Katar 2022: José Maria Giménez 15 Meccses Eltiltást Kaphat

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 05.

Anno 2014-ben nem múlt el balhé nélkül a Ghána és Uruguay közötti összecsapás. Emlékezhetünk, Luis Suárez akkor a 120. percben 1-1-es állásnál egy gólba tartó labdát szándékosan kézzel ütött ki. Az egyébként sem túl népszerű támadó piros lapot kapott, Ghána kihagyta a tizenegyest, Uruguay büntetőpárbajban továbbjutott. Most, nyolc évvel később az indulatok ismét a tető fokára hágtak, ezúttal azonban visszanyalt a fagyi, és Uruguay jött ki rosszabbul az afrikaiak elleni meccsből. Egyébként Otto Addo csapata is kiesett, de ez a mostani cikkünkben nem lényeges információ.

Uruguay jó esélyekkel (több bukméker, köztük a bet365 is őket tartotta esélyesnek), erős kerettel, klasszis csatárokkal érkezett a katari világbajnokságra, mindenki azt várta tőlük, hogy ismét eljussanak az egyenes kieséses szakaszba. Első meccsükön nem tudták megverni Dél-Koreát, majd Portugáliától is kikaptak, így bízniuk kellett abban, hogy Ghánát legyőzik, valamint Dél-Korea nem nyer Portugália ellen.

Minden szépen haladt… Egészen a meccsek végéig…

A csoportkör utolsó meccsei

Uruguay már az első félidőben lényegében eldöntötte a meccset Ghána ellen. Az afrikaiak ezúttal nem tudtak úgy harapni, mint Dél-Korea ellen, még egy tizenegyest is kihagyott Jordan Ayew, rá öt percre Giorgian de Arrascaeta megszerezte a vezetést Diego Alonso csapatának, majd még az első félidőben megduplázta az előnyt.

A másik oldalon Portugália szerzett vezetést, amit hamarosan Dél-Korea lefaragott, és ők is mentek előre a győztes gólért, ami a továbbjutásukat jelenti. Erre a 91. percben került sor Hwang Hee-chan részéről, amikor pár kilométerrel odébb a Ghána – Uruguay találkozó még csak a 85. percben járt.

Őrült hajrá kezdődött, hiszen ez az eredmény Sonék továbbjutását eredményezte, de ha Uruguay tudott volna még egy gólt rúgni, azzal megint ők álltak volna jobban.

Helyzetek akadtak, sőt a 93. percben egy tizenegyesgyanús szituáció is volt, Cavani esett el a tizenhatoson belül, a bíró azonban nem ítélt büntetőt.

A lefújás után volt, aki a földre omlott, volt, aki sírt, és volt, aki nem tudta megemészteni a vereséget, és a bírót rohanta meg, aki stábjával együtt futólépésben hagyta el a pályát.

José Giménez vs Daniel Siebert

A játékvezető kapott hideget és meleget azután, hogy három sípszóval kiejtette Uruguayt, a leghevesebben José Maria Giménez, Uruguay belső védője reklamált. Nem csak reklamált, a lökdösődése közepette még egy FIFA tisztviselőt is megütött, majd az ott levő kamerába üvöltött.

„Ezek k******tt tolvajok! Vedd csak fel, k******tt tolvajok!”

Az Atletico Madrid védője a reklamálásával már kivívott magának egy minimum hárommeccses eltiltást, a probléma, ami miatt hosszú időre kieshet, az ütés volt. Ami lényegében megötszörözi a büntetés mértékét.

José Giménez tehát hosszú eltiltásra számíthat, és ha a korábbi eseteket vesszük alapul, ezt a tizenöt mérkőzést nem csak a válogatottban tölti majd le, hanem klubmeccseken is, ahogy anno Luis Suáreznek is várnia kellett a barcelonai debütálására, mivel előtte Giorgio Chiellinit megharapta a 2014-es VB-n.

És ha már Suárez, ha már hosszú eltiltások, összeszedtük nektek a futball történelmének leghosszabb eltiltásait. Ebbe az illusztris társaságba kerülhet most bele Giménez is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső