La Liga 2021/2022: Így Láttuk Mi – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 június 20.

Két bajnoksággal még adósak vagyunk számotokra, az egyiket ma, a másikat meg holnap tesszük közzé, és ezzel már tényleg magunk mögött hagyjuk majd a tavalyi esztendő meccseit, és az új idényre fogunk koncentrálni.

A spanyol bajnokság következik most, ahol a bajnok a Real Madrid csapata lett harmincötödik alkalommal. Egy egészen érdekes szezon volt ez, ahol nem kellett a Realnak különösebben kiemelkedőt nyújtania, mert a többi rivális javarészt gyengélkedett, és pár feltámadást leszámítva nem okoztak problémát a királyi gárdának. Ahogy a többieknél, itt is hátulról haladunk felfelé, a kiesőktől a bajnokig, majd a második részben kitérünk még egyebekre is.

A kiesők

A spanyol bajnokságban összesen 20 csapat vesz részt az első osztályban, innen automatikusan esik ki három. Nincs osztályozó, nincs extra esély, ha az utolsó háromban végzel, akkor automatikusan jön a másodosztály. A spanyoloknál az utolsó helyen a Deportivo Alaves csapata végzett, akiknél már tavaly is eléggé égett a ház, de akkor még a Villarrealtól elküldött Javi Calleja mester lényegében csodát tett. Az edző idén már nem tudta megmenteni az együttest, a szezon közben el is küldték, a helyére pedig Julio Velazquezt ültették, akivel semmi nem változott. A legrosszabb bentmaradótól, a Cadiztól nyolc pontra volt az Alaves, övék volt a legtöbb vereség, szám szerint 23, és győzelmekből is a legkevesebb jutott nekik, csak nyolc alkalommal lett az övék a három pont.

Előttük a Levante végzett, akik nagyszerű labdarúgókat tudhatnak maguk között, de csapatként mégsem működtek. Akadt néhány olyan pillanat az évben, amikor úgy tűnt, hogy a Levante feltámadhat, hogy lehet esélyük, és lényegében végig harcban voltak az elsőosztályú tagságért. Azonban hiába nyertek meg az utolsó öt mérkőzésük közül hármat is, az előttük állókat már nem sikerült megelőzni.

A harmadik kieső az a Granada, amely télen igazolta le a Ferencváros albán válogatott szélsőjét, Myrto Uzunit. A támadó benne volt a La Liga igazolásaink között is, sajnos nem a jó listában… A Granada a szezon kétharmadánál kezdett jelentősen visszaesni, és bár úgy gondoltuk, kiesni nem fognak, az utolsó fordulóban ez megváltozott. A Granada hazai pályán 0-0-t játszott az Espanyollal, míg a mögöttük levő Cadiz nyerni tudott, és így előztek. A Granada jövőre egyből megcélozhatja a feljutást, a keretük – amennyiben egyben maradnak – alkalmas rá.

EL és Ekl

Az Európa-ligában két spanyol csapat képviseltetheti majd magát, míg az Európa-konferencialigában egy. A nagyobb nevű kupába a Real Betis és a Real Sociedad került, azok, akik már tavaly is megmérették magukat itt.

A Betis végig nagyon agilisan és jól játszott, sokáig még azt is el lehetett képzelni, hogy a dobogó alsó fokán végeznek. De a nagyok (az Atletico Madrid és az FC Barcelona) összekapták magukat, míg Manuel Pellegrini együttese egy kicsit visszaesett. A Betis amúgy nem panaszkodhat, szép eredményt értek el a La Ligában, emellett pedig a Copa del Reyt, vagyis a spanyol kupát is megnyerték.

A Real Sociedad már egy kicsit érdekesebb tészta, hiszen Imanol Alguacil együttese nem nyújtott semmi különlegest. Gólszerzés terén különösen visszafogottak voltak, mindössze negyvenszer találtak be a hálóba. Ennél még néhány kiesőjelölt is több gólt szerzett…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája résztvevői

Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy az állandó csapatok mennek jövőre is a Bajnokok Ligájába. A Sevilla csapata végzett a negyedik helyen, akik sokáig még a bajnoki címre is esélyesek voltak, azonban csúnyán elrontották a hajrát, és szinte egyszerre előzött az Atletico Madrid és a Barca. Diego Simeone együttese lett a bronzérmes, ami a tavalyi bajnoki cím után azért blama, főleg, hogy a BL-ben sem tudtak maradandót alkotni.

Az FC Barcelona végül kétpontos előnnyel végzett a colchonerok előtt, de a bajnoktól így is nagyon távol voltak. Most először gondolkoztam azon el, hogy a szezon pozitív és negatív meglepetései között is feltüntetek egy csapatot, és úgy érzem, hogy a következő részben ez meg is fog történni. A Barca ugyanis szép utat járt be idén, Messi távozását követően kissé szétestek a katalánok, rosszul igazoltak, a klub pénzügyei miatt még a csődeljárás is szóba került, de aztán jött Laporta, jött Xavi és szépen feltornázták magukat a második helyre. Szerintem ez a szereplés felér egy bajnoki címmel, a szurkolók újra tudnak bízni a csapatukban. És ez jövőre csak még jobb lesz.

A bajnok

Gyakorlatilag a Real Madrid volt az egyetlen csapat idén, amelyik konstans jó teljesítményt tudott nyújtani nagyobb hullámvölgyek nélkül. A nyáron edzőcserén esett át a királyi gárda, Zinedine Zidane másodszor is búcsút intett a klubnak, és visszahozta Florentino Perez az egykori sikerkovácsot, akivel összejött többek között a Tizedik, Carlo Ancelottit.

Nem igazán igazoltak, úgy voltak vele, hogy a jelenlegi keret is elég erős ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Igaza volt az öregnek, mert a Real Madrid a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is elhódította. Nem feltétlenül az övék volt a legerősebb keret, viszont ők voltak a legegységesebbek, és akadt pár igazán kiemelkedő teljesítmény is. David Alaba, Luka Modric és Karim Benzema az egész szezonban a hátukon cipelték az együttest, és hozzájuk nőtt fel pár olyan spíler, akiktől nem biztos, hogy ilyenre számítottunk. Igen, most Vinicius Jr-ra gondolok.

A lényeg, hogy a Real Madrid már négy fordulóval a vége előtt úgy játszhatott, hogy nem előzhetik meg őket. Ez meg is látszott a teljesítményükön, de akkor ez már senkit sem érdekelt.

Az biztos, hogy jövőre nagyobb csata lesz a bajnoki címért, hiszen a Barca és az Atleti is aktívnak ígérkezik az átigazolási piacon. Valamint a katalánok elindultak a jó úton, ez jövőre csúcsosodhat ki.

A második részben jön még néhány érdekesség, többek között megtárgyaljuk, ki lett a gólkirály, a legjobb edző, milyen negatív és pozitív meglepetések voltak a most mögöttünk hagyott idényben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső