Megvan Lionel Messi Új Csapata

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 08.

Azt már előre tudtuk, hogy Lionel Messi távozni fog a PSG csapatából. A hétszeres aranylabdás játékos váltása nem úgy sikerült, ahogy azt mindkét (vagy mindhárom) fél tervezte, mondhatjuk, hogy nem jött ki a lépés Messinek, aki dicstelenül távozott Párizsból.

Búcsú a PSG-től

Lionel Messi nagy csinnadratta közepette jelent meg a párizsi repülőtéren, Paris feliratú pólóban, szurkolók ezrei pedig egy emberként tapsoltak, és örültek a játékos érkezésének. Nem sokkal előtte Messi érzelmekkel teli búcsúzása csalt könnyeket mindenki szemébe, maga az érintett sem tudta visszafogni magát, később azonban már felhőtlenül mosolygott a Parc des Princes gyepén Gigio Donnarummával, Achraf Hakimivel, Sergio Ramosszal és Gini Wijnaldummal.

Nasser Al-Khelaifi ekkor már tényleg azt hihette, hogy csapatával mindent meg fognak nyerni. De tévedett a milliárdos, még a Mbappé – Messi – Neymar trió sem volt elég a Bajnokok Ligája trófeájához.

Messi egyre többször került a kritikák kereszttüzébe, első szezonja Párizsban kifejezetten rosszul sikerült egyesek szerint. Alapjáraton nem lett volna ez rossz, de Messiről beszélünk. Tőle sokkal többet várnak mindig, mindenhol.

A második szezon már sokkal jobban sikerült, Messi közben világbajnok lett, és úgy tűnt, minden rendben. De a Bayern München elleni BL-kiesés ismét felkorbácsolta az indulatokat, és egyre inkább úgy tűnt, ez a szerelmi történet a PSG és Messi között véget ér.

Hiába rúgott 21 gólt, hiába adott 20 gólpasszt a szezon során, többször fütyülték őt ki saját pályáján.

A pontot az I-re az tette fel, amikor engedély nélkül elutazott Szaúd-Arábiába, klubja felfüggesztette, visszatérése után megint füttykoncert várta.

Teljesen érthető, hogy nem akart maradni, és aztán Christophe Galtier, a PSG edzője az utolsó, Clermont elleni hazai mérkőzés előtt adott interjújában megerősítette, hogy az argentinnak ez lesz az utolsó mérkőzése a csapat mezében.

Kérte a szurkolókat, méltóképp búcsúzzanak el Messitől, ám ez nem történt meg. Elég volt egy nagy ziccert kihagynia, hogy 40 ezer ember fütyülje ki.

A meccs vereséggel ért véget, ettől függetlenül elkezdődhetett a bajnoki cím miatti ünneplés. Melynek Messi nem volt része. Miután a kupát felemelték, ő az öltözőbe vonult.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pletykák és tények

Beszéltek sok mindenről. Visszatérés a Barcelonába, egy másik európai csapatba való szerződés (még az Atletico Madrid és a Newcastle United is szóba került), szó volt az al-Hilalról, valamint ott volt mindig a pletyka arról, hogy David Beckham csapata, az Inter Miami szerződtetheti a támadót.

Végül azoknak lett igaza, akik az utóbbira tippeltek. Tegnap maga Lionel Messi jelentette be, hogy Amerikába költözik, kétéves szerződést ír alá az MLS-ben szereplő csapattal.

Maga az érintett így nyilatkozott:

„Nem térek vissza a Barcelonához, az Inter Miamiban folytatom a pályafutásomat. Nagyon szerettem volna visszatérni, de azok után, amit két éve átéltem a távozásomkor, nem akartam újra ugyanabba a helyzetbe kerülni… Nem akartam, hogy a jövőm megint más kezében legyen.”

„Azt hallottam, hogy a visszatérésemhez el kellene adnia több játékost is a Barcelonának, mások fizetését pedig csökkenteni kényszerülne. Ezt nem akartam átélni. Ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcán kívül máshol folytatni, így elhagyom a kontinenst, ezzel kikerülök a reflektorfényből. A döntésemkor természetesen figyelembe vettem a családom érdekeit is.”

Inter Miami

A 2018-ban alapított csapat 2020-ban csatlakozott az MLS-hez, azóta pedig olyan játékosok fordultak meg náluk, mint Gonzalo Higuain vagy Blaise Matuidi. Kétségtelen azonban, hogy Lionel Messi érkezésével ő lesz a legnagyobb igazolás, amit valaha végrehajtott bárki az MLS-ből.

A csapat jelen pillanatban a 15 csapatos Keleti Konferencia utolsó helyén áll öt győzelemmel és tizenegy vereséggel.

A bukmékerek 100:1-hez adták az Inter Miami bajnoki címét, és a tabellát látva ez nem meglepő. Azonban Messi érkeztével módosították a szorzókat, és most már csak 30:1-hez fizetnek, ha David Beckham és Jorge Mas csapata emeli magasba a trófeát. A Messi-hatás tehát már azelőtt megmutatkozott, hogy Lionel Messi egyáltalán megérkezett volna Miamiba.

Egyébként azt már maga a csapat jelentette be, hogy Messi júliusban egy barátságos mérkőzésen lép először pályára új csapatában.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső