Szenegál legyőzése jó jel, de nem jelent semmit

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 december 05.

A magyar női kézilabda-válogatott nemrégiben Szenegál ellen lépett pályára a Japánban zajló világbajnokság csoportkörének 4. fordulójában. Az afrikai alakulatot a magyar csapat könnyedén elintézte, pénteken Románia ellen pedig már a továbbjutás a tét.

Ha a tabellára pillantunk, akkor alapvetően nincs okunk a panaszra, a hatcsapatos C-csoportban 2 győzelemmel és 2 vereséggel a harmadik helyen állunk a két hibátlan, Spanyolország és Montenegró mögött, mögöttünk a negyedik helyen pedig a románok nyomulnak, szintén 2 győzelem – 2 vereség mérleggel. A lebonyolítást figyelembe véve létfontosságú lesz a románok elleni mérkőzés, hiszen a négy hatcsapatos csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ergó ha Kim Rasmussen tanítványai hozzák a pénteki meccset, akkor tuti a középdöntő (bár azért az, hogy Montenegró éppencsak, egyetlen góllal tudta legyűrni szomszédainkat, figyelmeztető jel).

Szenegál ellen egyébként a szövetségi kapitány és a szakértők szerint is rendkívül összeszedett, koncentrált játékot nyújtottak a magyar lányok, segítették egymást, a támadók szinte hiba nélkül muzsikáltak, de Rasmussen kiemelte, hogy az eredmény ellenére egyáltalán nem könnyű meccsről volt szó és elismerését fejezte ki a szenegáli csapat irányába, hiszen hiába nyert a magyar csapat 10 góllal, 30-20-ra, azért látható volt, hogy a szenegáli kézilabda is feltörekvő, fejlődő irányba tart. Arra mindenképpen jó volt az afrikaiak elleni találkozó, hogy mindenki önbizalmat szerezzen a sorsdöntő román meccs előtt és a játékosok nyilatkozatai szerint arra is kihasználták a találkozót, hogy taktikai elemeket gyakoroljanak.

Döntő tényező lesz a kapusok teljesítménye és a védekezés hatékonysága is

Triffa Ági, a magyar válogatott kapusa azt is elmesélte, hogy sokat elemezték már a román csapat játékát és legjobbjukra, Cristina Neagura külön figyelmet fordítottak az elemzések során, hiszen ő az, aki a kritikus helyzetekben elvállalja a lövéseket, felvállalja a döntéseket. Ki kell emelni még román oldalon Gabriela Perianut is, de a magyar csapat minden játékosa roppant bizakodó – persze jó lett volna, ha már Montenegró legyőzésével jobb helyzetbe kerül a csapat, de akárhogy is, van most egy szünnap, ami alatt a válogatott tökéletesen rá tud hangolódni a sorsdöntő meccsre.

Japán 2019-es világkupája: Magyarország vs Szenegál - 30:20
Japán 2019-es világkupája: Magyarország vs Szenegál – 30:20

A Szenegál ellen három gólt szerző Tomori Zsuzsanna azt hangsúlyozta a meccs után, hogy teljesen összeállt a csapat, a támadás is rendben van, jók a keresztmozgások és jól jöttek a külső lövések – erre mind nagy szükség lesz majd a pénteki meccsen, ahol valószínűleg nagyon sokat fog számítani a kapusok teljesítménye is.

A védekezés Szenegál ellen stabil volt ugyan, de például a spanyolok ellen olyan gyenge formában játszottak védőink, hogy mindenképpen az afrikaiak elleni teljesítményt kell átmenteni Románia ellen, ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk. A Montenegró elleni vereség nem csak azért jött rosszul, mert Románia ellen ki-ki meccset kell játszani, hanem azért is, mert az esetleges továbbjutásunk esetén nulla ponttal fogjuk megkezdeni a következő kört, ami roppant módon megnehezíti egy esetleges elődöntő elérését – bár a magyar válogatott számára a középdöntő elérése valószínűleg már sikernek számít. A pénteki meccsre magyar idő szerint 11 órakor fog sor kerülni, a gólkülönbség miatt már a döntetlen is jó eredmény Magyarország számára.

A mi csoportunkról tehát már volt szó, az A-csoportban nem igazán van meglepetés eddig, Norvégia és Hollandia simán megy tovább valószínűleg a szerbekkel, hiszen óriási bravúr lenne Angola középdöntője – a B-csoportban nagy meglepetésre a biztos továbbjutó Dél-Korea és Németország mellett Franciaországnak küzdenie kell Dániával a középdöntőért. A D-csoport szintén eléggé eldőltnek tűnik, az oroszok mellett a svédek és a japánok állnak továbbjutásra, a negyedik helyen álló Argentína továbbjutása óriási meglepetés lenne, hiszen ehhez le kellene most gyűrniük a svédeket utána pedig a Kongói DK-t is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső