Lezárult az átigazolási időszak: A Premier League igazolási – II. rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 23.

Nagyon nagy elnézéssel tartozom felétek, ugyanis ez a cikk elmaradt, de most szeretném pótolni. Öt nagycsapatot az első körben már kiveséztünk, most ismét öt Premier League együttest hoztam számotokra. Olyan együtteseket, ahol a legérdekesebb, legizgalmasabb transzfereket hajtották végre. Most már javában zajlik a Premier League, így némelyik játékosnál látszik, hogy beválhat-e vagy sem. De, akiről most azt gondoljuk, hogy nem fog menni… Adjunk nekik is időt, anno Luka Modricsot a legrosszabb igazolások közé sorolták, amikor megvásárolta a Real Madrid, és tudjuk, mi lett belőle.

Leeds United

Talán furcsa, hogy egy újoncot hozok, de nem hiába szerepel Rodrigo a képünkön is. A másodosztályt Marcelo Bielsával megnyerő Leeds alaposan megerősítette a keretét, és jelenleg nem is állnak rosszul a Premier League-ben. Az egyik új játékos tehát a Valenciától Rodrigo volt, aki 30 millió euróért váltott klubot. Egyelőre azonban a játék még nem igazán megy neki, az első fordulóban például összehozott az ellenfélnek egy tizenegyest, azzal a góllal kaptak ki a Liverpool ellen.

A védelembe is jött új arc, bár Diego Llorrente egyelőre sérülés miatt még nem léphetett pályára. Az biztos, hogy ahogy a Real Sociedadnak, úgy a Leedsnek is nagy erősítést jelenthet.

Kiko Casilla sokáig élvezte a kapuban a bizalmat, egy rasszista kijelentése óta viszont Ilian Meslier, a fiatal francia vette át a stafétát tőle. Ő is új érkező, bár már a tavalyi szezonban is a csapatot erősítette, végleg megvásárolták őt nyolcmillió euró fejében.

Robin Koch viszont már bizonyított, a Freiburgtól érkező német védő csapata egyik legjobbja az idei idényben.

A két utolsó játékos pedig két szélső: Helder Costa szintén a Leeds csapatával volt tavaly, a Wolves engedte őt el 17 millió fejében, Raphinha pedig a szezont még a Rennes színeiben kezdte, hat találkozón pályára is lépett, ő is ilyen összegért távozott Angliába.

Összességében elmondható, hogy a Leeds megragadhat egy ilyen kerettel a Premier League-ben.

Tottenham

Az egyik legaktívabb a piacon a Tottenham csapata volt. Véleményem szerint jó igazolásokat hajtottak végre, az egyik legjobb húzás Matt Doherty leigazolása volt, őt a Wolves csapatától szerezték meg. Jobboldali védőként bevethető, de nagyon aktív a támadások felépítésében is.

A védelem másik oldalára is jött új ember, méghozzá Sergio Reguilón a Real Madridtól. A válogatottba is bekerülő védő a tavalyi idényt a Sevillánál töltötte, nagyon jó évet zárt, szinte kirobbanthatatlan volt a kezdőből.

Nem ő az egyetlen, akit a Real Madridtól szereztek meg: Gareth Bale hosszas huzavona után aláírt korábbi klubjához, igaz, még csak kölcsönben szerepel itt. Pályára egy sérülés miatt nem léphetett, az ő bemutatkozására még várni kell a Spurs szurkolóknak.

Végleg magukhoz láncolták még Giovani Lo Celsot, az argentin középpályást, aki a Betistől távozott, valamint ugyancsak a középpályára leigazolták a Southampton 25 esztendős dán játékosát, Pierre-Emil Höjbjerget.

Egy ilyen kerettel azért illene nagyot villantani José Mourinhonak, de egyelőre nagyon felemás teljesítményt nyújt a Spurs. Tegyük hozzá, nagyon megruházták a Manchestert saját pályájukon.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Everton

Természetesen szerepet kap az Everton csapata is, már csak azért is, mert jelen pillanatban négy győzelemmel és egy döntetlennel a Premier League élén állnak. És amúgy is minden tippemben elmondom, mennyire jól erősítettek.

Pedig igazán sok név nem jött össze, de aki igen, az bizony nagy erősítés lesz. Ott van mindjárt a brazil Allan, aki Nápolyból érkezett, a középpálya közepén bevethető, akárcsak Doucouré, ő a másodosztályba kiesett Watfordból érkezett. A Norwich City is búcsúzni kényszerült az élvonaltól, az ő belső védőjük viszont nem követte a csapatot, Carlo Ancellotti nem sajnált kifizetni Ben Godfrey-ért majd 30 millió eurót.

És a csapat legynagyobb igazolását a végére hagytam: A Realnál feleslegessé vált James Rodriguez ingyen csatlakozott az Evertonhoz, eddigi teljesítményével pedig már kivívta a szurkolók szeretetét.

Wolves

A Wolves tavaly az egyik legüdébb színfoltja volt a világfutballnak. Nagy változások nem voltak a csapatnál, ugyebár elveszítették Dohertyt, aki a Spursbe igazolt, illetve Diogo Jota is elment, a Liverpoolhoz távozott.

Nagy igazolásaik idén nem voltak, habár a portugál vezetőedző ismét honfitársai felé nyitott. Nagyon nagy pénzt, negyvenmillió eurót fizetett a Porto 19 esztendős csatáráért, Fabio Silváért, aki eddig még nem nyújtott maradandót, de vele türelmesnek kell lenni korából fakadóan. Kölcsönbe érkezett a szintén portugál Vitinha illetve a francia Rayat Al-Nouri.

Dohertyt eddig leginkább Adama Traoré pótolta, de az izomkolosszusnak nem igazán ez a posztja, úgyhogy lépni kellett. 26 millióért érkezett a Barcelonából Nelson Semedo, ő betöltheti a Doherty után maradt űrt.

Leicester City

Végül ejtsünk pár szót a Rókákról, ahol aztán tényleg nem robbantottak bankot, de három jó kis igazolást így is összehoztak. Timothy Castagne, a belga jobbhátvéd már most látszik, hogy beilleszkedett, nagyon jól játszik, stabil védekezésben és a támadásokban is aktív, ő szerintem igazi főnyeremény volt és csak 24 millióba került. Az Atalantától érkezett egyébként.

Másik igazolásuk Wesley Fofana, aki még csak 19 éves, de így sem sajnáltak rá 35 millió eurót. Fofana a St. Etienne gárdájától érkezik és belső védőként bevethető.

Harmadik játékosuk pedig a török Cengiz Ünder, aki a Romától jött, de egyelőre csak kölcsönben. A szélen és a csatársorban is bevethető válogatott játékos 3 millióba fájt a csapatnak.

Ennyi volt a mai adag, ezek voltak a Premier League legérdekesebb igazolásai.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső