Hatalmas változások várhatók a Real Madrid keretében – II. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 26.

Teljes átalakulás előtt a Real Madrid? Vagy ezek csak pletykák? Több esetben előfordulhat, azonban van egy sanda gyanúnk, hogy az itt és a korábbi cikkünkben felsorolt játékosok többsége nem fogja a királyiak keretét alkotni jövőre. Folytassuk!

A Real Madrid lehetséges távozói – II. rész

Eddig kiveséztük, hogy miért távozhat Sergio Ramos, Raphael Varane, Eden Hazard, Marce Asensio, Isco és Marcelo, jöjjenek a többiek!

Mariano Díaz

Mariano egy igazi harcos. Akkor sem riadt vissza, amikor Zidane egyértelműen közölte vele: Nem számít rá. A dominikai-spanyol csatár tette a dolgát szépen, csendben, nem hisztizett, a kapott játékperceket pedig próbálta megbecsülni. Amikor nem volt más lehetőség, a francia a kezdőbe jelölte, de igazán emlékezeteset nem nyújtott Mariano.

Csúnyán fogalmazva két éve szeretnének megszabadulni tőle, idén nyáron talán már ő is belátja, hogy profi karrierje legszebb éveiben jár, amit nem a kispadon kellene eltöltenie. A Lyonban anno, remekül ment neki, a Ligue 1 világa így nem ismeretlen számára, de Angliában vagy Németországban is megállná a helyét. Meglátjuk, kinek fáj a foga rá!

Luka Jovic

Ő is nagy reményekkel érkezett, az Eintracht Frankfurtban remek szezont futott, jött is az e-mail a Real Madrid elöljáróitól, a szerb csatár pedig már a Bernabeu gyepén dekázgatott nem sokkal később.

Karim Benzema mellett azonban nagyon nehéz. Főleg, hogy a francia támadó sokadvirágzását éli, kirobbanthatatlan a blancók kezdőjéből, így Jovicnak sokszor csak 10-20 percek jutottak. És hát értelemszerűen nem tudta megmutatni, mire is képes a pályán. Első szezonjában 17 meccsen 2 bajnoki találat fűződött a nevéhez, az idei bajnokság első felében pedig már látszott: Elvesztette Zidane bizalmát.

Nehezítette a dolgát az is, hogy nem beszélt spanyolul, de nem itt keresendő a fő ok…

Marianohoz hasonlóan, amikor kezdőként kapott szerepet, akkor sem játszott jól, télen pedig visszaküldték korábbi sikereinek színhelyére.

A Frankfurtban remekül kezdett, majd kissé visszaesett, igaz, ott meg egy bizonyos André Silva volt a vetélytársa. De a Frankfurt néha két csatárral állt ki, így Jovic végül 18 mérkőzésen kapott szerepet, ezeken 4 gólt szerzett.

Hamarosan visszatér Madridba, a többit meg majd meglátjuk.

Gareth Bale

Az előző cikkben már kiemeltem egy mondatát, ami miatt vajmi kevés esélye van arra, hogy Madridban maradjon. Wales – Golf – Madrid – Ebben a sorrendben. Ez állt azon a zászlón, amelyet Bale maga elé tartva fotózkodott egy Magyarország elleni válogatott meccset követően, ahol csapata kiharcolta az Európa-bajnoki szereplést.

Nagy felzúdulást okozott ezzel, érthető módon vérig sértett mindenkit, akinek szívügye a királyi gárda. Befutott a Tottenham kölcsönajánlata, Bale pedig ment is.

Most viszont a kölcsönszerződés lejár, és több probléma is felmerült, vannak friss pletykák is… Egyrészt, nagyon nehéz tárgyalni a walesivel, Jonathan Barnett még Mino Raiolánál is keményebb játékosügynök, pedig az olasz hírhedt a különleges tárgyalási technikájáról. Nos, Barnett nagyon magabiztos, nyilatkozataitól potyog a plafon, rendszeresen odaszúr Florentino Perezéknek, ez sem a maradását segíti elő.

Viszont van egy nagy probléma: Rettenetesen magas Bale fizetése, amiből nem is hajlandó engedni – legalábbis egyelőre nem volt hajlandó -, nem tudni, lesz-e olyan, aki ki tudja ezt csengetni.

A legújabb pletykák szerint Gareth Bale szerződésének felbontását fogja kérvényezni, hogy aztán visszavonuljon a profi futballtól. A profi sportolói státuszt azonban – saját elképzelései szerint – nem adná fel, gondolkozik, hogy golfozóként folytassa. Hogy ennek mekkora a valóságtartalma? Csak Bale, Jonathan Barnett és a Jóisten tudja ezt…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dani Ceballos

Bizony, hivatalosan még ő is a Real Madrid kötelékébe tartozik, de szerintünk már nem sokáig. Florentino Perez a Galaktikus-érát követően a fiatal, tehetséges játékosok megszerzését helyezte előtérbe, így került Dani Ceballos is a Real Madridba, a középső középpályás a Betisből igazolt a spanyol fővárosba.

Azonban az elmúlt két esztendőt az Arsenalnál töltötte, és a két idény alatt 77 mérkőzésen lépett pályára az ágyúsok mezében.

Madridban nem tudta megmutatni, mire is képes – bár a Betisben tényleg elképesztő volt -, valahol az úton megcsömörlött. Modric szerződéshosszabbítása után, Kroosszal a fedélzeten nem jutna neki most sem hely.

És Fabrizio Romano transzferguru szerint Londonban is lefőtt a kávé számára. Irány ismét a Betis? Vagy a megújuló Real Madridban mégis jut neki hely? Szerintünk nem fog.

Martin Odegaard

Egy másik Real Madrid játékos, aki Londonban játszott idén. A norvég szupertehetség ismét nagy reményekkel tért vissza a valdebebasi edzőközpontba – mint már oly sokszor -, és sokan azt vetítették előre, hogy ez lesz az áttörés éve. Odegaard-nak remek szezonja volt a Real Sociedadban, itt volt az ideje beépíteni.

A kezdetekben főként a kezdőben kapott helyet az irányító, de az ősz későbbi szakaszában általában a kispadot melegítette. És harc helyett a megfutamodás mellett döntött. Kérvényezte, hogy elengedjék kölcsönbe a télen, mert nem kap megfelelő mennyiségű játékpercet. A klubnak megvolt erről a hozzáállásról a véleménye, Emiliano Butragueno, azaz a Keselyű nyilvánosan kritizálta Odegaard-t, de végül úgy látták jónak, ha valóban újra elengedik.

A Heerenveen, a Vitesse és a Real Sociedad után most az Arsenal lett a befutó, ahol a fiú gyakran játszott, de igazán emlékezetes megmozdulása talán csak egy volt: Az Olympiakosznak lőtt bombagólja. Mikel Artetára viszont jó benyomást tett, így előfordulhat, hogy a nyáron az ágyúsok ajánlatot tesznek majd érte.

Borja Mayoral

Ne feledkezzünk meg Borja Mayoralról sem, aki mostanában a kölcsönjátékosok életét éli. Tavaly a Levantét erősítette, idén pedig szintet lépett, és az AS Roma kérte őt kölcsön. Nem is ment számára rosszul, Edin Dzekoval felváltva játszottak, néha együtt, és a spanyol csatár végül (minden sorozatot figyelembe véve) 17 góllal zárt.

Paulo Fonseca távozott Rómából, így teljesen mindegy, hogy neki tetszett-e Mayoral játéka vagy sem. José Mourinho lesz az új vezér, nem lehet megmondani, hogy le akarják-e majd igazolni.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy Mayoralra akkor sem tart igényt a Real Madrid vezetősége, ha Luka Jovic és Mariano is távozik.

Nyitottak minden ajánlatra.

Végszó

Az itt leírtak egyelőre nem vehetők készpénznek. Mindent felboríthat, ha Zinedine Zidane valóban távozik, ki tudja, az új menedzser szava mennyit számít, mennyire tudja meggyőzni az elvágyódó játékosokat? Hosszú átigazolási szezon elé nézünk, csak győzzük követni!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső