Megindult az edzőkeringő az NB1-ben

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 08.

Megszokhattuk már a a hazai futballban, hogy a bajnokság lezárulta után egyfajta edzőkeringő indul meg. Alighogy pár hete véget ért a magyar első osztályú bajnokság, máris jönnek a pletykák, félhivatalos és hivatalos információk. Ezek közül szemezgetünk, jelentősen átalakul majd a kispadon helyet foglaló szakemberek listája.

Ferencváros

Elhalkultak a pletykák, de még mindig nem zárható ki teljesen, hogy a bajnokcsapat a 2020/2021-es esztendőt nem Szerhij Rebrovval kezdi meg vagy viszi végig. A Fenerbahce elnöke továbbra is őt szeretné különböző külföldi portálok szerint, azonban ezt az ukrán szakember cáfolta.

Az biztos, hogy hasonló kaliberű, sikeres edzőt képzeltek el Rebrov helyére, legutóbb azt a Bölöni Lászlót, aki felfedezte a Sportingnál Cristiano Ronaldot. Iparkodni kell azonban, ha valóban edzőváltásra kerül sor, hiszen a keret megerősítése nagyon fontos a közelgő BL-selejtezők és a bajnokság augusztusi indulása miatt.

MOL Fehérvár FC

Épp a napokban vált hivatalossá, hogy a Videoton és Joan Carrillo útjai elválnak. Ismét. Ez volt ugyanis a spanyol szakember második regnálása, először a 2014/15-ös szezonban vezette a székesfehérvári egyesületet, akkor bajnoki címig jutottak. Carrillo 2011-ben érkezett Magyarországra, akkor Paulo Sousa segédjeként tevékenykedett.

Lehetett számítani rá, hogy nem tartanak ki a vezetőedző mellett, a Vidi második helye csalódás kategória a klubnál. Helyére azt a Márton Gábort szemelték ki, aki idén a Zalaegerszeggel végzett remek munkát. Ráadásul a szakvezetőt nem kell kivásárolni a szerződéséből, az ugyanis lejárt.

Egy meg nem nevezett külföldi szakember is a Fehérvár radarján szerepel, hamarosan kiderül, hogy végül melyikük lesz a befutó. Amennyiben a külföldi szakember, úgy Márton valószínűleg marad a Zeténél, ha nem, akkor a Zala megyeiek is kezdhetnek vezetőedző után keresgélni.

Kisvárda

Az elmúlt napokban két külföldi szakember neve merült fel a Kisvárda kispadján: A Szegeden megfordult Joao Janeiroé, valamint a Dunaszerdahely csapatánál öt meccset kispadon töltő Hélder Cristóvaoé.

Mára azonban ezeket a pletykákat egy hivatalos közleménnyel oszlatták el, a Kisvárda Master Good ugyanis Supka Attila érkezését jelentette be. Supka több magyar csapatnál is megfordult, utolsó állomáshelye Szombathely volt, ahol azonban a 13. forduló után elküldték a rossz eredmények miatt.

Csúnya szakítás volt, azóta Supka az elmaradt fizetése miatt perre ment a Haladással szemben.

És hogy miért kellett új vezetőedző Kisvárdára?

Ezért:

Budapest Honvéd

Hiába nyert kupát Pisont István „beugróként”, a vezetőség végül nem marasztalta a korábbi remek futballistát. Helyére a Kisvárda korábbi mesterét, Bódog Tamást ültették le, aki a Diósgyőr és a Kisvárda után ezúttal egy fővárosi csapatnál kapott lehetőséget. Egyből bedobják a mélyvízbe, ugyanis a kupagyőzelem után az Európa Liga selejtezőben kell minél tovább eljuttatni a piros-feketéket.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A többiek

Nem várható változás Mezőkövesden, Budafokon, Miskolcon, az MTK-nál, az Újpestnél és a Paksnál sem.

Kuttor Attila annak ellenére lehet biztos az állásában, hogy a Mezőkövesd két nagy esélyt is elszalasztott, hogy az európai porondra kilépjenek. Előbb a kupadöntőben szenvedtek vereséget a Honvéddal szemben, de még mindig ott volt a bajnokság.

Az eredmények azonban ott sem jöttek, bár a körülményeket egészen máshogy látja az MLSZ és Kuttor Attila, akit a Debrecen elleni vereség utáni nyilatkozata miatt 2 millió forintra büntettek meg. A kövesdi klub azonban természetesen kitart a vezetőedző mellett, akik még így is a legsikeresebb szezonjukon vannak túl, a szezon legjobbjának is egy Mezőkövesd játékost, Cseri Tamást választották meg.

Predrag Rogan a szezon közben érkezett Újpestre, hét év után váltotta honfitársát, Nebojsa Vignjevicet és sikerült felrázni a csapatot, azt a csapatot, amelyet a kiesés szele is megérintett.

Feczkó Tamás a bajnokságban nagyon jól szerepeltek. Egy darabig… Aztán egy olyan szintű összeomlást produkáltak, amelyet nem minden nap lehet látni a futballpályákon. Utolsó hét meccsükből hatot elveszítettek, egyetlen pontot szereztek a Zete ellen, hazai pályán. A vezetőség viszont úgy tűnik, kitart Feczkó mellett és az eredménytelenséget inkább tulajdonítják a játékosok hozzáállásának, semmint a vezetőedző képességeinek.

Osztermájer Gábor és Hornyák Zsolt is vezetőedző marad, hiszen mindketten elérték a klub által kitűzött célokat. Egyikük benntartotta a csapatot, a másik pedig az Európa Ligába juttatta. Kellett hozzá egy kis idő, egy „kis” pénz, de végül a Puskás Akadémia felért a csúcsra.

Maradt a két újonc, ott sem hallani vagy olvasni arról, hogy új vezetőedző után néztek volna, de ez valahol természetes. Tehát úgy néz ki, Csizmadia Csaba és Michael Boris is jelenlegi csapatuknál marad.

Miután a sakkbábuk a helyükre kerülnek, kezdődhet majd a felkészülés, a játékoskeret megerősítése mindegyik csapatnál. Van,ahol már meg is kezdődött, a Puskás Akadémia már igazolt egy portugál játékost, az MTK-nál is sorra jönnek az új játékosok, a Paks pedig Bognár Istvánt szerződtette.

De még nagyon az elején vagyunk, sőt a lényegi részek még szinte el sem kezdődtek. Rövid, de annál tartalmasabb uborkaszezon vár a magyar foci szerelmeseire.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső