Itt az Első Meglepetés – Kiesett a Juventus

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 10.

Megszokhattátok, hogy a Bajnokok Ligája játéknapját követően összefoglaló jelenik meg a blogon, szóval most is ez fog történni. Tegnap este két mérkőzést játszottak, és meg is született az első vaskosabb meglepetés a tornán: Kiesett a Juventus.

Az apró kis kihagyások az első meccs után a másodikon is jelentkeztek, ezzel pedig megpecsételődött a zebrák sorsa. Természetesen ki fogok térni rá bővebben.

A Dortmund pedig az idegenbeli 3-2-es győzelem után is odatette magát, és csak a legvégén engedett ki, a Sevilla nem tudta viszont már hosszabbításra menteni a párharcot. Ettől függetlenül lesz itt is miről beszélgetni… Kezdjünk is neki!

Borussia Dortmund – Sevilla: 2-2

G.: Haaland (2) ill. En-Nesyri (2)

Továbbjutott a Borussia Dortmund 5-4-es összesítéssel

Nem hangolt jól egyik csapat sem az összecsapásra, a Dortmund a Bayern Münchentől, a Sevilla az Elchétől szenvedett vereséget. Az már egy ideje látszik, hogy a spanyolok hullámvölgyben vannak (vereség hazai pályán az első meccsen, kiesés 2-0-s előnyről a spanyol kupa elődöntőjében, vereség az újonctól), de természetesen úgy álltak neki a meccsnek Fernandoék, hogy lehet itt még fordítani.

És így is kezdtek, a Dortmund pedig nagyon udvarias házigazda módjára átengedte a területet a vendégeknek. Az aktívabb játék nem jelent automatikusan helyzeteket vagy gólokat, szóval az első fél órában szinte semmi nem történt.

Egyedül talán Suso oldalhálóban kikötő lövését lehet kiemelni, de az sem hordozott komoly veszélyt.

Ahogy arra számítani lehetett a Dortmund sem arra építette a taktikáját, hogy nem támad, csak arra vártak, hogy ellenfelük hibázzon.

Ez a 35. percben meg is történt, túlságosan fellazultak a sevillaiak, Marco Reus kapott egy indítást, levitte a labdát az alapvonalig, majd a középen árválkodó Erling Braut Haaland elé passzolt, ő meg a kapuba továbbította a játékszert.

A második félidő eleje rögtön két dortmundi helyzettel indult, sőt a másodikból gól is született, ismét Haaland volt a gólszerző. Azonban a vendégek hevesen tiltakoztak, és Cakir játékvezető egyetértett velük. Egy korábbi szabálytalanság miatt visszavonta a norvég huszadik Bajnokok Ligája találatát.

Ami késik, nem múlik – tartja a mondás, és csak összejött a jubileum az ifjú zseninek. Jules Koundé rántotta le a csatárt a tizenhatoson belül, amiért következhetett egy tizenegyes. Haaland állt a labda mögé, Bono kapus viszont kivédte a lövést. Csakhogy Cakir ismét megállította a játékot, a marokkói kapus elmozdult a gólvonalról, jöhetett az ismétlés. Haaland ugyanazt a sarkot választotta, Bono ezúttal is rajta volt a labdán, most csak ujjheggyel tudott beleérni, 2-0. Kezdett eldőlni a párharc sorsa. Ja, és Bono és Haaland között volt egy kis extra csata, egymás arcába üvöltöztek a felek. Hát, ők tudják…

A Sevilla nem adta fel! Negyedórával az első (és második) tizenegyes után jött egy újabb, de most a másik kapu előtt történt szabálytalanság, Emre Can lökte fel a csereként beszálló Luuk de Jongot. Youssef En-Nesyri magabiztosabb ítélet-végrehajtónak bizonyult, 2-1-re szépítettek a spanyolok.

Hosszú időn keresztül aztán a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a Sevilla nem talált fogást a Dortmundon, kivéve a 95. percben, amikor Rakitic beadását En-Nesyri bólintotta Hitz kapujába.

Érdekes összecsapás volt, ahol a Dortmund okosabban futballozott, és egy Haalandnyival voltak jobbak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Juventus – FC Porto: 3-2 (h. u.)

G.: Chiesa (2), Rabiot ill. Sergio Oliveira (2)

Továbbjutott az FC Porto 4-4-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal.

Úgy tűnik, a tegnapi a duplázók napja volt. Haaland és En-Nesyri mellett Oliveira és Federico Chiesa is két gólig jutott. Lássuk, mi történt ezen az összecsapáson.

Emlékeztek még az első találkozóra? A Juventus mindkét félidőt úgy nyitotta, hogy nagyon gyorsan kapott egy gólt. Pillanatnyi kihagyások, de a Bajnokok Ligájában ez is sokba kerülhet. Itt az élő példa. Federico Chiesa gólja visszahozta a reményeket, mi is arra tippeltünk, hogy a Juve megnyeri ezt a találkozót. Ez végül ugye be is jött, de arra álmomban sem mertem volna gondolni, hogy Sergio Conceicao csapata ki tudja ütni az olasz bajnokot. Ráadásul úgy, ahogy…

Az első meccshez hasonlóan Mehdi Taremi most is aktív volt, és ezúttal nem egy góllal, hanem egy kiharcolt büntetővel vétette észre magát. A csatárt Demiral a 18. percben rúgta fel a tizenhatoson belül (nagy hiba volt), a büntetőhöz pedig Sergio Oliveira állt oda, és Szczesny nem tudott védeni. Nehéz helyzetbe került az öreg hölgy, a két gól már csak a hosszabbításhoz lehetett elég.

És a Porto a gól után is támadt tovább, nem ültek a babérjaikon. Egyik lövés követte a másikat, de további gólok nem estek. Legalábbis az első félidőben.

A második félidő igazán kedvezően indult a hazaiak számára: Federico Chiesa góljával sikerült egyenlíteni, majd Mehdi Taremi három perc alatt két sárga lapot gyűjtött be, úgyhogy mehetett fürdeni az öltözőbe. Nagy butaságot csinált a támadó egyébként, egy bagatell – elnézést – hülyeség miatt állították ki, de teljesen jogosan. Egy szabálytalanságot fújt le Kuijpers, Taremi meg belebombázott egyet az elé kerülő labdába. Ez bizony mindenhol sárga lap…

Minden adott volt a fordításhoz. Az emberelőny, az egyenlítő gól, a mentális fölény, és később persze a fizikai is. A 63. percben Chiesa meg is lőtte (fejelte) a második torinói gólt, majd még Alvaro Morata is betalált a ráadásban, de lesen tartózkodott. Jöhetett a dráma, jöhetett a hosszabbítás.

Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki nem Porto szurkoló, és hitt a portugálok továbbjutásában, de Sergio Oliveira hitt. A 115. percben távoli szabadrúgást végezhetett el, és a szétrebbenő sorfal mellett/alatt a labda elsuhant. Szczesny is későn kapcsolt, így a Porto egyenlített. Az olasz lapok már elő is vették a sorfal tagjait, élükön Cristiano Ronaldoval, amiért megijedtek a lövéstől és elfordultak, felugrottak és szétugrottak.

Adrian Rabiot két perccel később ismét a Juventust juttatta előnyhöz, de ez kevés volt. A Porto megtette ugyanazt, amit a Lyon egy évvel korábban, kiejtette a Juventust a legjobb 16 között.

Emlékezzünk rá, Maurizio Sarri legalább a bajnokságot behúzta, Andrea Pirlonak lehet, hogy még az sem fog sikerülni…

Ez lett volna a keddi játéknap összefoglalója, de ma este is tapadjatok a TV képernyői elé, mert következik a PSG – Barcelona és a Liverpool – RB Leipzig meccs. Mi pedig holnap ugyanígy jövünk egy összefoglalóval.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső