Kylian Mbappé vallott: El akartam hagyni Párizst – I. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 06.

A nyári átigazolási időszak egyik legforróbb témája az volt, hogy Kylian Mbappé megy-e vagy marad. Mi is foglalkoztunk vele, és inkább tartottuk valószínűnek azt, hogy a franciák világbajnoka végül csatlakozik Carlo Ancelotti csapatához, ám a párizsiak elnöke lényegében gúnyt űzött Florentino Perezből, a végén már arra sem vette a fáradtságot, hogy válaszoljon az ajánlatokra.

Nasser El-Khelaifi szándéka egyértelmű: Összehozott egy ütőképes(nek tűnő) csapatot, és szeretne Bajnokok Ligáját nyerni. Ehhez pedig még azt is beáldozza, hogy egyik legnagyobb értékétől a nyáron ingyen váljon meg.

Hogy miért került most ismét szóba Kylian Mbappé és a lehetséges transzfer? Mert a játékos egy nagyobb terjedelmű interjút adott a francia L’Équipe magazinnak, ahol ismét előkerült a téma, Mbappé pedig köntörfalazás nélkül osztotta meg érzéseit a nagyvilággal. Ezután pedig elindult az üzengetés mindkét oldalról, először Florentino Perez szólalt meg, erre reagált Leonardo… ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Interjú Kylian Mbappéval

A szezon kezdete óta – a nagyszerű igazolások ellenére – nem annyira meggyőző, különösen igaz ez az MNM trióra.

Először is szögezzük le, nagyszerű átigazolási időszak van mögöttünk, rengeteg lyukat be tudtunk tömni. A csapatunk rendkívül versenyképes, minden trófea megszerzésére esélyünk van. Augusztusban és szeptemberben a keret egy része késve – és sérülten – érkezett vissza. Sok apró problémával kellett szembenéznünk, ami miatt nem tudtunk formába lendülni. A Manchester City elleni mérkőzés volt az első, ahol igazán jól játszottunk. Az ellenük aratott győzelem igazi katalizátor lesz.

Amikor a keretetekre gondolsz, mit érzel?

Izgalmat! Általában minden csak Messiről szól, de látni kell, hogy nagyszerű játékosok érkeztek még hozzánk. Mindig nagy játékosokkal akartam egy csapatban lenni, és ez most megadatott. Innentől minden csak rajtunk múlik. Amikor ennyi remek játékos kerül egy csapatba az embernek áldozatokra van szüksége. El kell felejteni az egyénieskedést és csapatként együtt játszani.

Pár nappal ezelőtt a hírek arról szóltak, hogy a kispadon idiótának nevezted Neymart. Valóban így történt?

Igen, valóban ezt mondtam. De nem kell ezt felfújni, a futballban ezek a dolgok állandóan előfordulnak. Rögtön utána megbeszéltük a szituációt. A múltban is volt már párszor ilyen szóváltásunk és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is lesz. De ezek mindössze azért fordulhatnak elő, mert nyerni akarunk. Fordítva is előfordult már mindez… Nem neheztelünk egymásra, tisztelem és csodálom őt, mint ember és futballista egyaránt.

Milyen érzés Messi csapattársának lenni? Biztos elképzelted már…

Nem, soha nem gondoltam volna, hogy valaha csatlakozik hozzánk. Korábban lehetetlennek gondoltam, hogy egyszer egymás mellett játszunk, azt gondoltam, hogy soha nem hagyja el a Barcelonát. Minden egyes pillanatot élvezek mellette. Néha még félénk az öltözőben, de igyekszik beilleszkedni.

Éreztél már hasonlóan egy-egy új igazolással kapcsolatban?

Hasonló volt, amikor Neymar megérkezett. Rendkívüli játékos, de Messi még rajta is túltesz. A Barcelonán kívül csak egyetlen klub mezét viselte, ez pedig kivételes.

A nyár szappanoperája hozzád köthető. Valóban azt mondtad a vezetőségnek, hogy nem akarsz hosszabbítani?

Az elején egy kis gondolkodási időt kértem. Az Európa-bajnokság előtt azt mondtam, nem szeretnék hosszabbítani, utána pedig azt, hogy döntöttem, távozni szeretnék. De szerettem volna úgy távozni, hogy ne a hátsó ajtón kelljen menekülnöm. Azt akartam, hogy jól járjon a PSG, az engem megvásárló klub és persze én is. Szerettem volna, ha a PSG-nek van ideje megtalálni az utódomat, hogy tényleg ők is elégedettek lehessenek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem szerettél volna ingyen távozni?

Nem! A klub azonban úgy döntött, hogy nem ad el. A helyzetem jó, egész augusztusban játszottam, jó teljesítményt nyújtottam egy olyan nagycsapatban, ahol már négy éve boldog vagyok.

Gondoltál arra, hogy konfrontálódj a vezetőséggel?

Az hihetetlenül hálátlan lett volna. 18 évesen ez a klub befogadott és a négy év alatt rengeteget kaptam tőlük. Mindig játszani akartam, meg akarom mutatni, hogy milyen jó játékos vagyok, és ezen egy sikertelen transzfer nem fog változtatni. Így fogok tenni az utolsó itt töltött napomig…

Még Messi leigazolása után is úgy gondoltad, hogy a távozás a helyes út?

Igen, nem hozok hirtelen döntéseket. Alaposan átrágtam mindent, nagyon kemény, nehéz döntés volt.

Csalódott voltál, amiért maradnod kellett?

Az elején az voltam, igen. Amikor döntést hozol a távozásoddal kapcsolatban és az meghiúsul, akkor természetes, hogy nem vagy annyira boldog. De hamar tovább tudtam lépni ezen. Sajnos a válogatott szünetben megsérültem, de ahogy visszatértem gólt szereztem és jól teljesítettem. Ez a fontos.

Mit éreztél, amikor a Parc des Princes közönsége kifütyült?

Próbáltam az ő oldalukat is átérezni. Az ő helyzetükben én is fütyültem volna. Nem úgy fogtam fel, hogy „kifütyültek azért, amit tettem”, nem. Úgy fogtam fel, hogy nem akarják a távozásomat, tehát nagyon fontos vagyok számukra. Tisztázni tudtam ezt a helyzetet magamban.

Amikor a távozás mellett döntöttél a Real Madridba akartál igazolni?

Természetesen. A Real Madrid ajánlatot tett értem, de közben valótlan állítások is elhangzottak. Az emberek azt pletykálták, visszautasítottam a klub hat vagy hét szerződéshosszabbítási ajánlatát is. Ez nonszensz! Majd azt mondták, hogy nem vagyok hajlandó Leonardoval tárgyalni, végül pedig azt, hogy az öltözőn belül akartam viszályt okozni. Egyik sem igaz.

Nasser Al-Khelaifi és Leonardo beszélt rólad, még Lionel Messi bemutatásán is szóba kerültél. Hogy élted ezt meg?

Amikor az elnök az egész világ előtt mondja azt, hogy nem távozol, még ingyen sem, az azért kétségbeejtő, nem fogok hazudni. Azt kérdeztem magamtól, ha nem mehetek ingyen, akkor mi lesz velem? De igazából ezzel csak azt akarták jelezni, mennyire ragaszkodnak hozzám.

Miért akartál távozni?

Úgy gondoltam, a kaland a PSG-ben véget ért. Fel akartam fedezni valami mást. Hat vagy hét éve futballozom a francia első osztályban. Szerintem Párizsban is megtettem, amit csak lehet. 18 évesen érkeztem, amit letettünk az asztalra az valóban rendkívüli. De számomra a távozás volt a leglogikusabb döntés.

A Real Madrid érdeklődése miatt akartál távozni, vagy máshová is eligazoltál volna?

Kötődöm Párizshoz. Ha távoztam volna a nyáron, akkor azt csak a Real Madrid kedvéért tettem volna meg.

Öt hét telt el az átigazolási időszak lezárulta óta. Hogy vagy?

Maradtam és nagyon boldog vagyok. Soha nem fogjátok tőlem azt hallani, hogy neheztelek a vezetőségre, amikor nem engedtek el. Túlságosan szeretem és tisztelem ezt a csapatot. Amióta bejelentettem a távozási szándékom nem esett szó szerződéshosszabbításról.

Akkor maradsz?

Elég régóta vagyok a futballban ahhoz, hogy tudjam, hogyan működik. Amit tegnap gondoltál, nem biztos, hogy holnap is úgy lesz. Ha valaha azt mondja valaki, hogy Lionel Messi a PSG játékosa lesz, biztosan nem hiszek neki. Szóval, nem tudhatjuk, mi fog történni a jövőben…

Ugye tudod, hogy ez felhívás volt Leonardonak és az elnöknek, hogy újra megpróbáljanak maradásra bírni?

Szükséges volt megtörni a csendet, tartozom ennyivel a szurkolóinknak, a futballt szeretőknek, azoknak, akik olvassák ezeket a sorokat. A nyáron nem beszélhettem, lehetetlen volt, a nyárnak viszont vége, és tisztáznom kellett egy pár dolgot.

Az interjú a következő cikkünkben folytatódik…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső