Javában zajlik az NB1-es klubok felkészülése – III. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 27.

Már csak öt csapat maradt hátra, őket pedig sorozatunk utolsó részében fogunk bemutatni. Az első és második részben a dobogósok és az élmezőnyben végzettek igazolásait veséztük ki, most pedig a tabella hátuljában végzők és az újoncok maradtak.

Van miről beszélni ezúttal is, vágjunk is bele!

Kisvárda

Kisvárda logo

Az előző szezon nyolcadik helyén záró Kisvárda Master Good az új idényre nem csak új játékosokat jelentett be, hanem egy új címert is. Azért persze játékosok is érkeztek és távoztak…

Már szezon közben, a koronavírus-járvány idején megváltak két játékosuktól: Grozav és Latevlevici az egyértelmű tiltás ellenére hazautaztak Romániába, tették mindezt a szponzorautóval. Azonnal felbontották a szerződésüket.

Gozav azóta visszatért, a DVTK csapott le a válogatott játékosra, aki a Kisvárda színeiben hét bajnoki találatig jutott a mögöttünk álló idényben.

Egyelőre a csapatból többen távoztak, mint ahányan érkeztek: A görög Beriosz Ciprusra igazolt, Obradovics, Protics, Minca csapat nélkül maradt, Tischler Patrik pedig az NB2-be távozó Debrecen mezét húzza magára a jövőben.

Horváth Zoltán viszont egyéves kitérőt követően visszatért Győrből, valamint leigazolták Lakatos Csabát, aki a a Vasast hagyta ott a várdaiak kedvéért.

Az biztos, hogy lesz még érkező, de egyelőre csak egy játékos nevét szellőztették meg: Dusan Brkovics, a DVTK játékosa áll a kívánságlistán.

DVTK

DVTK logo

Feczkó Tamás együttese jól kezdte a tavaszi idényt, azonban a Fradi elleni meccsen megtört valami, onnantól kezdve sorra szállították a vereségeket, így a szezonra ez nyomta rá a bélyegét, hatalmas csalódásként élték meg a szurkolók a szereplést.

Nem kérdés, erősíteni kell, az első igazolás pedig Gheorghe Grozav volt, aki legutóbb Kisvárdán játszott. A román csatárról már fentebb leírtuk, miért és milyen körülmények között távozott előző csapatától, amennyiben itt a játékra koncentrál és a magatartásával nem lesznek gondok, nagy előnyére válhat a csapatnak.

A román támadón kívül a védelmet is megerősítették, Hegedűs János korábban a Haladástól került Felcsútra, onnan igazolt a Diósgyőrhöz. Az utánpótlás-válogatott belső védő szintúgy nagy fogásnak tűnik.

Nem csak itthonról igazolnak azonban Feczkóék, bár Stefan Drazsics neve is ismerős lehet: Ő a Mezőkövesdtől egészen Kínáig utazott, a Csangcsun Jataj játékosaként azonban nem tudta beverekedni magát a csapatba, összesen egy bajnokin lépett pályára, így valószínűleg örömmel vette a DVTK hívószavát.

Kiss Tamás és Egerszegi Tamás kölcsönben szerepeltek a DVTK-nál, Feczkót előbbi játéka meggyőzte, őt szeretnék megszerezni a Puskás Akadémiától. Távozókból sincs hiány, azonban ezek a játékosok az első csapat közelébe nem igazán kerültek, főként alacsonyabb ligás csapatokba szerződtek.

Valószínűleg a diósgyőriek kerete sincs kész, várjuk a fejleményeket.

Paks

Paks logo

Emlékezetes meccsen sikerült kiharcolni a bentmaradást Osztermájer Gábor csapatának. A Debrecen elleni döntetlen elegendő volt, még egy ilyen szezont azonban gyaníthatóan nem akarnak, ezért megkezdték a csapat megerősítését.

Legnagyobb fogásuk egyértelműen Bognár István. A támadó középpályás már egy sor magyar csapatnál szerencsét próbált, legutóbb az MTK-nál szerepelt, a másodosztályban 6 bajnokin 7-szer volt eredményes.

Rajta kívül még Hegedűs Lajos érkezését kell kiemelni, aki a bronzérmet szerzett Puskástól érkezett, valamint megszerezték Ádám Martint, Nagy Richárdot, Lorentz Mártont és Sajbán Mátét is.

Akiért fájhat a paksiak szíve, az Könyves Norbert, a házi gólkirály a Zetéhez távozott.

Ádám Martin a csont nélkül kieső Kaposvár egyik legjobbja volt, Nagy Richárddal egyetemben, az ő érkezésük mindenképp erősítés lesz.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az újoncok

Két csapat maradt: A Budafok és az MTK. Utóbbi csapatnak a kiesést követően azonnal sikerült a feljutás, a Budafok viszont jó régóta nem járt az első osztályban.

A tavaly csak magyar játékosokkal operáló fővárosiak hamar elkezdték a külföldiek leigazolását, rövid idő alatt négy játékos is érkezett hozzájuk. Tiago Ferreira Romániából érkezett, a Craiova csapatában játszott. Ez talán egy kicsit túlzás, márciusban játszotta utolsó tétmérkőzését a portugál védő. Porto nevelés, aki megjárta Belgiumot is.

Ugyancsak a védelmet hivatott erősíteni Sebastian Herrera, aki Észak-Macedóniában, a Rabotnickiben futballozott. Honfitársa, Bojan Miovski csatárposzton bevethető, eddigi pályafutása során 39 mérkőzést játszott, ezeken hétszer talált be.

A szerb Milan Mijatovics Bulgáriából szerződött Magyarországra és kapusposzton bevethető.

Nem csak külföldiekkel, magyarokkal is erősítettek: Balázs Benjámin Újpestről, Barna Szabolcs Debrecenből érkezett.

Vannak azonban fájó távozók is: Bognár, aki Pakson folytatja, Vass Patrik, aki a Zetét választotta, a kölcsönben szereplő Nasiru Banahenet pedig leigazolta a finn Honka.

Budafokon két kölcsönben náluk szereplő játékost igazoltak, Kovács Zoltán a ZTE-től, Oláh Bálint Mezőkövesdről csatlakozik végleg Csizmadia Csaba csapatához, csatlakozott még a kerethez Marko Iharos, Medgyes Sinan és Takács Ronald is, valamint egy évig náluk fog kölcsönben szerepelni Skribek Alen, Zsóri Dániel és Bese Balázs.

Egyelőre nem tudni, mire számíthatunk az újonctól, lehetséges, hogy ők lesznek az idei év Kaposvára?

Már nem kell sokat aludni, augusztus másodikán ugyanis indul az NB1 2020/2021-es idénye.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső