Katar 2022: Az 2. Forduló Álomcsapata

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.

Letelt még egy kör, sőt holnap már a harmadik fordulónak is vége, úgyhogy gyors egymásutánban fogtok kapni két álomcsapatot. Legalábbis ez a terv. Az összefoglalók írásával leálltunk, túl gyors volt a tempó, és egyébként is, a lényeget minden egyes cikkünkben, tippünkben olvashatjátok.

Most arra vetemedtünk megint, hogy a legjobb csapatot összehozzuk a második körben mutatott teljesítmények alapján. Szerintem nincs meglepetés, és nagyon nem is volt kérdés azzal kapcsolatban, hogy ki kerüljön be ebbe az illusztris társaságba.

Jöjjön a második forduló álomcsapata!

A kapus

Wojciech Szczesny

Lengyelország kedvező helyzetből várja a harmadik fordulót, és ez nagyban Wojciech Szczesnynek, a Juventus portásának köszönhető. Lengyelország az egyetlen csapat, amelyik még csak gólt sem kapott, Szczesny eddig kilenc kaput eltaláló lövésből kilencet hárított.

Nagy szerepe volt abban, hogy Lengyelország győzni tudott Szaúd-Arábia ellen, az első félidőben ugyanis tizenegyest ítéltek a lengyelek ellen, Salem al Dawsari lövését azonban hárította a tapasztalt hálóőr. Sőt, a kipattanóból is gólt szerezhetett volna Szaúd-Arábia, de Szczesny az ismétlést is hárítani tudta.

A tizenegyesen kívül is több bravúros védése volt, Mexikó és Szaúd-Arábia ellen is csapata egyik legjobbja volt.

Védők

Fuller Keysher

Egy costa ricai is helyet kapott az álomcsapatunkban, méghozzá teljes mértékben megérdemelten. A csapat jobbhátvédje mindenhol ott volt Japán ellen, ahol kellett. Szerelt, blokkolt, becsúszott, és közben bejátszotta az egész jobb oldalt. Costa Rica eddigi egyetlen gólja is neki köszönhető, lövése utat talált Gonda Shuichi kapujába. Kellett hozzá egy kis szerencse, de erre már most nem emlékszik senki sem. Ezzel a góllal Costa Rica úgy léphet pályára Németország ellen, hogy még megvan a lehetőségük a legjobb tizenhatba kerülésre.

Thiago Silva

Megint beválasztottuk Thiago Silvát, de úgy éreztük, senki nem nyújtott jobb teljesítményt nála a második körben sem. Brazília még gólt sem kapott, és ez nagyban a Chelsea veteránjának érdeme. Irányítja a védelmet, előtte a középpályát, miközben fontos szereléseket mutat be a tizenhatoson belül és még néha a középpálya vonaláig is felmerészkedik, ha a helyzet úgy kívánja. Vannak remek védők ezen a VB-n, de Thiago Silva egyelőre kimagaslik közülük.

Pepe

És egy másik veterán került a védelem közepére Silva mellé. Pepe az első mérkőzést – Ghána ellen – kihagyta, és a portugál védelem sebezhetőbb volt, mint az elmúlt hónapokban bármikor. Fernando Santos úgy döntött, Uruguay ellen Danilo Pereira helyett a 39 éves Pepének ad lehetőséget, a döntés pedig telitalálat volt. Pepét hajlamosak az emberek agresszív, ész nélkül futballozó játékosként beállítani, és a múltban valóban tett az efféle megítélésért, azonban minél idősebb, annál higgadtabb a pályán. Tökéletesen játszott az uruk ellen, és lehet, hogy már nem olyan gyors, mint régen, lehet, hogy könnyebben zavarba lehet hozni, azonban a sebességbeli hátrányát jó helyezkedéssel orvosolta, Diogo Costa ezúttal kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Pervis Estupinán

A második körben Ecuador Hollandia ellen lépett pályára. A dél-amerikai együttesben több jó teljesítmény is volt, kimagaslott azonban Pervis Estupinán, aki a Premier League-ben, a Brighton csapatánál futballozik a nyár óta. A balhátvéd nem csak a védekezésből, hanem a támadásokból is kivette a részét, lőtt is egy gólt, ám azt les miatt elvették tőle. Még mindig vitatkoznak az ítélet helyességéről a szakértők… Azóta már tudjuk, Ecuador kiesett a VB-ről, de több játékosának értéke is megnőtt a torna alatt, köztük Estupináné.

A középpályások

Casemiro

Brazíliában inkább a támadók kapnak kiemelt rivaldafényt, azonban Casemiro érdemli ezt meg leginkább a második forduló alapján. Már a szerbek ellen is remekül szűrte meg a támadásokat, miközben igyekezett az ellenfél kapuja előtt is veszélyt teremteni. Akkor nem sikerült, csak egy kapufát rúgnia, Svájc ellen viszont gyönyörű találatot jegyzett, ami – mint kiderült – győztes gól is volt, Brazília ennek a találatnak köszönhetően már két forduló után ott van a legjobb tizenhat között.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bruno Fernándes

Lassan a portugál szurkolók is rájöhetnek, már nem Cristiano Ronaldo az, aki ezt a csapatot a hátán viszi, hanem Bruno Fernándes. A Manchester United középpályása nagyon jó formában van, a felkészülés során Nigéria ellen duplázott, majd Ghána ellen is jól játszott, két gólpasszt osztott ki. Uruguay ellen ő volt a hős, mindkét találatát ő jegyezte a csapatának, és ezáltal meg is van a nyolcaddöntő, Portugália úgy lép pályára legközelebb, hogy nincs tétje – ebből a szempontból – a meccsnek számukra.

Mohammed Kudus

Ghána is villogott, az egyik legjobb, legszórakoztatóbb mérkőzést Otto Addo csapata játszotta Dél-Korea ellen. A ghánai csapatban több olyan játékos van, aki a hátára tudja venni a csapatot, mint Inaki Williams, Thomas Partey vagy az Ayew-fivérek, ezúttal azonban Mohammed Kudus, az Ajax kiválósága villogott. Két gólt szerzett, jó helyzetbe hozta a csapatát a harmadik forduló előtt. Kudus idén robbant be a köztudatba, nem csak a VB-n szerepel jól, de a holland csapatban is alapembere Alfred Schreudernek. Nem érdemtelenül. Még csak 19 éves, szóval bőven lesz lehetősége még bizonyítani a későbbi világbajnokságokon is.

A támadók

Lionel Messi

Lehet, hogy már benne van a korban a PSG sztárja, de a tavalyi visszafogott szezon után idén ismét elkápráztatja a közönséget. Szaúd-Arábia ellen gólt szerzett, és talán ő volt az egyetlen, aki igazán hajtott abból a csapatból, Mexikó ellen szintén magára vállalta a legnehezebb feladatot, és vezette a társait. Nem mellesleg ismét a hálóba talált, távoli lövése után az argentin csapat valamelyest megnyugodott, stabilabb lett, és végül meg is nyerték a rangadót. Messi nem feltétlenül villogott, de mindenhol ott volt, minden támadás rajta ment keresztül, teljesítményét pedig góllal tette teljessé. Helye van a második forduló álomcsapatában.

Cho Gue-sung

Annyi jó csatár van a világbajnokságon, többségük minden héten szem előtt van, hiszen valamelyik európai élcsapatban futballozik, mi most mégis valaki olyat választottunk, aki a VB előtt nem igazán volt szem előtt. Cho Gue-sung két perc alatt hozta vissza a dél-koreai reményeket, amikor 2-0-s hátrányból egyenlített Ghána ellen. Üröm az örömben, hogy végül csapata 3-2-re kikapott, és így minimális esélyeik vannak a továbbjutás kivívására. Konkrétan Portugáliát kellene megverniük ahhoz, hogy legyen esélyük. Cho a dél-koreai Jeonbuk 24 éves csatára, könnyen lehet, hogy nem sokáig, ha Így folytatja, akkor hamarosan Európában találhatja magát.

Kylian Mbappé

Mbappé Franciaország kétségtelenül legnagyobb sztárja, és tesz is ezért. Az első fordulóban is szerzett egy gólt, valamint adott egy gólpasszt is, a második fordulóban pedig egymaga intézte el Dániát. Szerzett egy szép, valamint egy szerencsés, de szemfüles gólt, amivel Franciaország már most a nyolcaddöntőben tudhatja magát. Mbappé előlépett a gólkirályi cím legfőbb várományosává, rajta kívül csak Enner Valencia és Cody Gakpo talált be háromszor. Előbbi nem fogja növelni góljai számát, utóbbi még megteheti.

Ez lett volna a második forduló álomcsapata, hamarosan – ahogy lementek a csoportmeccsek – következik majd a harmadik kör legjobbjait felvonultató cikkünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső