Jött a papírforma – Elődöntőben a Manchester United

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 11.

Furcsa, szokatlan és gyors lebonyolítással zakatol az Európa Liga, ahol az első két negyeddöntőt már le is játszották. Ugye azt már nem kell külön kiemelni, mégis megteszem: Egyetlen mérkőzésen dől el a csapatok sorsa, hiszen a koronavírus-szünet miatt hosszúra nyúlt ez a szezon mindenki számára. Az UEFA ezzel a döntéssel szeretne egyrészt nagyobb biztonságot adni, másrészt több lehetőséget biztosítani a csapatoknak a pihenésre, amellett, hogy a trófeát valaki a szezon végén a magasba emelhesse.

Hétfőn este a sorozat két legnagyobb esélyese lépett a zöld gyepre Németországban, ugyanis Duisburg, Gelsenkirchen, Köln és Düsseldorf városa ad otthont az EL mérkőzéseinek.

A sorozat meglepetéscsapata, az FC Köbenhavn ezúttal is kemény diónak bizonyult, valamint az Inter bajszát is meghúzogatta a Bayer Leverkusen, akiket márciusban még a torna egyik titkos favoritjának tartottam. Lássuk részletesen, mi is történt tegnap este.

Manchester United – FC Köbenhavn: 1-0

G.: Bruno Fernandes

Elődöntőbe jutott a Manchester United, hiszen egy mérkőzésen dől el a továbbjutás

Attól féltem egy kissé, hogy egye egyoldalú találkozón kiütik majd a dánokat, hiszen a torna legnagyobb favoritjával játszottak. Semleges szurkolóként tekintettem meg a meccset, mégis valamiért a koppenhágaiak felé húzott a szívem és nem szerettem volna, ha egy zakóval kell hazautazniuk, eddigi szereplésük alapján nem érdemelték volna meg.

Ez a félelmem kábé öt percig tartott, mert látszott, hogy a fehérmezes vendégek mennyire összeszedettek és nem feltartott kézzel léptek pályára. Sőt, az első igazán nagy lehetőség előttük adódott, a 15. percben a dánok szögletét követően Williamsnek kellett fejjel felszabadítani. Ha nincs ott a fiatal hátvéd, minden bizonnyal gólt szerzett volna a Köbenhavn.

Egy perccel később Stage lőhetett, de saját csapattársa zavarta meg, így a menteni igyekvő Pogba lábában elakadt a kísérlet. A 19. percben életjelet adott magáról a Manchester, Bruno Fernandes közeli fejese a kapufáról az alapvonalon túlra pattant, pedig óriási lehetőség volt, Johnsson a labda közelében nem volt.

A 45. percben aztán megszületett az első gól, a fiatal Greenwood szaladt el a jobbon, lövése a hosszú kapufáról befelé pattant. Igen ám, de a VAR jelzett, Greenwood lesről indult, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Az 56. percben újra megrezzent a dánok hálója, de Rashford is lesen tartózkodott, amikor hozzá került a labda, így ismételten szabadrúgással jöhettek a koppenhágaiak. Johnsson egyébként remek napot fogott ki, Fortuna is fogta a kezét, de az egész Köbenhavn csapatát dicséret illeti.

A Manchester ment előre rendületlenül, de a dánok is eljutottak Romero kapujáig. Ott azonban elfogyott a tudomány, a kapusnak nem nagyon kellett bravúrt bemutatni, mert vagy elszórakozták a helyzeteiket, vagy eltörték a labdát, vagy a védők blokkolni tudtak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A 62. percben jött az újabb kapufa, ezúttal Bruno Fernandesnek nem volt szerencséje, nem sokat tévedett a portugál irányító. Négy perccel később Oviedo nagy helyzetét blokkolták a védők, pontosabban Wan-Bissaka.

Lüktető meccs volt, bármikor benne volt egy találat a levegőben, és nem lehetett tudni, hogy azt ki fogja szerezni. Ilyen az, amikor egy 0-0-s meccs is lehet elképesztően izgalmas.

Egyre több dolga volt Johnssonnak, de sem Pogba, sem Greenwood, sem Fernandes nem talált rést a pajzson.

Még egy vitatott eset fért bele a rendes játékidőbe (Williams hozott össze majdnem egy büntetőt csapatának) valamint egy újabb Johnsson-bravúr, de gól nem született, jöhetett a kétszer tizenöt perc túlóra.

Ami mi mással kezdődhetett volna, mint két Johnsson bravúrral. A svéd kapuvédő elképesztő formában védett, élő falat képezve a dán kapu előtt. Azonban a 95. percben már ő sem segíthetett…

Történt ugyanis, hogy Andreas Bjelland tűntette el Anthoni Martialt a büntetőterületen belül, amiért Turpin kapásból a sípjába fújt és tizenegyest ítélt a Vörös Ördögök javára. Hiába ment oda Zeca, hogy meggyőzze a játékvezetőt, végül Bruno Fernandes készülődhetett elvégezni a tizenegyest.

Láttam már ilyenért tizenegyest adni, de… Mindegy is…

Johnsson számított rá, hova érkezik a lövés, de túlságosan jól volt helyezve, így nem háríthatott.

Ezt követően a dánoknak már nem volt esélye az egyenlítésre, a Köbenhavn kapusa azonban további védésekkel kápráztatta el saját illetve a semleges szurkolókat és szomorította el a manchester híveit.

A hármas sípszó elhangzásakor az angolok lehettek boldogabbak, de le a kalappal a Koppenhága előtt, remekül küzdöttek és közel álltak a meglepetéshez.

Ezért is jó ez a lebonyolítási rendszer: Az úgymond kicsiknek is van esélyük az óriásokkal szemben…

A meccs embere
Karl-Johann Johnsson: FC Köbenhavn

14 kapura tartó lövésből 13-at hárított kisebb vagy nagyobb bravúrral a svéd kapuvédő, esetünkben egyértelmű, hogy ő teljesített legjobban a találkozón. Elképesztő védéseket mutatott be, végig meccsben tartotta a csapatát, a tizenegyest is majdnem megfogta. Bár kollektíven dicsérhető az egész dán gárda, Karl-Johann Johnsson teljesítményével mégis kiemelkedett a pályán levő játékosok között.

A Manchester United most várja elődöntős ellenfelét, aki a Wolves – Sevilla meccs győztese lesz. Hamarosan folytatjuk az Inter – Bayer Leverkusen mérkőzéssel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső