Hatalmas változások várhatók a Real Madrid keretében – I. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 26.

Ha már körüljártuk a Barcelona átigazolásait, akkor miért ne néznénk meg, mi újság a Real Madrid háza táján? Zinedine Zidane-t és együttesét rengeteg kritika érte a szezon során, emellett pedig rengeteg dicséret.

Nagyon rájárt a rúd a francia mesterre, szinte sosem tudta a gálakezdőjét játszatni, több mint hatvan sérülés történt a 25 fős keretben, ami kétszer annyi, mint a többi csapatnál. Ennek ellenére a bajnokság csak az utolsó fordulóban dőlt el, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb négy közé jutottak a blancók.

Florentino Pereznek számos nehézséggel kell majd szembenéznie a nyáron. Egyrészt, a keret egy része felett eljárt az idő, másrészt sokan boldogtalanok a kevés játéklehetőség miatt, a klub pénzügyei pedig megérezték a koronavírus-válságot, így a Real Madridnak játékoseladásokból kell fedezni az új érkezőket. Már, ha lesznek. Lenniük kell, mert az információk alapján sokaknak lejárt az idejük az együttesnél.

A Real Madrid lehetséges távozói – I. rész

Ahogy az előző cikkben, úgy most is lehetséges transzferekről beszélünk, semmi nincs még kőbe vésve. Tekintsük meg, kik hagyhatják el a spanyol fővárost!

Sergio Ramos

Kezdem a Kapitánnyal, az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája finálé hősével, aki nem csak ezzel írta be magát a klub történelmébe. Még zsenge ifjúként érkezett a Sevillából, és a klub valódi legendája lett. Aki már benne van a korban, ez is okozhatja a vesztét. Lejár ugyanis a szerződése, és hiába ültek többször is tárgyalóasztalhoz a felek, egyikük sem enged jottányit sem az elképzeléseiből.

Egyrészt az sem tetszett Ramosnak, hogy kevesebb fizetést kap, de a fő probléma a szerződés időtartama. Ramos kétéves kontraktusban gondolkodott, míg Florentino Perez csak egy évet szeretne. És itt meg is akadt a történet, mint az Ever Given a Szuezi-csatornán.

A legutolsó hírek szerint már egyikük sem forszírozza az újbóli tárgyalásokat, lehetséges, hogy mindketten beletörődtek abba, ahogy a dolgok alakultak.

Eden Hazard

A belga jött, látott… És nem győzött. Szívesen fogalmaznánk úgy, hogy egyelőre, de lehetséges, hogy ez a hajó már elúszott. Nem lett sikertörténet, pedig Hazard nagy reményekkel vágott neki a madridi kalandnak, állítása szerint gyermekkori álma volt, hogy magára öltse a habfehér mezt. A legfőbb probléma vele kapcsolatban az, hogy rendkívül sérülékeny, és a klub orvosi stábja szerint nincs szükség újabb műtétre, az Hazard bokáját műtő amerikai professzor szerint van.

Kérdés, hogy kinek higgyen az ember? Egy elismert specialistának, akinek ez a fő területe, vagy annak az orvosi stábnak, ahol a játékosok félszáz alkalommal lettek harcképtelenek?

Persze, ez az egész nem fekete vagy fehér. Hazard is tett érte, hogy a szurkolók a távozását követeljék. Túlsúllyal érkezett, hozzáállása nem volt megfelelő, a kaput pedig a Chelsea elleni mérkőzés visszavágója tette be, amikor a kiesést követően a szélső korábbi csapattársaival nevetgélt a pályán.

Ezt körülbelül olyan árulásnak élték meg a drukkerek, mint Bale elhíresült zászlaját a magyarok elleni meccs után: Wales – Golf – Madrid – Ebben a sorrendben. Ő is kegyvesztetté vált, Eden Hazard sorsa is ez lehet.

A belga szívesen visszatérne egykori sikerei színhelyére, a Chelsea elvileg 40 millió euróért viheti is. Kérdés, hogy Tuchelnek szüksége van-e rá…

Isco

Fransisco Román Alarcón Suárez, vagy ahogy mindenki ismeri: Isco. A görbelábú spanyol játékmester az idény jelentős részében a kispadot koptatta, Zidane egykor kulcsemberként tekintett rá, de a posztok, ahova erőltette őt nem feküdtek neki. Isco nem szélső, nem belső középpályás, és nem is árnyékék. Ő egy klasszikus irányító, egy kihalóban lévő faj egyik utolsó példánya. Erre pedig a modern futballban – és így a Real Madridban – nincs igény. Az egyik legbriliánsabb eszű futballista, remek technikával, de fizikai adottságai tekintetében lenne mit behozni.

Nem szeretnénk Zidane-ról leszedni a keresztvizet, Isconak is van szerepe abban, hogy ilyen sanyarúan alakult a madridi karrierje. Amikor pályán volt sokszor csak lézengett, nem tudta tudását kamatoztatni, teljesen beleszürkült a mezőnybe, így egyáltalán nem meglepő, hogy a klub is szabadulna, és ő is menne. Hogy hová, az még nem tisztázott, de kérőkből nincs hiány.

A legjobban talán a Sevilla passzolna hozzá, Julen Lopeteguinek nagy kedvence volt, amikor a La Rojánál edzősködött, rá építette az egész csapatot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Marco Asensio

Nagy volt a túljelentkezés a szélsők tekintetében ebben az idényben. Ott volt – már, amikor – Eden Hazard, Vinicius Jr., Rodrygo, Lucas Vázquez és Marco Asensio.

A mallorcai csapatból igazolt játékos előtt nagy és fényes jövő állt mindenki szerint, ám egy súlyos sérülés egy kicsit keresztbe törte a karrierjét, hiába tért vissza, már nem ugyanazt mutatja, mint előtte. Most is meg-megvillan, de valami nem stimmel, valami hiányzik.

Kicsit hasonlít az eset Jesé Rodriguez sérülésére. Ő is ugyanolyan sérülést szenvedett, ő is visszatért, de kiderült, hogy a Real Madridhoz ez a szint már kevés. A Real Madridból a PSG-be vezetett az útja, de nem tudott gyökeret verni, azóta pedig kisebb csapatoknál láthattuk, úgy, mint a Betis, a Stoke vagy a Sporting. Most pedig a másodosztályú Las Palmas futballistája. Nagy kár azért a sérülésért…

Szóval, itt az intő jel Asensio előtt, aki idén nem tudott kiemelkedni a mezőnyből, pedig a rengeteg sérülés miatt szinte állandóan a kezdőben kapott helyet. Nem feltétlenül ő akar távozni, inkább a klub van azon az állásponton, hogy szívesen meghallgat érte bármilyen ajánlatot.

Viszont, ha azok nem ütik meg a szintet, akkor Marco Asensio jövőre is Valdebebasban kezdi meg az előszezont.

Raphael Varane

Varane teljesítményével nem volt különösebb problémája sem Zidane-nak, sem Perezéknek. Igazából Varane-nak van problémája azzal, ahol van. Valahol érthető. 24 éves korára mindent megnyert, amit csak futballista megnyerhetett, mind klub, mind válogatott szinten. Ez pedig könnyen kiégéshez vezethet. Azt jelentheti, hogy a védő már nem éhes a sikerre. Pedig ő lehetett volna az (vagy ő lehetne az), aki Sergio Ramos örökébe lép, de sokszor kiderült, a spanyol nélkül ő sem az igazi.

David Alaba érkezése borítékolható, Eder Militao játéka is hatalmas javuláson ment át, így könnyen lehet, hogy új kihívások után néz majd a francia, akit a PSG mellett a Manchester United és a Chelsea is soraiban látna.

Marcelo

A brazil mókamester helyzete sem könnyű. A nyáron kapott egy vetélytársat Ferland Mendy személyében, majd most egy Castillas ifjonc is elé került a sorban. Marcelo sebessége már nem a régi, a mai futballban pedig különösen fontos az erőnlét és a sebesség.

Mendy marad az elsőszámú választás, ez biztos, de látva Miguel Gutierrez játékát a szezon legvégén, nem lennénk most a balbekk helyében.

Rengeteget tett a Real Madridért, számtalan felejthetetlen pillanatot okozott a szurkolóknak, de eljön az idő, amikor el kell engedni a dolgokat, addig, amíg szép. Még várhat rá pár jó szezon, de mi úgy hisszük, nem a Real Madridban.

Öt játékoson már túl vagyunk, a következő cikkben folytatjuk a lehetséges távozók névsorát!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső