Formálódik a jövő Barcelonája – Zuhanyhíradó

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 26.

A blaugrana szurkolói nem szívesen fognak visszaemlékezni a 2020/2021-es idényre. Lionel Messiék csak a bronzérmet szerezték meg a bajnokságban, alulmaradtak a PSG-vel szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a spanyol Szuperkupát sem sikerült elhódítani – a döntőben az Athletic Bilbaotól kaptak ki -, egyedül egy Copa del Rey-sikert tehetnek a vitrinbe. Néhány csapat egy ilyen teljesítmény után pezsgőt bontana, de katalóniában ez bizony ritka nagy csalódás.

A régi-új elnök és csapata el is kezdte formálni a jövő évi Barca-keretet, nagy változásokra lehet számítani…

Az edzőkérdés – Koeman megy vagy marad?

Mindenekelőtt beszéljünk arról, hogy a kispadon ki foglal majd helyet. A válasz: Nem tudjuk. De még a Barca vezetősége sem. Joan Laporta épp tegnap ült le beszélni a holland mesterrel. A Barca székházában jelen volt a két érintetten kívül Koeman ügynöke, Rob Jansen, valamint a klub részéről Rafael Yuste és Mateu Alemany.

A közel félórás beszélgetésen döntés nem született, a felek megbeszélték, mi és hol romlott el, mi lehet a megoldás, és a hírek szerint újabb találkozót beszéltek meg, ahol majd tájékoztatják Koemant a döntésről.

Laporta állítólag nincs megelégedve a munkájával, és a vezetőség többi tagja is hasonló aggályoknak adott hangot, ám megszabadulni a hollandtól nem olyan egyszerű. Mivel van még egy év a szerződéséből, így ki kellene őt fizetni, ami a Barca anyagi helyzetét tekintve nagy nehézségeket jelentene.

Így könnyen előfordulhat, hogy az alapozást is a jelenlegi stáb kezdi majd meg.

A másik dolog, amiért maradhat ő a mester, hogy nincs olyan edző, aki jelenleg szabad, és Laporta ízlésének is megfelelne, olyan mentalitással és futballképpel rendelkezik, ami a kényes szurkolóknak is jó lenne…

A Barca előző szezonja – Koeman szavai szerint – a csapatépítésről szóltak. Ha megkapja az esélyt, és az igazolások is összejönnek, akkor bőven lesz lehetősége javítani a megítélésén.

Na, de kik azok az igazolások?

A Barca lehetséges új igazolásai

Egyelőre a többségnél nem kell semmit készpénznek venni, viszont egybehangzó források szerint ők lehetnek azok, akik a gránátvörös-kék mezt magukra húzhatják hamarosan.

Eric Garcia

A jövő embere a 20 esztendős középső védő, aki jelen pillanatban a Manchester City keretéhez tartozik, ám Pep Guardiola nem igazán számolt vele. 2018-ban csatlakozott az angolokhoz, közel három év alatt 33 mérkőzés jutott neki. Ennek ellenére Pep Guardiola szuperlatívuszokban beszélt és beszél róla, különleges játékosnak tartja, de tudja, hogy el fogja őt veszíteni.

Eric Garcia a Barcelona akadémiáján, a La Masián nevelkedett, visszatérhet tehát nevelőegyesületéhez.

Rá is fér a Barca védelmére a vérfrissítés, Gerard Piqué sem lesz fiatalabb, Samuel Umtiti pedig a sérülése óta egyre csak lejjebb és lejjebb csúszik, nagyon félő, hogy már sosem lesz olyan szinten, hogy a Barcában rúgja a bőrt. És ez azért is rossz hír a Barcának, mert ugyanolyan sérüléssel küzdött a francia, mint most Ansu Fati, a klub nagy reménysége…

Visszatérve Garciára: A fiatal bekk azonnal a kezdőben találhatja magát Lenglet párjaként, és a Barcának jó tizenkét évre meg lenne oldva ez a poszt…

Giorginio Wijnaldum

Szerintem a holland játékost senkinek sem kell bemutatni, a Liverpool egyik zászlóshajója, a középpálya ura, akit most ingyen szerezhetnek meg Laportáék. Kedden az elnök nem csak edzőjével, hanem Humphrey Nijmannal, Wijnaldum ügynökével is találkozott, és a tárgyalások igencsak jól haladtak. Állítólag a 30 esztendős játékos 2024-ig írhat alá, és még a kevesebb fizetést is elfogadta. Nem csoda, Koemannal már dolgoztak együtt a válogatottnál, és a mester már tavaly is meg akarta szerezni a játékost.

A türelem rózsát terem – tartja a mondás. És ez most is így van. Tavaly még súlyos eurómilliókat kellett volna kifizetni, most viszont egyetlen centbe sem kerül a játékos.

Wijnaldumnak is meglesz a helye Pedri és Frenkie De Jong mellett, valószínűleg Busquets nem örül annyira a transzfernek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sergio Agüero

Az argentin támadó tíz évet húzott le a Manchester Cityben, ez alatt igazi ikonná vált, összesen 260 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Kun aztán idén döntött, nem újítja meg szerződését – ami valahol érthető, hiszen csak epizódszereplő volt a bombaerős támadók között -, és új kihívásokra vár.

A Barca nyáron elkövette azt a hibát, hogy elengedték ingyen Luis Suárezt, akinek – talán nem túlzás – a bajnoki címet köszönheti az Atletico Madrid. A jelenlegi csapatban pedig már egyetlen igazi ék sincs, Sergio Agüero mestersége pedig pontosan ez. Keresve sem találhatott volna jobb Suárez-pótlékot Laporta, bár a támadó fizetési igénye elég magas és jóval 30 felett jár.

Ettől függetlenül egy pillanatig sem haboztak, amikor kiderült, hogy a csatár szabadon igazolhatóvá válik, egyből lecsaptak rá. Már csak azért is, mert Lionel Messi jó barátja, a hatszoros Aranylabdásnak pedig nagy befolyása van a mindenkori elnökségben is.

Memphis Depay

Egy újabb holland a listánkon, és ő még csak nem is az utolsó. Memphis Depay jelen pillanatban az Olympique Lyon játékosa, csapatkapitánya, aki az idei Ligue 1 szezonban is kivette részét a gólszerzésből. Összesen 20 találatot szerzett – amivel a góllövőlista második helyén végzett -, és adott még mellé 12 gólpasszt is. Koeman őt is őrülten akarja, már az is szóba került, hogy télen leigazolják, de akkor abból nem lett semmi. Hamarosan viszont Depay is klub nélkül marad, ő sem hosszabbítja meg lejáró kontraktusát.

Itt viszont van egy csavar a sztoriban: Memphis Depay ugyanis megszellőztette, hogy nem csak a katalánok szeretnék őt megszerezni, vannak kérői máshonnan is. Hogy valóban így van-e (valószínűleg igen), vagy csak blöffölt egy jobb feltételeket tartalmazó szerződés miatt, azt nem tudni…

A támadó szekció is elbírja az erősítést, főleg, ha Philippe Coutinho, Antoine Griezmann és/vagy Ousmane Dembele is lelép, nem beszélve Martin Braithwaite-től, akinek távozására mérget vennénk…

Matthijs De Ligt

Utolsóként jöjjön egy olyan hír, ami elsőre egy kicsikét hápog, de jobban belegondolva lehet valóságtartalma. Matthijs De Ligt anno az Ajaxból igazolt Torinóba, ahol viszont nem váltotta meg a világot, nem ízlett neki az olasz futball, nem tudta stabilizálni magát a kezdőcsapatban, így váltana.

Mára már biztosan megbánta, hogy hallgatott Cristiano Ronaldora, aki egy válogatott mérkőzés után győzködte a belső védőt, hogy csatlakozzon a zebrákhoz.

De Ligtnek élő szerződése van a klubbal, értékét a Transfermarkt 75 millió euróra becsüli, ennyi pénze nincs most a Barcának, ez biztos. Így jöhet a tavalyi forgatókönyv, a cserekereskedelem. Akkor Arthur és Pjanic játékjoga cserélt gazdát, most viszont emeli a tétet a Barca, és az Antoine Griezmann – Ousmane Dembelé – Miraljem Pjanic hármasból mazsolázhat Andrea Pirlo… Vagy aki az öreg hölgy kispadját foglalja el.

Az utolsó transzferrel kapcsolatban vannak egyedül fenntartásaink…

Végszó

A távozókról nem ejtettünk ezúttal szót, pedig bizonyára lesznek bőven olyanok, akik jövőre már máshol keresik a kenyerüket. Rendben, hogy a játékosok nagy része ingyen igazol a klubhoz – ha odaigazol -, de ettől még a fizetésüket valahogy ki kell termelni, azt pedig úgy tudják megtenni, ha a feleslegessé vált spílerektől ingyen – vagy pénzért – megválnak.

Ter Stegen távozását pletykálják, Miraljem Pjanicot a PSG szeretné, Dembele, Griezmann, Braithwaite is távozhat, szóval a java még csak most jön.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső