Foci a korona idején – Ismét lesz mire fogadni

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 15.

Március eleje óta a sportfogadók, sportszeretők nem igazán találták önmagukat. A (legtöbb helyen) januárban induló és pusztító koronavírus-járvány teljes országokat bénított meg, ez pedig azt is jelentette, hogy a sportélet is térdre kényszerült a vírus miatt.

Nem lehetne azt állítani, hogy túl vagyunk rajta, de talán már a leginkább sérült országok is kezdenek kilábalni belőle. Legalábbis az első hullámából, mert szakemberek szerint ősszel készülnünk kell egy esetleges második részre.

Hogy egyes bajnokságokban mi történt, azzal már számtalan cikkben foglalkoztunk mi is és mások is. De most, hogy indulnak újra érdemes áttekinteni, már csak azért is, mert sportfogadási szempontból jelentősen megnőttek a lehetőségeink.

Németország

A legnívósabb bajnoksággal kezdjük, itt a holnapi napon 15:30-tól öt mérkőzéssel indul útjára az első osztály 26. fordulója. Mivel mind az élmezőny, mind pedig a kiesést jelentő helyek sorsa bizonytalan, így sok jó meccset találhatunk magunknak, amire fogadhatunk.

Ugyanez igaz a Bundesliga 2-re, ahol eleve alig találni 2 alatti oddsot, és itt sem dőlt még el semmi, tehát izgalmakból sem lesz hiány. Az első osztályból 9, a másodikból 11 forduló van még hátra.

Majdnem a teljes kínálatról készítettünk tippeket nektek, ezzel is megpróbálva plusz profitot hozni.

Természetesen a jövőben is kiemelten fogunk foglalkozni a német első és másodosztály küzdelmeivel.

Magyarország

Az MLSZ a veszélyhelyzet kihirdetését követően (részben) a játékosok nyomására azonnal felfüggesztette az NBI-et és az NBII-t is. Csányi Sándorék azt mondták, a korlátozások enyhítését követően 20 napra van szükségük, hogy újra tudják indítani a leállított bajnokságokat. Május elején az enyhítéseket Gulyás Gergely jelentette be az aktuális kormányinfón, Csányiék pedig nem a levegőbe beszéltek, így május 23-án indulhat újra a sportélet Magyarországon. 23-án és 27-én a Magyar Kupa elődöntőivel kezdenek, illetve ekkor pótolja be két elmaradt mérkőzését a Ferencváros. 30-án pedig már a teljes NBI-es mezőny pályára lép.

A másodosztály viszont nem indul újra, aminek gazdasági következményei már most érződnek, egyes hírek szerint több klub nem tudja a bevételkiesést kompenzálni, így könnyen csődbe mehetnek. Felvetődött újra az az ötlet, hogy Keleti és Nyugati csoportot hoznak létre, de egyelőre még semmi sem biztos.

A jövő héten rendezendő összes magyar mérkőzésről olvashattok majd tippet itt a blogon.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fehéroroszország

Lukasenko elnök nem volt hajlandó a márciusban induló bajnokságot leállítani, így ők az egyetlen európai nemzet, ahol egy pillanatra sem állt le a bajnokság. De még csak azon sem gondolkozott el, hogy legalább zártkapussá tegye a bajnoki meccseket. A nézőszámok csökkentek, némelyik mérkőzésen kétszáz fő sem volt jelen, de a közvetítési jogokat legalább 10 országnak eladták, mert így legalább láthattak élő futballt az emberek.

Szó sincs arról, hogy a koronavírus Fehéroroszországot elkerülte volna. Ezres mértékben mérhető a fertőzöttek száma, de a futballistákat elkerülte a kór. Eddig. Ugyanis a mai napra kiírt FC Minsk – Neman Grodno találkozót elhalasztották, két minszki játékos is elkapta a vírust.

Ez alapjaiban teheti tönkre és állíthatja le a bajnokságot a beloruszoknál, de egyelőre a többi mérkőzést megtartják.

Március óta mi is kiemelten foglalkozunk a Vysshaya Liga mérkőzéseivel, és a jövőben is kapni fogtok innen elemzéseket, tippeket és összefoglalókat.

Dél-Korea

Az ázsiai ország példamutatóan kezelte a vírust, szinte majdnem el is tűnt náluk, de egy szerencsétlen incidenst követően ismét több ezer fertőzött lehet az országban. Emiatt kissé pánikhangulat uralkodik Dél-Koreában, ahol a múlt héten indult el az első és másodosztályú bajnokság. A dél-koreai futball sokat fejlődött, így aki hétvégén nem tud aludni, már reggel hét órától egész jó mérkőzéseket nézhet.

Lengyelország

Lengyel barátaink május 29-én folytatják a félbeszakadt Ekstraklasa küzdelmeit. Az alapszakasz négy mérkőzésének lejátszása után a rájátszással folytatódik majd a bajnokság, amennyiben minden rendben zajlik.

A lengyel bajnokságban három honfitársunk futballozik egyébként, így érdemes lesz nyomon követni ezt a ligát is.

És a többiek

Több európai ország határozott még a ligák indítása mellett, így a hétvégétől már láthatunk cseh, szerb és horvát meccseket, a jövő héttől pedig indul a dán Superligaen.

A top bajnokságok országait elképesztő mértékben sújtotta a járvány, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia is komoly károkat szenvedett, de mindhárom országban céljuknak tekintik, hogy a bajnokságaikat befejezhessék.

Olaszországban a napokban vált hivatalossá, hogy május 18-tól indulhatnak a csoportos edzések és a bajnokság a tervek szerint június 13-án kezdenék újra.

Spanyolországban kötelező tesztelést követően már edzenek a játékosok, de hivatalos döntés még nem született. Javier Tebas, az LFP elnöke június 12-i indulást szeretne, de elmondása szerint a döntés a kormány kezében van.

Angliában egyelőre nagy a bizonytalanság, Európában ott volt a legtöbb halálos áldozat, így érthetően csak akkor szeretnének elindulni, ha minden körülmény adott és a játékosok is biztonságban vannak. Itt még nincs dátum, és lehetséges, hogy nem is lesz, hiszen a játékosok jó része sem vevő arra, hogy a pályán dőljön el a csapatok végső helyezése.

Ellenben Portugáliában és Ausztriában is zöld utat kaptak a csapatok, június elejétől újra pályára léphetnek.

Pár hónapja arról cikkeztünk, hogy esélyünk sincs sportfogadásra, többen átnyergeltek az Esportokra, ami persze most is jó lehetőség, de akinek nem nyerte el a tetszését, hamarosan lesz miből válogatni

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső