Lezárult az átigazolási időszak: A Premier League igazolásai – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 08.

Hát, ennél visszafogottabb átigazolási időszakot vártam, hiszen már március óta óriási problémák vannak a futball háza táján. A stadionok üresen álltak, nézők nélkül, rengeteg klubnál volt szükség a fizetések visszaszorítására, emiatt egy nyugodt, inkább cserekereskedelmen alapuló átigazolási időszakra számítottam.

A klubok egy része így is tett, itt van például a Real Madrid, akik egyetlen játékost sem vásároltak az idén, csak eladtak. A mérleg másik oldalán pedig ott a Chelsea, akik horrorisztikus pénzeket költöttek a keret megerősítése érdekében.

Most az angol átigazolási piac legérdekesebb változásait vesszük sorra.

Arsenal

Ez volt az első olyan időszak, hogy Mikel Arteta maga állíthatta össze, kire van szükségük és kire nincs. Véleményem szerint jól erősítettek, bár maradt olyan játékos a csapatnál, akire semmi szükségük, Mesut Öziltől képtelenek úgymond megszabadulni, de Arteta már jelezte, nem számol a némettel.

Visszakapták viszont a szezonra Dani Ceballost, aki a Real Madrid játékosaként kölcsönben szerepelt Londonban. És ami a legfontosabb, sikerült megtartani legjobb csatárukat: Pierre-Emerick Aubameyang úgy döntött, meghosszabbítja szerződését és az Ágyúsokkal marad.

Úgy tűnt, nem megy fejjel a falnak Arteta, nem fog ész nélkül pénzt költeni. Első igazolásuk Willian volt, aki korábban a Chelsea alkalmazásában állt. Megszerezték még Gabrielt, a Lille belső védőjét, érte már régóta sorban álltak a londoniak, valamint a kezdésnek közellenséggé váló Rúnarssont.

Az átigazolási időszak utolsó napján azonban meglepő húzást jelentettek be: Thomas Partey-ról már május környékén szó esett, de sokallták érte az 50 milliós árat. Én már egy korábbi cikkben is azt mondtam: Aprópénz ez a belső középpályásért. Végül aztán kicsengették a kivásárlási árát, így Thomas Partey-val egy igazán ütőképes középpálya jön össze a csapatnál.

A távozókról: Guendouzi a Hertha játékosa lett, kölcsönben egy évre, Lucas Torreira az Atletico Madridhoz távozott, szintén kölcsönben, míg Henrik Mkhytarian a Romába távozott, Emiliano Martinez pedig az Aston Villába.

Chelsea

Ők szerepeltek a címlapon, nem hiába. Frank Lampard csapata nem kevesebb mint 200 millió eurót költött a nyáron, jelentősen megpróbálja az egykori kiváló középpályás felturbózni a csapatát. Németországból két játékos is érkezett, Kai Havertz remek szezont futott a Bayer Leverkusenben, nem hiába csábította őt fél Európa. A német futball egyik legfényesebben ragyogó csillaga 80 millióba fájt a klubnak, de eddigi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Timo Werner azért jobban mozog, gólokat is szerzett már és nem utolsó sorban: Olcsóbb volt. Az RB Leipzig egykori támadója 53 millióért váltott klubot, így végre újra klasszis csatára van a Kékeknek.

Kapusposztra is érkezett játékos, Kepa Arrizabalaga végleg kijátszotta magát a csapatból. Eddig sem volt felhőtlen a viszonya Lamparddal, de a Liverpool ellen elkövetett hibája után a Rennes francia kapusát, Edouard Mendyt leigazolták, az ára 24 millió volt.

Még a védelmet próbálta megerősíteni a vezetőedző, Ben Chilwellt a Leicestertől, Thiago Silvát pedig a PSG-től szerezték meg.

És persze ne feledkezzünk meg Zijesről, aki nagy reményekkel váltott klubot, de azóta egyetlen tétmeccsen sem tudott pályára lépni, jelenleg is sérült.

Távozókból sem volt hiány: Willian és Pedro ingyen távozott, Mario Pasalic az Atalantát választotta, és Alvaro Morata sem ölti többet magára a kék mezt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester United

A Vörös Ördögök is aktívak voltak az átigazolási szezonban, főleg az utolsó napon: Edinson Cavani megszerzése sokat fog dobni az amúgy sem gyenge csatársoron. De ő csak az egyik az utolsó napon bejelentett transzferek közül. Alex Telles és Facundo Pellistri egyaránt bejelentésre került. Előbbi a Portóból érkezett, posztját tekintve balbekk, és elég gólerős, a tavalyi bajnokságban 11-szer talált a kapuba. Pellistri inkább a jövő embere, az uruguayi Penarol játékosa (azaz Vadócz Krisztián csapattársa) volt, mivel még csak 18 esztendős, nem valószínű, hogy azonnal mélyvízbe dobják.

Donny van de Beek leigazolásával Paul Pogba kapott társat (vagy vetélytársat), a fiatal holland 39 millió euróba került.

A távozók közül Alexis Sánchezt és Chris Smallingot kell megemlíteni, mindkett Olaszországba igazoltak. Előbbi az Intert erősíti, míg utóbbi az AS Romát.

Manchester City

A másik manchesteri csapat sem akart lemaradni, ami a pénzköltést illeti, ők is eléggé kiköltekezték magukat. Leginkább itt a védelem megerősítésén dolgoztak, Nathan Ake (Bournemouth) és Rúben Dias leigazolásán látszik, Pep Guardiola nem volt megelégedve a védelem teljesítményével. A két játékos több mint 100 millió euróba került. Mellettük még a spanyol futball egyik legnagyobb tehetségét, Ferrán Torrest sikerült megszerezni, aki potom 23 millióért váltott klubot. Nem volt nehéz dolga a Citynek, a Valencia nagyon rossz anyagi helyzetben van, így majdnem minden értékes játékosuktól megváltak.

A legnagyobb név a távozók listáján Leroy Sané, aki a BL győztes Bayern Münchenhez igazolt, valamint David Silva, aki a baszk Real Sociedadot választotta. Nicolas Otamendi Rúben Dias helyére ment, tehát a Benficába, Claudio Bravo pedig a Betisbe.

Liverpool

Végül, a sorozat első részében beszéljünk a címvédőről. Nagy változások nem voltak a keretben, összesen három játékost igazoltak le. A nyár egyik legjobb, legnagyobb dobása bizonyosan az övék: Thiago Alcantara megszerzésével egy valódi zsenit szerződtettek a középpályára. Az ára pedig mondjuk úgy, nevetséges: 22 millió euró.

Kicsivel több mint a duplájába került Diogo Jota, a Wolverhampton portugál csatára, majd’ 45 milliót ért meg Kloppéknak, harmadik érkezőjük pedig Cimikasz, a görög hátvéd, aki az Olympiakoszt hagyta el.

Fontos játékos nem távozott, Clyne, Lallana, Lovren, Ejaria vagy Brewster sem töltött be fontos szerepet a Pool életében.

Ez volt a sorozat első része, holnap érkezem még öt csapattal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső