Katar 2022: A 3. Forduló Álomcsapata

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 05.

Holnap már a nyolcaddöntők is véget érnek, de ezt a tempót nagyon nehéz követni, a rengeteg online sportfogadás mellett alig akad idő arra, hogy ezt a sorozatunkat folytassuk. Így most kerül sor a csoportkör harmadik fordulójának álomcsapatára, egy – a második fordulóhoz képest – majdnem totálisan megújult csapatot láthattok. Ismét megemlíteném, ez egy szubjektív lista, lehet, hogy ti teljesen máshogy látjátok.

Következzen a csoportkör utolsó fordulójának legjobb tizenegye!

A kapus

Wojciech Szczesny

A Juventus és a lengyel válogatott kapusának a torna tegnap véget ért, de a leglenyűgözőbb kapusteljesítményt ő nyújtotta. Még akkor is, ha Lengyelország a harmadik körben 2-0-ra kikapott Argentínától. Az első félidőben Szczesny összesen 9 védést mutatott be, illetve kivédte Lionel Messi tizenegyesét, amit nem mellesleg a kapus hozott össze, egy véletlen mozdulattal arcon ütötte ellenfelét. De képes volt javítani hibáját, és ez már a második büntető volt, amit megfogott. Az egész csoportkör alatt egyébként 18 védése volt. Nem hiszem, hogy magyarázni kell, miért került be ő – megint – a csapatunkba.

A védők

Achraf Hakimi

Az első forduló után ismét itt a marokkói jobbhátvéd. Hakimit nem ok nélkül vette meg a Paris Saint-Germain, a fiatal bekk rendületlenül játssza be a teljes jobb oldalt. Korábban voltak vele kapcsolatban félelmek, hogy a négyvédős rendszer nem a kenyere, de kiderült, hogy nincs vele különösebb gondja. A harmadik fordulóban Marokkó Kanadát győzte le, Hakimi jó játékkal és egy gólpasszal vétette észre magát.

Jean-Charles Castelletto

A kameruni védőt többet nem láthatjuk már a pályán, és valószínűleg nem csak a brazilok elleni meccs miatt került be a csapatba, de képtelen voltam őt kihgyni. Gól nélkül tartotta a VB legnagyobb esélyesét vezetésével Kamerun, sőt meg is nyerték a mérkőzést, Castelletto hibátlanul játszott. Ha a teljes teljesítményét nézzük, hat labdaszerzés mellett egy gólt és egy gólpasszt tud felmutatni.

Harry Maguire

Ő is megérdemelte volna már korábban, hogy a csapatba kerüljön. Talán az eddigiek együttesen repítették ide, mint Castellettot. Maguire-t szokás kritizálni, és sokszor meg is van rá az oka a szurkolóknak, a Manchester United csapatában nem nyújtott eddig kiemelkedőt, mióta Erik Ten Hag az edző. Padra is került, de Southgate bízik benne, a játékos pedig hibátlan játékkal hálálja meg ezt.

Mitoma Kaoru

Ugyan csak egy félidőnyi játék jutott neki, de így is emlékezetest alkotott a Brighton játékosa. Eredeti posztját tekintve nem szárnyvédő a japán, de most Nagatomo helyét kellett átvennie a félidőben. Mitoma az egyik legjobbja volt a japán csapatnak, ő volt az, aki még épp, hogy bent tartotta a labdát a második gól előtt. Ez a gól pedig segített Japánnak a csoportgyőzelem kivívásában.

A középpályások

Luis Chávez

A mexikói csapat a harmadik kör előtt rúgott gól nélkül állt a csoport utolsó helyén, de Chávez vezérletével az utolsó meccsen megverték Szaúd-Arábiát, és csak rosszabb gólkülönbségük miatt estek ki végül. Luis Chávez volt az első, aki a katari világbajnokságon szabadrúgásból vette be az ellenfél kapuját, nagyon nagy gól volt, amely a gólszépségversenyen is dobogós lesz várhatóan.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Alexis Mac Allister

Az argentin középpályás némiképp váratlanul került be a kezdőcsapatba Lengyelország ellen, de maximálisan meghálálta a bizalmat. Ő volt az, aki végül be tudta venni Wojciech Szczesny kapuját, és ezzel sikerült megnyugtatnia csapatát.

Tanaka Ao

Még egy japán játékos bekerült a csapatunkba, ami nem is meglepő, nem igaz? Az ázsiai együttes hatalmas meglepetésre verte Spanyolországot, Tanaka Ao pedig a mérkőzés legjobbja címet is átvehette. Megérdemelten. Gólt szerzett, emellett pedig hatalmasat melózott a középpálya közepén.

A támadók

Marcus Rashford

Az angol csapatban egyelőre csak epizódszereplő, de a negyeddöntőbe jutott gárda leggólerősebb játékosa. Wales ellen megkapta a lehetőséget a kezdőben, és élt is vele, kétszer vette be Danny Ward kapuját. A nyolcaddöntőben ismét a kispadra került, fél óra jutott neki Szenegál ellen.

Kai Havertz

Német játékos ritkán került ebbe a csapatba, ennek pedig megvolt az oka. Hansi Flick együttese már búcsúzott a tornától, a japán győzelem az ő kiesésüket eredményezte, hiába győzték le Costa Ricát. A Chelsea támadója két góllal vette ki a részét a győzelemből, de ez is kevésnek bizonyult, Németország gyengébb gólkülönbsége miatt kiesett.

Giorgian de Arrascaeta

Az uruguayi játékost minden egyes fordulóban a kezdőbe vártak, de Dél-Korea ellen be sem szállt, Portugália ellen pedig csereként kapott lehetőséget. Ghána ellen aztán Diego Alonso pályára küldte, a Flamengo játékosa pedig két gólt vágott, lényegében egyedül győzte le az afrikai csapatot. Talán, ha korábban is pályára küldik, most nem kellett volna hazajönniük az uruknak…

Ez lett volna a harmadik kör álomcsapata szerintünk. Szerintetek kihagytunk valakit?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső