Javában zajlik az NB1-es klubok felkészülése – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 24.

A tegnapi napon már körbejártuk a bajnok, az ezüst és a bronzérmes csapatokat, milyen erősítések érkeztek a csapatokhoz, hogy kik érkezhetnek, és kik azok, akik már nem lesznek a csapatok tagjai a küszöbön álló szezonban.

Sorozatunk második részében újabb csapatok kerülnek fókuszba, szám szerint négy, továbbra is a tavalyi bajnoki sorrend alapján.

Mezőkövesd

Átalakulnak a matyóföldiek, hiszen már most távozott két olyan játékos, akik tavaly alapemberei voltak Kuttor Attila csapatának. Legnagyobb veszteségük talán Budu Zivzivadze, aki Márton Gábor hívására Székesfehérvárra tette át székhelyét. Mellette pedig még Pekár Lászlót kell kiemelni, aki a feljutásra vágyó Vasashoz igazolt.

Rajtuk kívül még Sajbán Máté és Miklós, Dragóner Filip, Novák Csanád és Oláh Bálint távoztak, de ők vagy kölcsönben szerepeltek, vagy csak epizódszerepet kaptak a klub életében.

Dino Besirovic már a szezon közben a kövesdieké lett, most pedig Danilo Rjabenko, Berecz Zsombor és Kotula Máté is a sárga-kékeknél folytatják pályafutásukat.

A védelembe is érkezett új arc: Jagodics Márk évek óta a Haladás alapemberei közé tartozott, most újra együtt futballozhat Guzmics Richárddal.

És hogy ki érkezhet még? Egyelőre nagy a csend, egyedül egy grúz fiút, Luka Lakvehelianit rebesgetik, aki védőként bevethető. Zivzivadzét mindenképp pótolni kellene, az ő játéka és góljai sokat lendítettek a csapaton.

Bizonyára lesz még változás a keretben, lassú víz partot mos.

Budapest Honvéd

Budapest Honvéd logo

Az átigazolási piac egyik legaktívabb szereplője a kupagyőztes Budapest Honvéd, akik nem csak a bajnokságra, de az Európa Ligára is szeretnék megerősíteni a keretüket.

Ennek megfelelően már most rengeteg igazolást bejelentettek, köztük igazán izgalmas transzfereket.

De előbb kezdjük a távozókkal!

George és Ikenne-King visszatértek kenyéradó klubjukhoz, előbbi Dániába, utóbbi pedig az MTK-hoz. Bódog Tamásék nem tartottak igényt Tonci Kukoc, Levkovich Robi és Macdonald Niba játékára sem, ez így már öt távozót jelent, és még nem biztos, hogy vége, ugyanis megszellőztették Davide Lanzafame távozását is.

Érkezett viszont Zsótér Donát Újpestről, akinek játéktudására nem lehet panasz, azonban anno Nebojsa Vignjevic többször kritizálta hozzáállását. Amennyiben ezt Bódog rendbe tudja tenni, nagy erőssége lehet a Honvédnak.

Szerződtették a Haladástól Tóth-Gábor Kristófot, aki nagyjából egyedül tartotta bent a zöld-fehéreket a másodosztályban, illetve piros-fekete szerelést húzhat még Kesztyűs Barna is, aki egy paksi kölcsön után került a Honvédhoz.

Az izgalmasabb igazolásokat a végére hagytam. Egyrészt megszerezték Tamás Krisztiánt Fehérvárról, aki a Zetében remek szezont futott kölcsönben, illetve hazatért Kansasből Baráth Botond is. Ez már egy igencsak ütőképes védelmet sejtet.

Lehetséges, hogy Tóth-Gábornak még sok lesz az NB1, így Lanzafame és Ugrai mellett szükség lesz valakire, aki gólokkal segítheti a csapatot. Ki is nézték Eppel Mártont, aki legutóbb Belgiumban futballozott.

Elég jól néz ki ez a Honvéd, Bódog pedig végre egy olyan csapat élén lehet, akikkel nem a kieséstől kell tartaniuk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újpest

Újpest logo

A szezon hajrájában érkezett vezetőedző, Predrag Rogan is igyekszik saját képére formálni csapatát, ennek megfelelően itt is nagyobb változások történtek.

Hosszú évek után távozott Litauszki Róbert, akinek neve összeforrt az Újpesttel, valamint Zsótér is, róla már beszéltünk. Szerződése lejárt, így egy fityinget sem kaptak érte a lila-fehérek.

Jonathan Heris egy évközi nyilatkozatában kifejtette, lett volna lehetősége évekkel korábban távozni Magyarországról, végül nem tette és ezt már ezerszer megbánta. Már ekkor nyilvánvaló volt, hogy idén nyáron a belgától is megválnak, aki Ciprusról kapott ajánlatokat, végül hazájában, az Eupenben fog szerepelni jövőre.

Novothny Soma, Balázs Benjámin és a horvát Perosevic szerződése is lejárt, ők is távoztak a csapattól.

A szerb edző három honfitársával erősített, érkezett Miroszlav Bjelos, Petar Gigics és Nikola Mitrovics.

Miroszlav Bjelos eddig hazájában, a Naprodak csapatában szerepelt, a 2019/2020-as szezonban 23 meccsen 6 gólt szerzett.

Petar Gigics a Partizantól került Budapestre, bár kölcsönben az idényt a Macva együttesénél töltötte (8 meccs, 2 gól).

Nikola Mitrovicsot pedig nem kell bemutatni a magyar futball kedvelőinek. Ő Zalaegerszegen focizott a mögöttünk álló idényben, nem is rosszul, 33 meccsen szerepelt, a zala megyeiek alapembere volt.

Szerződése azonban lejárt, így a 33 esztendős középpályás csatlakozott Rogan csapatához.

Nem csak szerbek érkeztek, a Stieber testvérek először játszanak együtt NB1-es csapatban, illetve leigazolták Junior Tallot, aki korábban az AS Romában is megfordult.

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg logo

A tavaszi szezont kiesőhelyen kezdte a Zete, azonban egy remek hajrával végül a nyolcadik helyen zártak. Azonban teljesen új csapatot kell építeniük, hiszen edzőjük mellett több kulcsjátékosuk is távozott. Mitrovicsról már esett szó, ő az Újpestet választotta.

Távozott két csatáruk is, az ő hiányuk mindenképp fájó. Bobál Portugáliában folytatja, Radó pedig úgy tűnik az NB2-ben is gólkirályi címre tör, ő a Vasashoz igazolt.

Tamás Krisztián, Bőle Lukács, Bolla Bendegúz és Matija Katenec kölcsönben szerepeltek a csapatban, most mindannyian távoztak, azonban Bőlét szeretnék visszacsábítani a zalai megyeszékhelyre.

Mivel a csatársor elfogyott, elsősorban ott kellett erősíteni. Jött is Könyves Norbert a Paksból és Dragóner Filip Mezőkövesdről, és még nem álltak le, érkezhet Szánthó Regő és Novothny Soma is.

A középpályán Mitrovics pótlására Vass Patrik és Tajti Mátyás öltözik kék-fehérbe, Bojan Szankovics pedig Kazahsztánból érkezett.

Teljesen új edző, új játékoskeret, ami közel sincs kész. Ki tudja, lehetséges, hogy jövőre ismét a kiesés ellen kell harcolnia a Zetének?

Sorozatunk befejező részében az újoncokat és a maradék három NB1-es klubot vesszük majd górcső alá.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső