Felkészülés a következő szezonra: Serie A – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 16.

A tegnapi napon kezdtünk bele a Serie A jelenlegi legfontosabb információinak összeszedéséhez, addig jutottunk, hogy megnéztük, milyen vándorlások voltak a kispadokon, valamint a tavaly dobogón végző csapatok (Inter, AC Milan, Atalanta) háza táján szétnéztünk.

Ma pedig megyünk tovább. Nem ígérjük, hogy ma be is tudjuk fejezni, mindenesetre az élmezőny tagjai – vagy hívjuk őket inkább felsőháznak – sorra fognak kerülni.

Juventus

Egyelőre nincs nagy mozgás, Massimiliano Allegri még nem vetette bele magát a vízbe, inkább csak megmártotta benne a lábát. Ugyanis egyedül egy ember érkezett: Weston McKennie. Tavaly őt a Schalke 04 csapatától kapták kölcsön, és sokak szerint nem a játékos kvalitásai győzték meg a Juve vezetőit, hanem inkább így akartak betörni az amerikai piacra, hogy ott is szert tegyenek egy kis népszerűségre. Erre cáfol most rá – vagy épp ez erősíti meg – a tény, hogy McKennie-t 20,5 millió euró fejében végleg megvásárolták a Bundesliga 2-be kihulló gelsenkircheniektől.

Eddig inkább a távozokról szólt ez a nyár, két játékosuk szerződése lejárt, így elhagyták a csapatot. No, de milyen két játékos?! Két valóságos klublegenda, Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini. Előbbiért úgymond nem kár – nyilván de -, hiszen Wojciech Szczesny mögött nem igazán jutott szerephez, ám Chiellini az EB-n is megmutatta, hogy öreg legény nem vénlegény. Fantasztikus teljesítményt tett le az asztalra, nagyban hozzájárult, hogy a squadra azzurra megnyerte az Európa-bajnokságot, Chiellini pedig magasba emelhette az Henri Delaunay-trófeát.

Buffon egyébként oda ment, ahonnan indult, azaz a Parma csapatába, Chiellininek viszont egyelőre nincs klubja.

Pletykálták azt is, hogy Cristiano Ronaldonak befellegzett, de ezek a hangok most eléggé elhalkultak, nem lehet semmit hallani egy esetleges klubváltásról.

A kölcsönből visszaérkező labdarúgók (De Sciglio, Perin, Pjaca) nem valószínű, hogy Torinóban maradnak – hacsak nem szerződnek a bikákhoz -, de érkezőkről egyelőre semmi hír. Tényleg csak felmerült, hogy Buffon helyére egy másik tapasztalt portást szerződtetnek, Sergio Romerot, de az argentint már fél Európával összehozták, szóval…

Napoli

Nápolyban az új edző mellett eddig alig történt változás. Két játékosuk szerződését nem sikerült meghosszabbítani, illetve nem is nagyon törekedtek rá a vezetőségben, így Nikola Maksimovicnak és Elseid Hysajnak új csapat után kell néznie.

Nem csak nekik egyébként… Tiemoué Bakayoko kölcsönszerződése lejárt, így a védekező középpályás visszatért a Chelsea csapatához, Matteo Politanoval ugyanez volt a helyzet, ám a szélsőt egy híján húszmillió euróért megvásárolták az Intertől.

Érkezőkről alig-alig hallani. Felmerült két, fiatal Dinamo Kijev játékos leigazolása, de ezek egyelőre tényleg csak felmerültek… Denys Popov és Ilya Zabarnyi is megjárta az Európa-bajnokságot, utóbbi rendszeresen kezdő volt Andriy Shevchenko csapatában. Kettejük értékét a mértékadó Transfermarkt 13,5 millió euróra becsüli.

Spalletti nem régóta dirigál Nápolyban, minden bizonnyal egy kis időre lesz szüksége, amíg átlátja, melyik csapatrészt kell megerősíteni, és kik azok, akikre a jövőben nem számít.

Lazio

Talán ugyanez a helyzet a fővárosiaknál is. Maurizio Sarri széke még be sem melegedett, nem elvárható, hogy egyből egy rakás játékost hozzon a csapathoz. No, meg a Laziot amúgy sem veti fel a pénz idén sem.

Eddig ketten írtak alá szerződést a gárdával, Felipe Anderson a West Hamtől érkezik, míg Dimitrije Kamenovic a Cukaricki csapatától jött. Utóbbi játékos nem igazán került még bele az elitfutball vérkeringésébe, így annyit mondhatunk róla, hogy húsz esztendős, szerb és balbekként bevethető.

A távozók között szerepel két rutinos játékos: Senad Lulic és Marco Parolo játékára nem tartottak igényt, Mateo Musacchio szintén klub nélkül maradt, pedig ő még csak 30, van még pár év benne, Wesley Hoedt és Andreas Pereira pedig visszatértek Angliába, előbbi a Southamptonhoz, utóbbi a Manchester Unitedhez.

Valami zaftos pletyka? Na, az egyelőre nincs…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

AS Roma

Megvan az a mém a Toy Storyból? Új edzők, új edzők mindenhol… Valami ilyesmi a helyzet a Serie A-ban, a farkasok a Special One-t, vagyis José Mourinhot nevezték ki vezetőedzőjüknek.

Jó szokásához híven neki is kezdett a keret átalakításának, igaz, neki több ideje volt meglesni saját csapatát. Juan Jesus, Antonio Mirante és Simone Farelli klub nélkül maradt, Bruno Perest eladták a Trabzonsportnak (pénzt nem kapnak érte), Pau Lópezt és Cengiz Ündert kölcsönben Marseille-be küldték.

Hogy Steven N’Zonzi, Justin Kluivert, Alessandro Florenzi vagy Robin Olsen sorsa mi lesz? Hát, az egyelőre jó kérdés.

Mourinho azzal kezdett, hogy az eddig kölcsönben a csapatnál levő amerikai Bryan Reynoldsot és a brazil-uruguayi Rober Ibanezt leigazolta, valamint szerzett egy kiváló kapust is Rui Patricio személyében.

Biztosan lesznek még változások, nagyon úgy áll, hogy Lorenzo Pellegrinit nem tudják megtartani, érte a Liverpool és a Tottenham is versenyez, Kloppék tűnnek a befutónak.

Az utolsó pletyka Alex Telles érkezéséről szól, a fiatal balbekk kevés Shaw-t evett meg az előző szezonban a Manchester Unitednél. Szörnyen sajnálom ezt a szóviccet. Komolyan.

Sassuolo

A Sassuolóval kapcsolatos egyik friss hír, hogy a csapatnak át kell szabnia a következő szezontól a mezét, ugyanis az olasz szövetség ma bejelentette: Nem lehet zöld mezben pályára lépni, mert zavaró és megtévesztő lehet a tévénézők számára. Igen, tényleg.

Egyelőre a csapat nem veszített el nagyon senkit, de az EB miatt Domenico Berardi és Manuel Locatelli sanszos, hogy egy nagyobb csapathoz távozik. Mindkét esetben Anglia lehet a végállomás, Berardi a Leicesteré, Locatelli az Arsenalé lehet.

Roberto De Zerbi mester nagyobb kihívásra, európai kupaszereplésre vágyott, így elment a Sahtar Donyeckhez, és követte őt a 25 esztendős brazil bekk, Marlon is.

Eddig három játékos érkezését jelentették be a csapathoz: Hamed Traoré már tavaly is az együttest erősítette, őt az Empolitól szerezték meg. Maxime López szintén itt játszott már tavaly tavasszal, érte csak kétmilliót kellett kipengetni, Jeremy Toljan pedig a Borussia Dortmundtól érkezett. Ó, és ő is itt játszott már tavaly.

Sampdoria

Az új vezetőedző, Roberto D’Aversa, illetve a vezetőség egyik legnagyobb feladata az lesz, hogy Mikkel Damsgaard-t a csapatnál tartsák, az érdeklődés eléggé megnőtt iránta az Euro 2020 óta.

Hasonlóan a Sassuolóhoz, a Samp is három kölcsönjátékost vásárolt meg végleg: Ernesto Torregrossát a Bresciától, Antonino La Guminát az Empolitól, Antonio Candrevát pedig az Intertől.

Kíváncsian várjuk, hogy a csapathoz visszatérő, de elsőosztályú tapasztalataikat növelő játékosaikkal mi fog történni. Ilyen Fabio Depaoli, Gianluca Caprari, Jeison MurilloJulian Chabot, Nicola Murru vagy Ronaldo Vieira esete.

Keita Baldé visszatért a Monacóba, pedig ő az utóbbi idők egyik legjobb igazolása volt a genovai klub részéről. Az ő pótlására egyértelműen szükség lesz…

Verona

A Verona az egyetlen csapat talán ezen a listán, akik még egyetlen fontos játékosukat sem veszítették el. Ugyan Antonin Barak és Giangiacomo Magnani visszatértek eredeti klubjukhoz, de postafordultával tértek vissza.

A védelem megerősítése érdekében nem csak Magnani jött, hanem Federico Ceccherini, illetve a középpályára kölcsönvették Martin Honglát a Royal Antwerptől, ő is be fog tudni segíteni a hátsó alakzatnak.

Ahogy ígértük, a felsőház megvan, hétfőn folytatjuk – és befejezzük a Serie A-t az alsóházzal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső