Ismét meglepő eredmények születtek – Szerdai összefoglaló

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 18.

Már kitértünk a Bajnokok Ligája keddi játéknapjára, amikor két mérkőzést rendeztek, szerdán pedig újabb két találkozót játszottak le, ezúttal a Sevilla – Borussia Dortmund, és az FC Porto – Juventus meccsről lesz szó. Régóta nem történt velem olyan, hogy zsinórban négy BL-meccsem elment volna. Márpedig most ez megesett, sikerült mindenhol meglepni, mindegyik pályán. Tudtuk, hogy a Bajnokok Ligája egy más kávéház, az első kör után azonban teljesen meg vagyok döbbenve, látva, mi is zajlott a pályákon.

Essünk neki!

Sevilla – Borussia Dortmund

Elképesztően gyengél muzsikál az idén a Dortmund – mármint, önmagához képest –, míg a Sevilla nagyot megy a bajnokságban, hosszú veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek el, ráadásul az utóbbi hét meccsükön még csak gólt sem kaptak. De, ahogy mondtam a Bajnokok Ligája egy más kávéház.

Ettől függetlenül – és hogy időrendi sorrendben haladjunk – a hazaiak szereztek vezetést, méghozzá Suso által. Az AC Milanban is megfordult szélső/támadó egy nem túl combos lövést eresztett meg a Bürkit helyettesítő Hitz kapuja felé, ámde Mats Hummels beletette a lábát, ami így átpattant az elvetődő kapus felett.

Ezt követően jó darabig a Dortmund nem ébredt fel, nem tudtak mit kezdeni a szervezett Sevilla ellen, a szünetre mégis több, mint megnyugtató előnnyel vonulhattak. Erling Haaland nagyon küzdött, látszott rajta, hogy ég a bizonyítási vágytól, és a 19. percben ki is osztott egy gólpasszt. Az érdem Mahmoud Dahoudé, aki a Bundesligában nem számít alapembernek, most viszont megkapta a lehetőséget Edin Terzictől, és élt is vele. Hatalmas gólt akasztott Bono kapujába, jó 20 méterről vállalkozott lövésre, és milyen jól is tette!

Innentől kezdve pedig meg sem álltak három gólig a sárga-feketék, tíz perccel később Erling Haaland maga is betalált, Jadon Sanchoval kényszerítőzött, majd a visszakapott labdát estében lőtte el Bono mellett.

Négy perccel a gólja után újfent próbára tette az ellenfél kapusát, jó kis bombát küldött a jobb felső felé, de az argentin ezt szögletre ütötte.

Próbált felállni a Sevilla, de nem tudták megakadályozni, hogy a Dortmund a saját játékát játssza. Hetek óta nem láttam ennyire jó Dortmundot…

És a 43. percben egy kontra meghozta a harmadik gólt, két védőre vezették rá hárman a labdát, Marco Reus a jobbján futó Haaland felé passzolt, a norvég pedig nagyon okosan, laposan gurított a jobb alsóba.

Nem, egyáltalán nem ezt vártam, ahogy bizonyára Julen Lopetegui sem. Edin Terzic pedig minden bizonnyal szeretné kihozni a maximumot a főnökségéből, hiszen a héten már eldőlt, hogy a Borussia Mönchengladbach edzője, Marco Rose követi őt nyártól.

A második félidőben folyamatosan, egyre többet kockáztatott Lopetegui, félidőben még csak Gudeljt küldte pályára, majd jött Luuk de Jong, Munir, Oliver Torres és Óscar Rodriguez is.

A szerencse immáron nem fogta a spanyolok kezét, a 74. percben szépíthettek volna, de Óscar mesteri szabadrúgása kijött a jobboldali kapufáról.

A németek látványosan védekezésre és kontrákra rendezkedtek be, gyakran minden dortmundi a saját térfelén tartózkodott, ha viszont meg tudtak indulni, akkor szinte minden alkalommal legyőzte őket a túlerő.

A szépítés – és a remény a visszavágóra – a 84. percben érkezett, Óscar beíelését a másik csere, Luuk de Jong belsőzte a kapuba, így a mérkőzés végeredménye 2-3 lett. Közel a továbbjutáshoz a Dortmund, a három rúgott góllal nagyon sokat tettek érte, de azért a Sevilla sem az a csapat, amelyik fel fogja adni a harcot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Porto – Juventus

Elkönyveltem az olaszok győzelmét, és ez felelőtlenségnek bizonyult. Andrea Pirlo a lefújás után nagyon szofisztikáltan nyilatkozott, mennyire nehéz felállni egy korai gólból. Hát, valóban, főleg, ha az a gól olyan, amilyet a Juventus kapott. Hatvanhárom másodperce(!) tartott a találkozó, amikor a Juve labdázgatott hátul. Három portugál követte a labda útját, aztán Bentancur röviden adta haza a labdát, Mehdi Taremi pedig megérezte a vérszagot. 63 másodperc, ennyi kellett a gólhoz.

Tény és való, hogy a zebrákat megfogta a gól, a Porto pedig támadott tovább. Újabb gól nem született egyik oldalon sem az első félidőben, a legközelebb ehhez Rabiot állt, a francia középpályás szép mozdulattal húzta kapura a labdát, de Marchesin még odaért.

Ha az első félidő Porto-gólja gyors volt, mit mondjunk a másodikra? Ott nem 63, hanem csak 19 másodperc kellett. A Juve megint az öltözőben maradt, és ez befolyással lehet az egész menetelésükre.

Manafa passzolt jobbról Marega elé, aki öt narancsmezes között is át tudta venni a labdát, sőt lőni is tudott. Egyenesen a kapuba.

Lehetett volna 3-0 is, mert Sergio Oliveira tizenhatról bombázott, de az elvetődni készülő Szczesny még jobb kézzel visszanyúlt a labdáért, ami el is akadt benne.

Egyre reménytelenebb helyzetben volt az öreg hölgy, semmi nem akart sikerülni, amikor kapu elé kerültek, a Porto nagyon fegyelmezetten zárt vissza.

Mindössze egyszer hibázott Sergio Conceicao védelme: A 82. percben Adrian Rabiot passzát Federico Chiesa váltotta gólra.

Sokat ér egy idegenben lőtt gól, itt meg pláne. Gyakorlatilag most 50-50% az esély a továbbjutásra, de emlékezzetek vissza, tavaly hogy esett ki a Juventus a Lyon ellen! Ha jól emlékszem (azért megnézem…), akkor Franciaországban a Lyon 1-0-ra nyert, mindenki nyugodt volt, közölték, hogy az Allianzban esélye sem lesz Aouaréknak. Aztán a Juve csak 2-1-re tudott nyerni, így idegenben lőtt több góllal az esélytelenebbnek kikiáltott franciák jutottak tovább.

Most ezt a hibát nem akarják elkövetni Cristiano Ronaldoék…

A Bajnokok Ligája erre a hétre véget ért, de holnap még jövünk egy Európa Liga összefoglalóval.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső