Fogadhatunk a hamarosan induló NFL draftra

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 16.

Sajnos a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos intézkedések továbbra is a mindennapjaink részét képezik, így a sportvilág továbbra is zárva tartja kapuit. Bemászhatunk az ablakon, hiszen Burundiban, Fehéroroszországban és Nicaraguában folyik a bajnokság, de vannak persze, akik távolról elkerülik ezeket a bajnokságokat, ráadásul egyre inkább azon vannak a fehéroroszok, hogy le kell állítani a bajnokságot, ekkor pedig asztaliteniszen és lóversenyen kívül nem igazán lenne fogadható esemény. Persze, ott az esport, ami hatalmas növekedésnek indult, de sokan ettől is ódzkodnak. Nekik nyújthat alternatívát a közelgő NFL draft.

Oké, de mi az az NFL draft?

Tehetik fel sokan ezt a kérdést. Az NFL draft egy háromnapos esemény, amikor az egyetemi csapatok játékosai a profi ligába igazolnak. A csapatok játékost választanak, a választási sorrendet pedig mindig az előző szezon adja. Első körben a tavalyi bajnokság leggyengébbje választhat, míg utolsóként a Super Bowl győztese. Összesen hét körös a draft, az első napon egyet, a másodikon kettőt, a harmadikon négy kört bonyolítanak le.

Jellemzően több millió ember követi a draft eseményeit, amit hosszú évekig New Yorkban rendeztek, az idei draftot azonban Las Vegasban rendezték volna meg. Az eseményt megtartják április 23 és 25 között, de a vírus miatt nem lehet személyesen részt venni, így ez lesz az első home-draft. Sok klub félt attól, hogy valamilyen módon illetéktelenek tönkretehetik a draftot, ezért a Microsoftot kérték fel, hogy biztonságosan bonyolítsa le az eseményt. A draft nemcsak az amerikai futballban, de a jégkorongban, kosárlabdában és baseballban is hatalmas népszerűségnek örvend.

Fogadás a draftra

Ezekben az ínséges időkben nagy megkönnyebbülés a fogadók és az irodák számára is, hogy megtippelhetjük a draft eseményeit. Kezdve az első és második drafttól az elsőként draftolt elkapóig vagy falemberig. Lássuk hát, kik a legesélyesebbek az 1/1-re!

Jou Burrow

Egyértelműen ő a favorit arra, hogy 1/1-esként keljen el az idei drafton. Burrow egyetemi éveit az Ohio State-nél kezdte, de többnyire csak csereként számítottak rá, így nem kis kockázatot vállalva az LSU csapatához ment, ahol viszont olyan szezont produkált, amelyre még senki nem volt képes az NCAA történetében. Decemberben aztán őt választották a szezon legjobbjának, az LSU-t bajnoki címig vezette, a döntőben 5 TD passz került a neve mellé, egy touchdown-t pedig ő maga vitt véghez. Annyira bizonyosak az 1/1-ben, hogy szinte „értelmetlen” fogadni rá, az 1.02-es odds több mint beszédes.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chase Young és Tua Tagovailoa

Youngot tartják a legígéretesebb védőjátékosnak, de az 1/2-ért nagy csatát fog vívni Tua Tagovailoaval, az alabamai egyetem irányítójával. Az Ohio State védője is káprázatos szezont produkált, csakúgy, mint Burrow, így minden bizonnyal ő lesz az első nem irányító, akit kiválasztanak. Ha nem történik meglepetés, akkor Young a Redskinshez, míg Tagovailoa a Lionshoz kerül. Kérdés, mennyire kavar be a drafton az, hogy Youngot két meccsre eltiltották, amiért kölcsönt fogadott el egy barátjától, illetve Tagovailoa esetében makacs csípősérülése jelenthet-e problémát? A válasz valószínűleg egy hatalmas nem.

Fogadható kategóriák

Fogadhatunk tehát az első és második választásra, emellett van lehetőség arra, hogy megtippeljük adott játékos egy adott számú választás alatt vagy fölött lesz.

Megtippelhetjük az elsőként választott wide recievert (Jerry Jeudy és CeeDee Lamb a két nagy esélyes), az elsőként választott running backet (D’André Swift „győzelme” egyértelműnek tűnik) illetve azt, hogy az első körben hány irányítót, futójátékost és védőt választanak ki (under/over).

Persze a kínálat változhat bizonyos fogadóirodáknál, így mindenki nézzen körül, melyik a számára megfelelő. A draftot tehát április 23. és 25. között tartják, de Las Vegas helyett ezúttal be kell érni a telefonnal és videókonferenciával.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső