Marco Rossi Bő Kerete az Európa Bajnokságra

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 07.

Június 11-én kezdődik az Európa Bajnokság. Tudjátok, a 2020-as. Ki ne tudná, hogy a tavaly nyári játékokat a világjárvány miatt el kellett halasztani… De most úgy néz ki, sínen van a dolog, és végre láthatjuk – ismét – a mieinket egy ekkora volumenű eseményen.

A csoportunk

Bátran nevezhetjük a csoportunkat halálcsoportnak. Hogy miért? Mert olyan együttesek vannak itt, akik jóval erősebb játékerőt képviselnek. Kezdjük mindjárt Németországgal, akik háromszor lettek Európa legjobbjai, először 1972-ben, majd 1980-ban, végül 1996-ban.

Ez a torna lesz Joachim Löw búcsúja a nemzeti csapattól, ezt követően Hansi Flick, a Bayern München távozó mestere lesz a szövetségi kapitány.

Aztán itt van még nekünk a világbajnoki címvédő, azaz Franciaország is. Azt hiszem, őket sem kell bemutatni senkinek, csupa világsztár teszi majd tiszteletét ellenünk, elég csak Kylian Mbappéra, Paul Pogbára vagy Antoine Griezmannra gondolni. Ők kétszer, 1984-ben és 2000-ben nyerték meg az EB-t, 2016-ban pedig döntőt játszottak.

Épp Portugália, a harmadik csoportellenfél ellen. Akkor egy hosszabbításban szerzett Eder góllal bizonyultak jobbnak Cristiano Ronaldoék. A portugál csapat bázisa egyébként majd Budapesten lesz, szóval aki szeretné látni őket, a magyar fővárosban szerencséje lehet.

Először 15-én a portugálokkal mérkőzünk meg a Puskás Arénában, majd következik a franciák elleni meccs – szintén hazai pályán – 19-én, végül a magyar válogatott Münchenbe utazik, ott játszik majd Németország legjobbjaival.

Rossi keretet hirdetett

Tegnap délután 13:00-tól Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bő keretét. Különösebb meglepetés nincs, a 30 játékos mindegyike megérdemelte a meghívót idei vagy korábbi teljesítménye miatt. Lássuk, kik lehetnek ott majd a kontinens-viadalon:

Kapusok

Dibusz Dénes: A Fradi állandó hálóőre, az egész szezonban rendkívül megbízható teljesítményt nyújtott, és hiába hoznak mellé folyamatosan jobbnál jobb kapusokat, mindig meg tudja tartani a helyét.

Bogdán Ádám: Ő talán egy kicsit kakukktojás. Nagy rutinja van, Európa számos bajnokságában megfordult, majd a nyáron hazatért és a Ferencváros kapusa lett. Sokat nem játszott Dibusz mögött, így, ha tippelnem kéne, hogy a következő rostán ki esik ki, őt mondanám.

Gulácsi Péter: Az elsőszámú jelölt, a válogatott kezdő kapusa. Teljesítménye évek óta stabil, a Leipzigben is vele kezdődik minden mérkőzés. Szóba került, hogy az olasz bajnokcsapat, az Inter szemelte ki.

Tóth Balázs: A Puskás Akadémia hálóőre, hatalmas szerepe van abban, hogy a felcsútiak ismét kiharcolták a nemzetközi kupaindulást, egy fordulóra van attól, hogy ezüstérmesnek mondhassa el magát.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Védők

Természetesen helyet kapott a bő keretben Willi Orbán és Szalai Attila, akik nem csak a válogatottban, de klubjukban is főszerepet vállalnak. Szalai télen igazolt Törökországba, de nagyon úgy néz ki, hogy nyáron már tovább is áll, igazán illusztris társaság szemelte ki a 23 éves védőt.

Bolla Bendegúz, Hangya Szilveszter és Fiola Attila egyaránt a MOL Fehérvár FC játékosai, Botka Endre és Lovrencsics Gergő a Fradiban keseríti meg a támadók életét, és Bolla mellett még egy újoncunk is van Spandler Csaba személyében. A többi játékos külföldön futballozik, Kecskés Ákosra és Lang Ádámra számít még Rossi mester.

Középpályások

Itt is viszonylag erős névsort hozott össze az olasz, de van egy nagy kérdés: Játszhat-e Szoboszlai Dominik? Ott lehet-e az Európa Bajnokságon? Makacs sérülése még mindig nem a múlté, Rossi szerint 90 százalékos állapotban van jelenleg, így június 1-ig kapott időt. Ha addig nem jön helyre teljesen, akkor le fog morzsolódni. És az nem csak a játékosnak, hanem a csapatnak és a szurkolóknak is nagyon fájna.

Ez az a szekció, ahol egyáltalán nincs meglepetés. Csak olyan játékosok kaptak meghívót, akik már magukra öltötték a címeres mezt. Itt van Kleinheisler László, Gazdag Dániel, Nagy Ádám, Nego Loic, Cseri Tamás, Sigér Dávid és Schafer András is.

Dzsudzsák Balázs viszont nincs a nevezettek között, Marco Rossi az ezt firtató kérdés miatt kicsit meg is orrolt. Elmondta, hogy van pár kritérium, aminek meg kell felelni, emiatt nem kapott meghívót az egykori kapitány. Az ok pedig a következő: Dzsudzsák jelenleg az NB2-es Debrecenben focizik, és másodosztályú játékos az olasz vezető feltételei alapján nem kaphat válogatott meghívót.

Támadók

Igazi meglepetés lett volna, ha a magyar bajnokság gólkirályát nem válogatta volna be a szövetségi kapitány. Mióta az NB1-ben 12 csapat verseng még egy játékos sem került húsz gól fölé. Ezt szakította most meg Hahn János, aki a semmiből robbant be idén – bár már tavaly is a Paks alapemberének számított. A fiatal támadó hamarosan apuka lesz, így körülötte igencsak felgyorsultak az események.

Természetesen a csapatkapitány is itt van, Szalai Ádám – akit még mindig sokan bírálnak – a lelke is ennek a csapatnak, helye van a válogatottban.

Nikolics Nemanja a másik igazi befejező csatárunk, és persze a szélsőkről se feledkezzünk meg: Sallai Roland, aki legjobb szezonját zárja a Freiburgban, Varga Roland, aki az MTK-ban újra magára talált és a jövő tehetségei is megtalálhatók a bő keretben, azaz Schön Szabolcs és Varga Kevin.

Hogy ki fog kiesni, az jó kérdés. Elképzelések vannak, és még az élet is közbeszólhat, na meg Rossi fejébe sem látunk bele, tehát tippelgetésbe sem mennénk bele. A lényeg, hogy 26 fő vághat majd neki az Európa Bajnokságnak.

A válogatott a felkészülés jegyében két barátságos mérkőzést játszik majd közvetlenül az EB előtt. Az elsőt június 4-én Ciprus ellen, majd négy nappal később Írországgal is összecsapunk.

Már csak alig több mint egy hónap… Ezt most már féllábon is kibírjuk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső