Két Távoli Gól, Döntés Egyelőre Nincs

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 május 11.

Kezdjük azzal, hogy tippünk nem jött be, mégsem érzem úgy, hogy hibáztunk volna. Adta magát az over 2,5, nem csak a két csapat múltja miatt, nem csak az egymás elleni miatt, nem csak a forma miatt, hanem a mérkőzésen látottak alapján is az a meglepőbb, hogy végül 1-1-et értek el.

Talán a Manchester City elégedettebb lehet az eredménnyel, több okból kifolyólag is. Egyrészt, mert a meccs jelentős részében a Real Madrid veszélyesebben és pofásabban focizott, másrészt, mert az egyenlítő góljuk előtt történt egy picike dolog, amit a játékvezető és a VAR-szobában ülők valahogy, valamiért nem vettek észre. De erről majd később…

Real Madrid – Manchester City: 1-1

G.: Vinicius Jr. ill. De Bruyne

A kezdőcsapatokban nem volt meglepetés. A hazaiaknál Eder Militao helyére David Alaba érkezett, a támadók közé pedig bekerült a Király Kupa döntőjében duplázó Rodrygo. A másik oldalon egy híján ugyanaz a csapat állt ki, amelyik legyőzte a negyeddöntőben a Bayern Münchent. Nathan Aké maradt ki ezúttal, aki sérülés miatt nem játszhatott.

A kezdőcsapatok:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Kroos, Valverde, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Akanji – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A meccs első tíz percében a Real Madrid drukkerei joggal aggódhattak, hogy ebből még valami csúnya is kisülhet. A Manchester City azonnal a kezébe vette az irányítást, és több alkalommal Thibaut Courtois-ig is eljutottak. A mérkőzés ezen szakaszában volt jó lövése Kevin De Bruynének, Rodrinak, illetve veszélyeztett kétszer is Erling Haaland. A norvégról egyébként ezt követően már nem sokat hallottunk, az egész meccsen 21-szer ért labdába, ami messze a legkevesebb volt a kezdőcsapatok tagjai közül. Nem csak neki volt rossz élmény a madridi meccs, hanem az apjának is, akit kivezettek a VIP-szektorból, mert vállalhatatlanul viselkedett.

Szépen lassan kezdett éledezni a Real, és bár Edersonnak nem adtak munkát, látszott, hogy felkészültek, és bármikor képesek valami váratlant húzni. Mint amilyet végül Eduardo Camavinga, Luka Modric és Vinicius Jr. hozott. A vészbalbekk indított el egy támadást, Modric zseniálisan tette vissza elé a labdát, a francia a brazil társához passzolt, aki néhány lépést követően 20 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Gyönyörű gól volt.

A félidő hátralévő részében már úgy igazán komoly helyzet nem volt, a Real előnnyel mehetett a szünetre.

A fordulás után is inkább a királyi gárda állt közelebb a második gólhoz, mint a City az elsőhöz. Voltak percek, amikor a City a saját tizenhatosáról sem tudott kijönni, és a Real Madrid egymás után rúgta a szögleteket. Volt kézgyanús szituáció is, amit a játékvezető nem gondolt büntetőnek, majd – talán mondhatjuk, hogy – a semmiből egyenlített a City. Ilkay Gündogan letett labdáját az amúgy jól játszó Kevin De Bruyne nagy erővel lőtte a jobb alsóba. A dolog szépséghibája talán az volt, hogy a szitut megelőzően Bernardo Silva az alapvonalon túlról húzott vissza egy labdát. Valamiért azonban ezt a VAR nem vizsgálta. Talán azért, mert utána elveszítették a labdát a vendégek, de egy labdaeladás után ismét támadhattak? Nem tudom…

A maradék húsz percben már nem volt akkora az iram, helyzetek meg egyáltalán nem voltak. Leszámítva egyet: A csereként beálló Aurélien Tchouaméni majdnem a kapuba lőtt 18-ról, azonban Edersont nem tudta átejteni.

Jövő héten visszavágó, a City jó esélyekkel kezdhet, a Real Madridra vár a nagyobb feladat…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső