Karim Benzema Távozik a Real Madridból

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 05.

No, ezt nem láttuk jönni. Emlékszem, 2016 vagy 2017 tavaszán Madridba utaztam. Úgy döntöttem, ha már ott vagyok, megnézek egy Real Madrid meccset. Az Atleticot nem tudtam megnézni, mert azon a hétvégén ők idegenben játszottak… A Deportivo Alaves volt az ellenfél, Karim Benzemát pedig szinte végig fütyülte a közönség. Akkor sem volt felhőtlen az öröm, amikor gólt szerzett, pedig még Cristiano Ronaldo is jelezte a közönség felé, hogy támogatni kellene a csatárt, nem pedig megfosztani az önbizalmától. Ez volt a múlt… Mostanra Karim Benzema a Real Madrid egyik leginkább piedesztálra emelt játékosává vált, nem is ok nélkül.

Biztos vagyok benne, ha a támadó tavaly nem játszott volna, a Real Madrid nem nyerte volna meg a Bajnokok Ligáját.

De hogyan is jutottunk el odáig, hogy a Real Madrid csapatkapitánya a távozás mellett döntsön? Nézzük meg!

14 év egy helyen

Karim Benzema 2009-ben igazolt a Real Madridba az Olympique Lyontól. Már akkor is Florentino Perez nagy kedvence volt, az elnök pedig második apjaként tekintett a francia futballistára.

Benzema végigjárta a szamárlétrát, hiszen amikor megérkezett, még olyan nevek voltak előtte, mint Gonzalo Higuain vagy Cristiano Ronaldo.

Lassan haladt, de lehajtott fejjel tette a dolgát. Azt hihettük, hogy a magánéleti botránya (ami miatt kitették a francia keretből) a karrierjébe kerül, de Perez hitt benne, hitt az ártatlanságában, és az edzője sem döntött úgy, hogy mellőzi a támadót.

Benzema pedig megszolgálta ezt a bizalmat. Igaz, hosszú út vezetett idáig. Sokáig csak Cristiano Ronaldo mögött másodhegedűsnek tartották, majd a BBC összeállása után is sokat kritizálták.

Az igazi áttörés akkor jött, amikor Ronaldo távozott. Benzema „egyedül maradt”, ő kellett, hogy legyen a vezér. És az is lett.

A tavalyi esztendőben a Bajnokok Ligájában mutatta meg, mit is tud ő a pályán, egymaga verte ki a PSG-t, a Chelsea-t és a Manchester City ellen is gólt szerzett. A BL-ben gólkirály lett, a La Ligában a hathatós segítségével bajnok lett a Real Madrid, Benzema elnyerte a gólkirálynak járó Pichichi-díjat.

Az idei szezon már nem sikerült annyira jól. A Real Madrid is döcögött, sokszor botlott meg, és Benzemának sem úgy ment a játék, mint tavaly, ami miattAranylabdát kapott. Mondjuk így is sikerült felférnie a dobogóra, de a kitűnő teljesítmény elmaradt tőle.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ajánlat Szaúd-Arábiából

Pár napja érkezett a hír, hogy Szaúd-Arábiából megkeresték. Perezék épp a lejáró szerződését készültek meghosszabbítani, amire a támadó hajlott is a hírek szerint, ám az ajánlat elgondolkoztatta. Állítólag mesés fizetést ígértek neki az elkövetkezendő két évre, egyes források 200 milliós éves fizuról beszélnek, mások 400 millióról.

Ezt pedig Benzema nem hagyhatta figyelmen kívül. Mindent megnyert, amit csak meg lehet nyerni klubszinten, a válogatottól visszavonult az újabb Deschamps-balhé után. Elmúlt 35 éves, tudja jól, már nem sokáig élvezheti a pályán a játékot. Főleg ennyi pénzért cserébe.

Így végül elutasította a Real Madrid szerződéshosszabbítási ajánlatát, és igent mondott a szaúdiaknak.

Közlemény

A Real Madrid az alábbi közleményt adta ki a játékos döntésével kapcsolatban:

A Real Madrid, valamint Karim Benzema közös megegyezéssel arra az elhatározásra jutott, hogy véget ér egy briliáns és felejthetetlen időszak, melyben a francia támadó klubunk játékosaként szerepelt.

Karim Benzema 2009-ben érkezett 21 esztendősen, majd a csapat egyik aranykorának meghatározó játékosává vált. Az itt eltöltött 14 idénye alatt, melyek során védelmezte a mezt és címert, 25 címet nyert, amely a Real Madrid történetének jelenlegi rekordja egyetlen játékosra levetítve. Ezek eloszlása: 5 BL-győzelem, 5 klubvilágbajnoki trófea, 4 UEFA-szuperkupa, 4 bajnoki elsőség, 3 Király-kupa, valamint 4 spanyol szuperkupa.

Karim a jelenlegi aranylabdás, valamint az UEFA Év Játékosa-cím birtokosa, emellett tagja a FIFA FIFPRO legjobb tizenegyének, illetve ő nyerte a 2022-es Pichichi-díjat a La Ligában. Ezek a címek minden idők egyik legnagyszerűbb idényét követték, különösképpen a Bajnokok Ligáját tekintve, melyben kapitányunk csillagként ragyogva segítette szeretett csapatunkat a Tizennegyedikhez Párizsban, a torna gólkirályaként, melyhez 15 szerzett gólja járult hozzá.

Ő a Real Madrid történetének ötödik legtöbbször pályára lépett játékosa a maga 647 mérkőzésével, klubunk fennállása óta pedig ő szerezte a második legtöbb gólt a habfehér mezben: 353-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ő a Bajnokok Ligája történetének negyedik legeredményesebb góllövője, valamint a La Ligában is szintén a negyedik helyet foglalja el ugyanebben a tekintetben.

Karim Benzema madridi pályafutása a professzionális viselkedés mintapéldája, mindig közvetítette klubunk értékeit. Ennek köszönhetően is érdemelte ki annak jogát, hogy saját maga dönthessen jövőjéről.

A madridisták, valamint a labdarúgás szerelmesei világszerte élvezhették mágikus és egyedülálló játékát, melynek köszönhetően a klub egyik mitikus alakjává válhatott, és minden idők egyik legnagyszerűbb legendájaként vonulhat majd be a történelemkönyvekbe.

A Real Madrid háláját és szeretetét szeretné kifejezni története egyik legnagyobb legendája felé.

A Real Madrid most és a jövőben is Karim otthona lesz, klubunk a játékosnak és családjának is a legjobbakat kívánja élete új fejezetéhez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső