Hivatalos – Lefújták a francia bajnokságot!

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 29.

Reményt keltő híreket lehetett mostanság olvasni a nagy futball bajnokságok visszatéréséről. Leginkább az olasz, német és spanyol ligáról lehetett hallani, de okkal reménykedett mindenki abban, hogy az európai ligák közül semmit nem kell lefújni. Aztán megszületett a döntés, miszerint Belgiumban nem hirdetnek győztest, aztán vált egyre bonyolultabb a helyzet. Egyelőre úgy tűnik (ha megszavazzák a bajnokság leállítását a csapatok is), hogy a hidak, a macskakövek és a hattyúk városa, azaz az FC Bruges indulhat a BL-ben. De addig még sok víz lefolyik majd a Scheldén.

Ezt követően a hollandok jelezték, hogy ennyi volt és legközelebb csak szeptemberben rendeznek mérkőzéseket. Lett is ebből óriási felháborodás, hiszen a másodosztály listavezetője egyszerűen a futball szégyenének nevezte a döntést. Érthető a Cambuur vezetőjének dühe, hiszen biztosan felkerültek volna az Eredivisie-be.

Az előző héten viszont jó hírek kezdtek megjelenni az olasz és a német bajnokság folytatásáról is, ezért joggal kezdett mindenki reménykedni, hogy előbb-utóbb normalizálódik a helyzet és újra top futballt nézhetünk. Még az sem számított senkinek, hogy biztosan csak zárt kapuk mögött lehetne vagy lehetett volna megrendezni a mérkőzéseket.

Az óvintézkedések

Az evidens, hogy nézők nem vehetnek részt ezeken a meccseken, de vannak olyan kitételek is, amikre sokan felhúzták a szemöldöküket, főleg, hogy a futball egy kontaktsport. A pálya szélén elhelyezett fertőtlenítőkkel semmi probléma, ahogy azzal sem, hogy a játékosok folyamatos tesztelés alatt állnának. Az már érdekesebb, hogy a játékosok nem vonulhatnak együtt a pályára, tilos lenne a nemi élet valamint a játékosok saját felszerelésüket kénytelenek lennének mosni. Persze, ezek közül egyik sem megoldhatatlan feladat, de azért mégiscsak furcsa.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Ligue 1

Tegnap délután Édouard Philippe, Franciaország miniszterelnöke hivatalosan is befejezettnek nyilvánította a francia első és másodosztályú bajnokságokat.

Ez azt jelenti, hogy nem lesznek kiesők és feljutók, illetve az, hogy ki indulhat az európai porondon nem a pályán fog eldőlni.

Így megúszta a kiesést a Toulouse, akik 13 megszerzett egységükkel szinte biztos kiesők lettek volna, viszont a másodosztályban szereplő együttesek közül ötnek is komoly esélye volt arra, hogy kiharcolják a feljutást a legfelső osztályba.

A befejezés számos hátrányos helyzetet idézhet elő, erről Löw Zsolt, a PSG másodedzője beszélt:

„Nem tudom elképzelni, hogy az összes klub túlélné ezt a leállást, a miénk is igazán megsínyli. Nemcsak a bajnokságban nem tudunk játszani, egyik kupában sem tudjuk lejátszani a döntőt, tehát három trófeától esünk el még akkor is, ha esetleg a zöldasztalnál francia bajnoknak kiáltanak ki bennünket, mert akkora az előnyünk”

„Hogy lehet azt elképzelni, hogy mi nem játszunk május-június-júliusig, esetleg a többi klub, például a Bayern München ezalatt lejátssza a bajnokságot, és akkor valamikor augusztusban találkozunk egymással. Mi jövünk a semmiből, az edzegetésből, ők meg a bajnoki ritmusból, és akkor találkozunk. De hol? Mert Franciaországban nem. Szóval egyre komikusabb és egyre zavarosabb ez a történet”

Érthető a felháborodás, hiszen a leginkább járványtól sújtott országokban (ilyen Olaszország és Spanyolország) a visszatérést szervezik, Spanyolországban már a miniszterelnök, Pedro Sánchez is rábólintott a folytatásra.

Eszerint a bajnokság június 5-én vagy 12-én folytatódhat, természetesen figyelembe véve a járvány addigi alakulását. Az egyéni edzések már május elején elkezdődhetnek, majd június elsejétől a csoportos edzések is.

A La Liga küzdelmeit egyébként a Barcelona vezeti a Real Madriddal szemben, előnyük két pont, miután a habfehérek az El Clasicon szerzett előnyüket egy héttel később a Real Betis ellen eldobták. Ha lesz véghajrá, az elképesztőn izgalmas lesz a szurkolóknak és nekünk, sportfogadóknak is.

Ezért is meglepő, hogy a Ligue 1-et nem kívánják folytatni. Ha pedig igaz, amit a PSG másodedzője állít, akkor még meglepőbb, hiszen a csapatok már a tervezés szakaszában jártak.

A tegnapi hír kicsit mindenkit visszazökkentett a valóságba. Egyelőre annyi a kérdőjel, hogy megjósolhatatlan, lesz-e még a nyáron foci vagy hogy melyik bajnokságot indíthatják el.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső