

Egyelőre csendesebb a helyzet az észak-londoniaknál, Santo még egyetlen portugál igazolást sem jelentett be. Vicceltem…

De tényleg, egyelőre sem érkezők, sem távozók tekintetében nincs hír, csak a szokásos szóbeszédek. Úgy, mint Harry Kane távozása. Ez mondjuk nem csak szóbeszéd, nagy pénzzel meg mernénk fogadni, hogy az angol cséká nem itt kezdi meg a felkészülést.

Sissoko szintén távozhat, míg az igaozlások terén egyelőre csak néhány játékos merült fel. Például Jannik Vestergaard a Sotonból, Lorenzo Pellegrini a Romából, Tariq Lamptey a Brightonból, valamint Jules Koundé, aki a Sevillában futballozik, és olyan nagycsapatok vadásznak (vadásztak) rá, mint a Real Madrid.

Arsenal

Mikel Arteta mögött egy nagyon nehéz szezon áll. A spanyol mester majdnem járt a mennyben, de leginkább a pokol volt a csapat otthona. Az ágyúsok szurkolói egy jobb szezonban reménykednek, de ehhez szükség lesz a vérfrissítésre.

Az első fecske már megérkezett Nuno Tavares személyében, aki inkább a védelem és a középpálya bal oldalán érzi otthonosan magát. Martin Odegaard teljesítménye annyira elnyerte a spanyol mester tetszését, hogy végleg szeretnék leigazolni, ám még nem tiszta, hogy Carlo Ancelotti milyen szerepet szán a norvég irányítónak.

Ben White is radar alatt van, ahogy Aaron Ramsdale is, aki a Sheffieldben tartotta a lelket, amíg lehetett.

Lehet egy nagy fogásuk is a londoniaknak: Összeboronálták őket Manuel Locatellivel, aki a Sassuoloban futballozik, és láthattuk őt az EB-n is. Marco Verratti sérülésekor a kezdőben volt, Svájc ellen két gólt szerzett, ám a PSG sztárjának felépülését követően kispadra szorult.

Beleillene az Arsenal csapatába, szerintünk hatalmasat nyernének vele. Locatelli mellett Guido Rodriguez is a kívánságlistán szerepel, bár hozzá foggal-körömmel ragaszkodik a Real Betis, Nabil Fekirt viszont hajlandóak lennének eladni.

Az Arsenal szélnek eresztette David Luizt, a brazil védőnek jelenleg nincs klubja, valamint elhagyta az Emirates stadiont Matteo Guendouzi, aki tavaly a Hertha BSC együttesét erősítette, most pedig a Marseille-ben tölti majd az idényt.

Leeds United

Még egy csapat belefér a második részbe, és most a Leeds United következik. Akik eddig nagyon nem vitték túlzásba a dolgokat, akárcsak némelyik nagy, de itt még nagyon pletykák sem születtek. Viszont két játékost megszereztek már: Jack Harrison a tavalyi szezont is a csapattal töltötte, ő eredetileg viszont a Manchester City játékosa volt. Most végleg megszerezték őt, ami nem is csoda, nagyszerűen teljesített Marcelo Bielsa együttesében.

Érkezett még egy védő, a Barcelonában csak epizódszereplőként jelen lévő Junior Firpo. Ő Angliában új esélyt kaphat, mert valljuk be, karrierje egy kicsit megcsömörlött a gránátvörös-kékeknél.

Mára még érkezik a harmadik, egyben utolsó epizód, de vár még ránk a Serie A, a Ligue 1 és természetesen az OTP Bank Liga.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső