Megvan! Szoros Győzelem Portugália Ellen

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 17.

Kézilabda lázban ég az ország, hiszen január 13-án elstartolt a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság. A magyarok a szlovákokkal kéz a kézben házigazdái a viadalnak, és hatalmas elvárásokat támasztottak a magyar válogatott felé. Felépítettek egy új, húszezer ember befogadására képes csarnokot, beleöltek egy halom pénzt az egész EB megrendezésébe, és ahogy nőtt a kontinenstornára költött összeg, úgy nőttek az elvárások is.

Voltak, akik azt mondták, hogy a realitás az, ha a legjobb nyolc közé kerülünk, de voltak, akik szerint még a legjobb négy sincs kizárva. Még bármi lehet ebből, de az biztos, hogy nagyon nehezen indulnak be a mieink. Talán megilletődtek a lelkes magyar szurkolóktól, és túl nagy a drukk? Vagy mindenki a házigazda ellen akar bizonyítani?

Mindenesetre két könnyebb ellenfél ellen játszottunk eddig, és csak két pontot gyűjtöttünk, pedig a reális az lett volna, ha néggyel fordulunk rá az utolsó csoportmeccsre.

Hollandia

A hollandok elleni nyitómeccs maga volt a pokol. És nem, nem Hollandia számára. A mérkőzés előtt adott oddsok alapján nem fért kétség ahhoz, hogy kit tartanak favoritnak, Smitsék győzelmét teljesen irreálisnak tartották a bukik, míg a magyarok sikeréért szinte még a fogadónak kellett fizetnie, 1.09 volt a Bet365-nél, a legtöbb helyen még az 1.10-et sem érte el.

Ehhez képest a játék képén nem látszott – egyáltalán nem -, hogy ki az erősebb csapat. A hollandok nagyszerűen, szervezetten – és nem utolsó sorban – rendkívül bátor játékkal rukkoltak elő. A mieink viszont gyámoltalanul, idegesen, ötlet és kreativitás nélkül, rengeteg hibával.

Már hamar időt kellett kérnie Gulyás Istvánnak, 7-3-ra ment az Oranje, és nem látszott, hogyan kecmereghetnénk ki a zűrből. A drukk egyértelműen látszott a srácokon, és a félidőig ez az állapot fent is maradt. Hollandia végig vezetve, háromgólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

És a folytatás sem sikerült a legjobban. A magyar csapatból mindenképp kiemelendő Bodó Ricsi, Székely Marci és Lékai Máté, ők tartották a lelket a magyar csapatban.

Viszont folyton csak az eredményt üldöztük, amikor esélyünk nyílt egyenlíteni, akkor belehibáztunk, amikor nagy nehezen kiegyenlítettünk, a hollandok mindig tudtak valami újat mutatni. Bosszantó volt látni, hogy a középkezdésből lerohantak minket, még a gólunkat sem volt idő ismételni, már kaptunk egyet.

Így fordultunk rá a véghajrára, és Máthé Dominik mellé szállt bombája után lemondhattunk a győzelemről, a pontszerzésről, mindenről.

Hollandia végül 31-28-ra győzött. Bombameglepetés már az első napon. A találkozót követően többen nyilatkoztak a látottakról:

„Tehetetlennek éreztük magunkat a mérkőzés közben. Próbáltuk ezt, próbáltuk azt, de semmi sem működött. Éjszaka visszanéztem a meccset, ami kézilabdában hiba létezik, azt mi mind elkövettük: bedobásból eladtuk a labdát, szabálytalan csere volt, az egyik bedobott hetes után középen átfutottunk, azért kaptunk két percet. Nem nagyon sikerült lenyugtatni a játékosokat, és így a meccs végéig tartott a görcs, ebbe rokkant bele a csapat.”

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

„Támadásban teljesen lefagyott a társaság, ilyet az elmúlt két és fél évben még sosem tapasztaltunk. Ötlettelenül játszottunk, és hogy ez változzon, ebben mi sem tudtunk a padról segíteni. Tudtuk, hogy az első meccs nagyon nehéz lesz, még ha az Eb előtt nem is beszéltünk nyomásról. Ilyen szempontból könnyebb lesz a második találkozó.” – mondta Gulyás István a pénteki sajtóórán.

Nagy László, az egykori klasszis, jelenleg a válogatott menedzsere szintén próbálta hűteni a kedélyeket:

„A hollandok tét nélkül játszottak, rajtunk pedig a hazai rendezés miatt ott volt a nyomás. Annyira tudásunk alatt kézilabdáztunk, nem betartva a taktikát, hogy ha holnaputánig játsszuk, akkor sem nyerjük meg. Bízunk benne, hogy átestünk tegnap a tűzkeresztségen, még ha ennek az ára a vereség is volt. Ahogy telnek az órák, kezd a csapat megnyugodni, felszabadulni, mindenki tudja, milyen fontos a portugálok elleni meccs. Mi maximálisan bízunk a csapatban és az elképzeléseinkben is. A célokat nem fogjuk átfogalmazni.”

Ezek már Lékai Máté szavai:

„Csak egy meccset tudtunk játszani az Európa-bajnokság előtt, és bizonyára az izgalom is közbeszólt. De ezek csak kifogások, álmunkból felkeltve sem követhettünk volna el ennyi hibát, ezeket már serdülőszinten sem lehetne, nemhogy egy EB-n.”

Reménykedtünk, hogy ez csak valóban a drukknak szólt, és Portugália ellen már jobban fopgunk játszani.

Portugália

Két vesztes csapat játszott tegnap este az MVM Dome-ban, a felek tudták, aki itt kikap, annak a továbbjutása bánja. Ez kissé rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, de összességében elmondható, hogy az egész csapat jobban játszott, mint pár nappal korábban. Mégis, a portugálok tartották a lépést, sőt az első félidő feléig egyszer sem vezettünk. Akkor Pedro cundergólja után 7-6-ra elmentünk, de a félidő zárása mégis rosszul sikeredett: 15-14-re vezettek a portugálok.

Bánhidi Bence csak a kispadon foglalt helyet a kezdésnél, a Pick Szeged beálllósa a hollandok ellen szedett össze egy bokasérülést, a helyét Topic Petar vette át.

Az egész második félidő egy őrület volt. Elhúztunk, egyenlítettek, jöttek utánunk a portugálok, és nagyon félő volt, hogy ebből ismét nem lesz győzelem.

De a srácok kitartottak, nem adták fel, és drámai körülmények között végül sikertül kiharcolni a győzelmet. Már csak öt másodperc volt a meccsből, amikor Máthé Dominik Lékai Máté passzát hét méterről felugorva vágta a hálóba. Eufória, öröm és egy gyengécske próbálkozás a végére a portugáloktól, amit Székely Márton kivédett. Ez volt a meccs vége. Ahogy a kommentátor mondta: Hősies győzelem.

Az esély tehát él, két nap múlva Izland ellen dől el, hogy hol végez a magyar válogatott a csoportjában…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső