Jövőre is Dárdai Pál irányítja a Hertha BSC-t!

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 31.

Nem először húzta ki a csávából Dárdai Pál a Hertha BSC csapatát. Az egykori közönségkedvenc, a csupaszív középpályás annak ellenére tért vissza ismét a fővárosiak kispadjára, hogy egyszer már a gyenge eredményekre hivatkozva elküldték őt. Dárdai maga nyilatkozta, hogy ez a klub nem csak egy klub számára.

Így kis gondolkozás után igent mondott az embert (edzőt) próbáló feladatra.

Labbadia távozása és Dárdai érkezése

2021. januárját írjuk, a Hertha piszok gyengén szerepel a Bundesligában, és ezt már a vezetőség sem hagyhatja szó nélkül. Bruno Labbadiát, a berliniek mesterét a Werder Bremen elleni katasztrofális eredménnyel végződő összecsapás után elküldték a kispadról, és megkezdődött a találgatás, ki veheti át a rutinos mester helyét a kispadon. Hogy ki lehet a tűzoltó, aki ebből a mély gödörből ki tudja rántani a csapatot.

Mert a Hertha több mint százmillió eurót költött új játékosokra, az eredmények mégis lesújtóak voltak. Olyan edzőre volt szükség, akire a játékosok felnéznek, aki ért a nyelvükön, és aki megfelelő kommunikációs készségek birtokában van, hogy ezt az önbizalomhiányos társaságot összekapja.

Így esett a választás Dárdai Pálra, aki ekkor épp az U16-os csapatot edzette.

Nem érte váratlanul a megkeresés, ettől függetlenül el kellett gondolkoznia, hogy mitévő legyen, hogy egyáltalán elvállalja-e a feladatot. Elvállalta.

A szurkolók azonnal biztosították a mestert támogatásukról, egy molinót feszítettek ki, amelyen az állt: Pál & Zecke. Kik, ha nem ti?

Nem sokkal később sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta:

A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell.

A sorsolásukat nem szimplán erősnek, hanem kegyetlennek nevezte, hiszen az Eintracht Frankfurt – Bayern München – VfB Stuttgart – RB Leipzig – Wolfsburg ötös következett.

Megkezdődött egy olyan erőltetett menet, ami végül pozitívan zárult, így kijelenthetjük, hogy Dárdai ismét győzött.

Hogy sikerült bent maradni?

Nem indult könnyen a közös munka, hiszen a pontok eleinte nem nagyon akartak jönni. Sokan azt mondogatták, hogy Dárdai sem tud csodát tenni, és hogy nincs ott a helye a felnőttek között, menjen szépen vissza az U16-hoz. De Dárdai maradt, és bebizonyította, hogy a hangadók tévednek.

Nehezítette a feladatot az, hogy rengeteg sérülttel kellett megküzdenie a csapatnak, sokszor olyan kényszermegoldásokat kellett választania a mesternek, amit eszébe nem jutott volna megtenni ilyen kiélezett szituációban. Vannak azonban ennek pozitív eredményei is. A Bundesliga megismerhette Dárdai fiát, Mártont is, aki egy nagyon tehetséges belső védő, és idén végleg túllépett azon a stigmán, amit ráaggattak: Hogy ő az edző fia, és azért játszik.

Közben újabb nehézségekbe botlottak a berliniek, betört a csapathoz a koronavírus, és több játékost valamint stábtagot döntött le. Hiába a karantén, hiába minden óvintézkedés, a Hertha három mérkőzését el kellett halasztani.

Így pedig a csapat kiesőhelyre zuhant. Ez inkább mentálisan viselhette meg a Herthát, pontosan tudták, hogy ezeket a meccseket majd be fogják pótolni, de rossz lehetett ránézni a tabellára.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Plusz, az idő sem nekik dolgozott, nagyon gyorsan kellett pótolni, volt, hogy egy héten kétszer is pályára léptek.

A visszatérést követően egy veretlenségi sorozat vette kezdetét, ami végül a bent maradást eredményezte. Először a remek formába kerülő Mainz otthonából hoztak el egy pontot, aztán verték a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot. Következett egy újabb iksz, ezúttal egy „hatpontos” meccsen az Arminia Bielefeld ellen, és egy újabb győzelem a már kiesett Schalke 04 otthonában.

A bennmaradást a Köln ellen harcolták ki, az Olympiastadionban elért 0-0 azt jelentette: Dárdai Pál és a Hertha BSC jövőre is a BuLi tagja lesz.

A kérdéses jövő

Amikor Dárdait kinevezték, a klubnál mindenki azt kommunikálta, hogy a magyar szakember másfél évre kötelezte el magát. Azóta már tudjuk, hogy igazából csak a tavaszi szezont vállalta el, de az ő kérésére füllentettek a közvéleménynek és a játékosoknak is. Ez pedig nagy húzás volt részéről.

A csapatot motiválni kellett, az pedig nem ment volna úgy, ha tudják, van egy edzőjük, aki három és fél hónap után lelép. Így viszont a klub játékosai az edző mögé álltak. A mester szerint erre a pszichológiai húzásra hatalmas szükség volt. Az élet pedig őt igazolta.

Szóval, Dárdai megbízatása lejárt, és kérdéses volt, hogy hoznak-e valakit a helyére, vagy a jövő évben is vele képzelik el a kispadot. A döntés az új ügyvezetőn múlt többek között.

Dárdai Pál mindenesetre nem aggódta túl a dolgot, elmondta, hogy teljesen mindegy, hogy az U9-et vagy az öregfiúkat kell trenírozni, a lényeg, hogy hétvégén meccsen reklamálhasson a bíróknál.

A napokban megszületett a döntés: A Hertha BSC hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy jövőre is a megmentő lesz a vezetőedző. Carsten Schmidt, a csapat ügyvezetője, Fredi Bobic, az új sportigazgató, valamint a posztot ideiglenesen betöltő Arne Friedrich is támogatta Dárdait, de nagy szava volt Lars Windhorstnak is, aki nagy befolyással bír a német csapaton belül.

A nyári vakáció – amit Dárdai a Balatonon tervezett nyugodtan eltölteni – így lerövidül, építeni kell a Hertha BSC együttesét.

Az már kiderült, hogy Sami Khedira távozik, szögre akasztja a futballcipőt, míg Matheus Cunhát a Leeds United vinné. Meglátjuk, hogy most kap-e akkora támogatást a régi-új vezetőedző, mint utódai, és meg tudja-e erősíteni a csapatot saját elképzelései szerint…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső