Katar 2022: Hattyúdal – Akiket Már Nem Látunk VB-n

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 20.

Ezen a cikken már korábban is többször gondolkoztam, azonban most, hogy a tornának vége, már némiképp aktualitása is lett. Hiszen folyamatosan jönnek a hírek, kik akasztják szögre a stoplist, kik azok, akik többet nem lépnek pályára a válogatottjukban.

Készítettünk egy tízes listát. Az itt felsorolt játékosok nem a teljes mezőnyt alkotják, akik megérdemelnék, hogy megemlítsük őket, de valahogy muszáj volt priorizálnunk őket. Emiatt lehet, hogy egy kedvenc lemarad a listáról.

1.: Lionel Messi – Argentína

Az már biztosan kiderült, hogy Lionel Messi a 2026-os világbajnokságon már nem lép pályára Argentína mezében. Nem lesz ott, hogy megvédje a címet, amit megszereztek vasárnap este. De ezzel tisztában voltunk. Ami a friss hír vele kapcsolatban, az az, hogy még nem vonul vissza most a válogatottól, ahogy ő fogalmazott, szeretne néhány meccset világbajnokként is lejátszani. Messi mindent megnyert, amit csak lehet, a klubcsapatában, és most már a válogatottban is. Volt róla szó korábban, hogy a válogatott sikertelensége miatt leteszi a lantot, a buenos airesiek legnagyobb örömére nem így tett. Szép emlékei lesznek utolsó világbajnoki meccséről. Rúgott két gólt, csapatkapitányként a magasba emelhette a világbajnoki trófeát, majd ő lett a torna legértékesebb játékosa. Ja, és kapott egy aranyozott szegélyű palástot.

2.: Cristiano Ronaldo – Portugália

Nem úgy tűnik, hogy a 38 éves Ronaldo visszavonulna a válogatottól, pedig rajta látszott leginkább a csalódottság a világbajnoki kiesést követően. Azzal, hogy elmondtam, már 38 éves, el is árultam, hogy nem lesz ott 2026-ban. Lehet, hogy pár mérkőzést még játszik Portugália színeiben, de előbb vagy utóbb ő is belátja, hogy nem bírja már ezt a tempót.

3.: Luka Modric – Horvátország

Modric is azon játékosok közé tartozik, aki még nem vonult vissza, de tudjuk, hogy 2026-ban már nem lesz ott a válogatottjával a VB-n. Persze, ha egyáltalán kijut a csapat… Mondjuk a bronzérem után ezt nem kétlem.

Lukita már 37, de még mindig olyan fizikuma van, mint egy húszévesnek. Láthatóan szereti, amit csinál, élvezi a játékot a klubjában és a válogatottban is. Hamarosan azonban biztosan jönni fog a bejelentés. Szerintem legkésőbb a Nemzetek Ligája négyesdöntője után. Maga Modric is azt mondta: Még lejátssza a Nemzetek Ligája-meccseket, aztán majd meglátja. Ebből azért lehet következtetni.

4.: Thiago Silva – Brazília

Megérdemelte volna, hogy világbajnoki címet szerezzen. A 38 esztendős brazil játékos azok közé tartozik, akik egész karrierjük során lehajtott fejjel dolgoztak. Thiago Silva nagyon alázatos játékos, aki egyébként Katarban is remekelt, és kora ellenére meghatározó játékosa volt a Selecaonak.

Egyelőre még nem jelentette be a visszavonulását, de ez csak idő kérdése. Tudja jól, hogy lassan eljár felette az idő, és át kell adnia a helyét a fiataloknak.

5.: Karim Benzema

Lehetett volna szebb is ez a búcsú. Lehet, hogy megint kell majd egy kis idő, mire kiderül, hogy miért nem volt ott a VB-n. Hazaküldték a válogatottól, miszerint sérült, de már a csoportmeccsek alatt edzőmeccset játszott a Real Madriddal. Amikor Didier Deschamps-ot megkérdezték, Benzema ott lesz-e a csapatban, idegesen kerülte a válaszadást. Ekkor jött rá mindenki, hogy ezek ketten már megint sikeresen összevesztek. Vannak hírek, miszerint Benzema jelenléte megbontotta a csapategységet, egyesek meg azt mondják, Olivier Giroud nem bírta elviselni, hogy padra került. Bárhogy is legyen, tegnap Karim Benzema, az idei év Aranylabdása bejelentette, hogy többet nem lép pályára a francia válogatottban. Mondjuk arra kíváncsi leszek, mi lesz, ha Didier Deschamps helyére kinevezik Zinedine Zidane-t

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

6.: Eden Hazard

Szintén nem egy szép sztori. Eden Hazard karrierje akkor siklott ki, amikor a Chelsea-ből a Real Madridba igazolt. Ezt nem kell magyarázni, ez így történt. Jöttek a sérülések, a formaingadozás, és már régóta, túl régóta nem láthattuk azt a szélsőt, akit anno dicsőítettünk, mikor még Angliában futballozott. Ez érte őt most utol a belga válogatottban is, ahol egyre feszültebbé vált a légkör, a szurkolók is támadni kezdték. A csúfos világbajnoki kudarcot követően bejelentette a válogatottól való visszavonulását.

7.: Pepe

Pepe valami elképesztő. Tudom, igen, a múltban tett jó néhány olyan dolgot, ami miatt lehet őt utálni, de az a karrier, amit lassan teljesen maga mögött hagy, az elképesztő. 39 évesen is a portugál védelem oszlopa volt, de hamarosan ő is befejezi a pályafutását. Nem csak a válogatottban, hanem úgy általában…

8.: Manuel Neuer

Maga Manuel Neuer nyilatkozta, hogy minden bizonnyal ez lesz az utolsó VB-je. Ő sem mai legény már, elmúlt 36 esztendős, ráadásul egy síbaleset miatt most egész tavaszra kiesett. Bár Németország szégyenszemre megint a csoportkörben búcsúzott, kétlem, hogy Neuerben buzog a bizonyítási vágy mondjuk az EB-n. Véleményem szerint, hamarosan be fogja jelenteni a visszavonulását.

9.: Sergio Busquets

Luis Enrique alapembere volt, a válogatott csapatkapitánya. Már ott volt 2010-ben és 2012-ben is, nyert tehát VB-t és EB-t is. Azonban mégis valamennyire dicstelenül távozik. Nem számított, hogy Luis de la Fuente, az új spanyol kapitány első nyilatkozatában kijelentette, hogy számít Busquetsre a továbbiakban is, a középpályás négy nappal ezelőtt visszavonult a nemzetközi futballtól.

10.: Zlatan Ibrahimovic

Ő egy kicsit kilóg a sorból, hiszen már idén sem láthattuk, Svédország nem jutott ki a világbajnokságra. Négy év múlva pedig már 45 éves lesz. Egyszer már visszavonult a válogatottól, de akkor még meggondolta magát. Hamarosan ismét eljön az idő számára, hiszen egyre többször sérült, egyre több időt tölt az oldalvonal mellett. 2026-ban nem fogjuk látni, ami nagy kár, egy igazi egyéniség a támadó…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső