Már Második Érmét Nyerte a Magyar Csapat az Olimpián

Olvasd el 3 perc alatt szerző Bartos László 2022 február 07.

Kósa Lajos a téli olimpia előtt elmondta, hogy gyorskorcsolyában bizony érmeket várnak a magyar válogatott tagjaitól. És a lányok és a fiúk hozzák is az elvárásokat, szombaton a vegyes váltó szerzett olimpiai bronzérmet, ma pedig 1000 méteren mérette meg magát a két Liu fivér.

A vegyes váltó bronzérme

Szombaton léptek jégre fiaink és lányaink a pekingi téli olimpián, ahol először vívtak meg vegyes váltók. A Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang (és az előfutamban Krueger John-Henry) összeállítású magyar csapat hatalmas csatában végzett a harmadik helyen.

Az elődöntőben Kínával, az Orosz csapattal és az Egyesült Államokkal kerültünk össze, végül nagy csatát vívva az amerikaiakkal futamgyőztesként értek célba.

A döntőben Kína mellett Kanada és Olaszország került várt a mieinkre. Ahogy az elődöntőben, úgy most is Liu Shaoang került Krueger John-Henry helyére. Jászapáti Petra indult, majd az első kanyarban a kanadai Florence Brunelle elesett, és vitte magával Petrát is. Az új startot követően Jászapáti Petra a negyedik helyen fordult, Kónya a váltás után nem tudott előzni. Liu Shaoang viszont igen, majd Liu Shaolin Sándor is. A kanadaiaknak viszont nagyon a bögyében lehettünk, mert Brunelle Jászapáti után Kónyát is akadályozta, így végül a magyar válogatott a negyedik helyen futott be. Ám a lefújást követően Kanadát kizárták, Kína lett az első, Olaszország a második, Magyarország pedig a harmadik.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liu Shaoang bronzérme

Ma újra jégre léptek a srácok, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. Utóbbi nemrég esett át a koronavíruson, így kérdéses volt, milyen formában tér vissza, bár a szombati vegyes váltó küzdelmei során megmutatta, hogy lehet rá számítani.

Az elődöntőben Liu Shaoang azonnal az élre került, Sándor viszont az utolsó volt. Majd nagy előzésbe kezdett, és végül az élen kötött ki. Mögötte öccse haladt, akit aztán az egyik dél-koreai jól láthatóan meglökött. A célba elsőként Liu Shaolin Sándor érkezett, Aldót pár perc múlva videózást követően juttatták a döntőbe.

Ahol három kínai vetélytárs várt rájuk. A fináléban Liu Shaoang ismét az élre tört, Sándor pedig ismét az utolsó helyen ment, amikor jéghiba miatt a futamot leállították. Az újraindítást követően Liu Shaolin vezetett, és a legvégén hatalmas csatában egy kínai versenyző mellett elsőként ért be a célba.

Nem lehetett azonban örülni, mert viceózás után a versenybírók kizárták egy sárga lappal az idősebb Liu testvért. Liu Shaoang viszont – szintén videózás által – befutott a harmadik helyre, ez pedig a második magyar érem a 2022-es téli olimpián.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső