Meglepetés a Döntőben: Kupagyőztes az Újpest!

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.

Az esélytelenek nyugalmával készülődhetett a 2021-es Magyar Kupa döntőjére az Újpest. A szurkolók számára az utóbbi néhány év nem volt könnyű. A vártnál sokkal gyengébb bajnoki szereplés miatt néha a kiesés szele is meglegyintette a csapatot, folyamatosan balhéznak a klub tulajdonosával, aki egyáltalán nem partner abban, hogy a fanatikusok megbékéljenek, és közben végig kell azt is nézniük, hogy ősi riválisuk történelme egyik legjobb időszakát éli, és a derbiken is általában a vesztes szerepe jut nekik.

Az idei szezonban is voltak bőven nehézségek, a tavalyi megmentő, Predrag Rogan egy tévéinterjú közben mondott fel, még szegény tolmács hölgy sem tudta felfogni, mi történik körülötte, ahogy mi, nézők sem, és Michael Oenning, az egykori Vasas-mester érkezése sem indult könnyen: Három hatalmas zakó, összesen 12 kapott gól.

Aztán a hajrára valami megváltozott, talán az edző elképzelései értek be, talán a játékosok szedték össze magukat, de lényeg a lényeg, hogy eljutottak a kupa fináléjába, a bajnokságban pedig a középmezőnyben fognak zárni. Vagyis… Maradjunk inkább annyiban, hogy zárhatnak ott is, meg a legjobb bennmaradó helyet is elcsíphetik. Az utolsó forduló dönt majd erről.

A lilák ellenfele az a MOL Fehérvár FC volt, akik szintén megannyi problémába ütköztek. Itt is volt edzőváltás, a zalaegerszegi sikerkovács, Márton Gábor nem vált be, a Fradi utcahosszal nyert előttük, és ami további problémákat szül, hogy még akár a második hely sem lesz az övék.

Az új vezetőedző Szabics Imre lett, az egykori válogatott futballista, segítői pedig szintén – a maguk nemében – legendák: Torghelle Sándor és Juhász Roland.

Nekik a feladatuk a következő évtől lesz fontos, fel kell érniük a Fradi szintjére, és előbb megszorongatni, majd meg is előzni őket. De az is igaz, hogy ez a szezon is menthető lett volna. Ha megnyerik a kupát. Lássuk, mi történt a meccsen!

MOL Fehérvár FC – Újpest: 0-1

G.: Kastrati

A 81. döntő volt ez, és talán nem túlzás azt állítani, hogy két kiábrándult csapat lépett pályára, akik ezzel tudták volna egy kicsit helyreállítani az önbizalmukat, a szurkolók bizalmát. Az Újpestnél egy nevet leszámítva a szokásos kezdő lépett pályára, Simon Krisztián kezdett a kispadon, de azért, mert még nem volt százszázalékos állapotban.

Szabics Imre is a kedvenc kezdőjét küldte pályára, így Houri megint a cserék közé lett nevezve.

Mielőtt belevágnánk a mérkőzés eseményeibe, említsük meg, hogy hosszú kihagyást követően újra nézők előtt játszottak a csapatok, összesen 4500 embert engedtek be a Puskás Arénába.

Nem ez volt a Magyar Kupák történetének legszínvonalasabb első félideje, annyi szent. Mindössze kettő kapu felé tartó lövése volt a Videotonnak, míg az Újpest egyszer sem lőtt sem kapura, sem kapu felé. Budu Zivzivadze hagyta ki a kettő közül a nagyobb ziccert, Funsho Bambgoye középre passzolt labdáját pörgette mellé a georgiai.

A második félidő már egy kicsit jobban felpörgött, Georgi Beridze 55. percben elkövetett lövése ugyan jócskán elkerülte a kaput, de legalább láttunk valamit a lila-fehérektől is. Tíz perccel később Bogár játékvezetőn volt a világ szeme: Beridze vezette rá a védőkre a labdát, lövés helyett Junior Tallo elé játszott, akit viszont hátulról Nego elsodort. Legalábbis sokan ezt látták, de a bíró nem, így folytatódott a játék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az első igazi, hús-vér, kaput is eltaláló lövésre a 71. percig kellett várni, ekkor megint Beridze próbálkozott, Kovács tolta szögletre az életerős bombát.

A 82. percben még egy Zivzivadze fejes után emelték fel hangjukat a fehérváriak, és szépen lepergett a kilencven perc. Vagyis, még egy jelenet maradt: Adrian Rus, a Vidi védője Beridzével harcolt egy labdáért, a támadó nyerte az ütközetet, így Rus visszahúzta őt. Villant a sárga, neki meg már ez volt a második. A hosszabbításra tehát 10 emberrel kellett kifutnia a Vidinek.

De ha ez még nem lett volna elég, ha Szabics Imre vérnyomása még nem lett volna így is az egekben, Alef gondoskodott róla, hogy a mester már több kávét aznap ne igyon. Ő a 90. percben állt be, épp azért, hogy stabilabbá tegyék a csapat védekezését, ám a brazil középpályás a 96. és a 97. percben is besárgult, kettős emberhátrány!

Bár becsülettel harcolt a Fehérvár, két ember hiányát nem lehet elbírni. A 101. percben egy pofás akció végén Lirim Kastrati, az Újpest koszovói védője találta el nagyon pontosan Mitrovic lekészített labdáját, Kovács hiába próbálkozott a védéssel, túlságosan jól gurult az a labda.

A ráadás második félideje már nem hozott komoly csatát. A fővárosiak még könnyen rúghattak volna két gólt (Junior Tallo és Simon Krisztián próbálkozása is a bal kapufa mellett szállt el), de a lényeg a következő: A 2020/2021-es szezonban az Újpest nyerte a kupát!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső