Fury vs Chisora – Hol nézhető & Fogadási oddsok

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.

A 2022-es katari világbajnokság árnyékában kevés figyelem terelődik más sportok irányába, pedig vannak és lesznek a jövőben is olyan események, amikre nem árt figyelni. Ilyen például a Cigánykirály visszatérése: Tyson Fury, a veretlen nehézsúlyú ökölvívó szombaton Londonban lép szorítóba, hogy harmadik alkalommal is megmérkőzzön Derek Chisorával. A két ász korábbi két meccsén Fury tudott diadalmaskodni, és harmadjára is azt várják tőle szurkolói, hogy megnyerje a mérkőzést.

Hol fogadhatunk a Tyson Fury vs Derek Chisora 3 meccsre?

Rang Bukméker Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 20BET
5.0
Bónusz: 35,000Ft 95.25% Igen 5.0 20BET ismertető
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 Campobet
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
97.09% Igen 4.5 Campobet ismertető
4 22bet
4.5
Bónusz: 45,000Ft 98.45% Igen 4.5 22bet ismertető
5 LibraBet
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
97.46% Igen 4.5 LibraBet ismertető

Mikor kezdődik a Fury vs Chisora 3?

Kezdjük a legfontosabbakkal. Jöjjenek dióhéjban a a legégetőbb kérdések és az azokra adott válaszok!

Dátum: 2022. december 3., szombat

Gála kezdése: 19:00

Főesemény kezdése: 01:00

Ez csak egy körülbelüli időpont a főeseményre, vagyis a Fury vs Chisora meccsre nézve, hiszen az előtte levő mérkőzések a kezdést egyaránt befolyásolhatják.

Fury vs Chisora a múltban

Első meccsükre 2011-ben került sor. Jól mutatja, micsoda érdeklődés övezte már akkor a két bokszolót (főleg Furyt), hogy a Wembley-t megtöltötték a nézők. Mindkét bokszoló 14-0-s mérleggel vágott neki a meccsnek, amelyet végül Tyson Fury egyhangú pontozással nyert meg (117-112, 117-112, 118-111). A mérkőzés elején a gyenge kondiban levő Chisora még meg tudta szorongatni Furyt, aki talán túlságosan is nagy arccal lépett a ringbe, de minél tovább haladtunk előre az időben, Chisora annál inkább vált gyengévé. Tény, egyszerűen elfáradt.

Három évvel később az ExCelben került sor a második összecsapásukra. Itt a tizenkét menet már végig sem ment, Tyson Fury olyan szinten verte meg Chisorát, hogy az egyik menet végén a döntőbíró jelezte, nem engedi a folytatást a bokszoló számára. A korábban balhéktól, trashtalktól sem mentes összecsapás baráti véget ért, a győztes hátulról ölelte meg ellenfelét, aki viszonozta a Cigánykirály ölelését.

Tyson Fury számokban

Tyson Fury, becenevén a Cigánykirály, korunk egyik legnagyobb bokszolója, aki egyébként már több alkalommal bejelentette a visszavonulását, azonban valahogy mégis mindig ott találjuk a ringben. Legutóbb áprilisban, miután a Wembley-ben kiütötte honfitársát, Dillian Whyte-ot. De aztán kiderült, hogy harmadjára is megmérkőzik Derek Chisora ellen. Fury azt mondta, ezzel ő lehet az első ökölvívó, akinek két „trilógiája” is van karrierje során, hiszen Deontay Wilderrel is háromszor csapott össze, és most Chisora ellen is harmadjára lép ringbe. Mondjuk arról elfeledkezett, hogy Muhammed Alinak megelőzte ebből a szempontból, hiszen ő a hetvenes években Joe Frazierrel és Ken Norton ellen is három alkalommal meccselt.

Fury a WBC övét birtokolja jelenleg, amit 2020-ban szerzett meg Wilderrel szemben, azóta pedig, bár kihívója akadt, legyőzni senki nem tudta. 33 profi mérkőzés van a háta mögött, melyből 32-t meg is nyert, egy alkalommal döntetlenre hozták ki a meccsét, 23-szor kiütötte ellenfelét.

Derek Chisora számokban

Derek Chisora statisztikája már nem annyira szép, mint Furyé, és emiatt sokan támadták a Cigánykirályt, mondván, gyáva megoldást választott, amikor Chisorát hívta ki harmadszor is. A szintén angol bokszoló öt évvel idősebb, profi karrierje során 45 mérkőzést vívott meg, melyből 33-at nyert meg, 12-t elveszített. Mindössze háromszor ütötték ki, és ami nagy szó, hogy sem Furynak, sem Usyknak, sem pedig Vitaly Klitschkonak nem sikerült őt földre vinni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mérkőzés előtt

Szombaton rendezik meg tehát a harmadik összecsapást a két bokszoló között. Többen mást vártak, egyesek a régóta várt és egyébként többször be is harangozott Anthony Joshua elleni meccset várták, vannak, akik az ukrán fenevadat, a WBA, a WBO, az IBF és az IBO világszervezetek nehézsúlyú világbajnoki címét birtokló Oleksandr Usykban bíztak, azért a Chisora elleni találkozó sem lesz semmi.

Nehéz volt követni az eseményeket, egyik állítás ütötte a másikat, míg végül október 22-én bejelentették a trilógia zárómeccsét.

Trashtalk

Nagyon komoly kritikákat kap Tyson Fury, amiért Derek Chisora ellen lép a ringbe. Mint fentebb írtam, sokan mást, komolyabb, erősebb ellenfelet vártak. Lehet, hogy az Usyk elleni meccs már itt van a közelben, de az ukrán egyelőre sérülésekkel bajlódik, legkorábban két hónap múlva tudna megmérkőzni a Cigánykirállyal. Főleg, hogy a legutóbbi négy meccséből Chisora hármat elbukott.

Fury nem viselte jól a kritikát, és dühösen nyilatkozott a témában:

Szerintem azok az emberek, akik kritizálnak, bek*phatják. Hányszor harcoltak már világbajnoki címért? Hányszor ütötték őket pofán? Ezt az én kérdésem hozzájuk.

Ezt követően még intézett egy kedves jókívánságot a kritizálók felé, amit viszont már nem szeretnék megosztani.

Nem ez volt az egyetlen, amikor kirohanást intézett az őt kritizálók felé Fury, egy bokszban járatos YouTubert, True Geordie-t is kiosztott:

Nem számít, mit mondasz, vagy mit mondanak a hozzád hasonló emberek Derek Chisoráról, ő többet ért el a bokszban, mint amit 10 hozzád hasonló fickó együttesen valaha is el fog érni. Nem fogom hagyni, hogy itt üljetek, és leszóljatok valakit, aki a korszak legjobb bunyósaival küzdött, csak azért, mert elvesztett néhány meccset. Sokat tett a sportban, és megérdemli azt a gázsit, amit most ellenem fog keresni. Igenis Chisora ellen fogok bunyózni, és ha nem akarod nézni, akkor kérlek, ne tedd. Ha pedig nem akarsz jegyet venni a meccsre, akkor ne vegyél. Ha pedig mégis, akkor viselkedj úgy, mint a többi 60 ezer, aki már megvette a belépőjét. Szerintem te egy barom vagy.

Hol nézhető a Fury vs Chisora?

Szerencsére több alternatíva is létezik. Magyarországon elérhető a Net4+ streaming szolgáltató (korábban ez volt az Arena4), akik közvetítik majd az ütközetet. A havi előfizetés díja 2.990 Ft. Másik megoldás az ESPN+, valamint a BT Sport Box Office. Mindkét szolgáltató havidíjas szolgáltatást kínál.

Végszó

Az tehát látszik, a közönség nagyobb része nincs lenyűgözve attól, hogy létre jön a Fury – Chisora harmadik része. Inkább látták volna Anthony Joshua vagy még inkább Oleksandr Usyk ellen a Cigánykirályt, szerintük csak utóbbi lehet méltó ellenfele a 34 esztendős britnek.

Chisora szerintem megérdemli az esélyt, és ahogy Fury is mondta, azt a gázsit is, amit kap ezért a meccsért. Lehet, hogy ez csak az Usyk elleni meccs előszele, és februárban tényleg összejöhet a csata a két nehézbombázó között.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső