Megvannak a magyar csapatok ellenfelei

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 02.

Vérrel és verítékkel, de kiharcolta három csapatunk is a továbbjutást. Egyedül a Puskás Akadémia búcsúzott, de valljuk be, ez várható volt, miután kényszerűségből (a koronavírus miatt) sok fiatallal megtűzdelt csapat utazott Stockholmba. A végeredmény 3-0 lett, de nem vallott szégyent Hornyák Zsolt csapata.

A legnagyobb bravúrt a Ferencváros hajtotta végre, akik Glasgow-ban, a Celtic Parkban fektette két vállra a Celticet, akik jóval esélyesebbnek számítottak. Végül Sigér és Tokmac góljával sikerült felülkerekedni a mérkőzést végig támadó skótok ellen.

A MOL Fehérvár FC és Budapest Honvéd meccse már nem volt ennyire jó, sőt, kifejezetten kínszenvedősre sikeredett mindkettő. A Vidi egy félprofi ír csapat ellen játszott, tizenegyesekkel jutott tovább, a Honvéd pedig közel járt ahhoz, hogy a rendes játékidőben lerendezze a meccset, de a 90. percben szerzett Traoré gólra a 91. percben volt válasza a finn Inter Turkunak. A hosszabbításban aztán a finnek öngólt rúgtak, így jutott tovább Bódog Tamás együttese.

Hétfőn pedig megvolt a sorsolás, lássuk a magyar csapatok ellenfeleit!

Ferencváros – Dinamo Zagreb

Azt már a sorsolás előtt lehetett tudni, hogy van esély a tavalyi Bajnokok Ligája selejtező ismétlésére, és tessék, itt az esély, hogy Szerhij Rebrovék revansot vegyenek a tavalyi kiesésért. Akkor egy, a mostaninál erősebb horvát csapat állt szemben a Fradival, az idegenbeli 1-1-et követően hazai pályán 4-0-ra kikaptak, így kerültek át a kistestvérhez, az Európa Ligába.

A Ferencvárosnál már hosszú évek óta téma a Bajnokok Ligája főtáblájának elérése, de talán most állnak a legközelebb ahhoz, hogy ez teljesüljön. Most is a Zagreb az esélyesebb, de ez a csapat már nem olyan erős, mint a tavalyi volt.

Nem csak a csapat, a vezetőedző is cserélődött: Tavaly még Nenad Bjelica ült a kispadon, most viszont már Zoran Mamic irányítja a Dinamot.

Ami pedig a csapatot illeti, arról szinte mindenki hallott, hogy Dani Olmo elhagyta a csapatot és az RB Leipzig gárdájához csatlakozott, míg Nikola Moro egy másik Dinamohoz, a Moszkvához szerződött.

A Zagreb az előző körben csak tizenegyesekkel jutott tovább a CFR ellen, egy izgalmas 2-2-t követően.

A Ferencváros egyébként nyáron a Dinamo Zagrebből is igazolt, Roko Baturina már a zöld-fehérekkel készül, előtte a horvátok második csapatában illetve kölcsönben szerepelt.

A Fradi többi igazolásával már többször foglalkoztunk, mindenképpen erősödtek, de a legnagyobb igazolásuk az, hogy Tokmac Nguen továbbra is itt játszik.

A Ferencváros – Dinamo Zagreb meccset szeptember 16-án, Budapesten játsszák.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hibernians FC – MOL Fehérvár FC

Talán a legkönnyebb ellenfelet a Vidi kapta, akik a máltai Hibernians csapatát kapták. Égtünk mi már meg Máltán, szóval illik óvatosan kezelni a szituációt, pláne, hogy a Bohemians ellen sem volt felhőtlen a játék. Mit felhőtlen… Egyszerűen szörnyű volt látni, hogy olyan játékosok vannak meccsben a magyar ezüstérmes ellen, akik munka mellett futballoznak. Talán kissé keményen fogalmaztam, de minden bizonnyal a játékosok maguk is egyetértenek velem.

Nagy probléma volt a Vidinél, hogy az EL-ben és az azt megelőző paksi bajnokin is látszott: Gond van a gólszerzéssel. Hiába jutottak el helyzetekig, egyszerűen semmi nem akart összejönni.

A hétvégén aztán kiszakadt a gólzsák és négyet vágtak az újonc Budafoknak. Talán innen megindul valami és következő körbe jut a csapat.

Nagy előny még az is, hogy a magyar első osztályú bajnokság már augusztusban elkezdődött, a Vidi meccsben van, a máltai első osztály viszont csak a nemzetközi meccsek után kezdődik.

A Hibernians a tavalyi (félbeszakított) bajnokságot a harmadik helyen zárta.

A mérkőzést Máltán rendezik szeptember 17-én.

Budapest Honvéd – Malmö

Ugrai Rolandék is belenyúltak a tutiba, az egyik legnehezebb ellenfelet kapták. A svéd Malmö a tavalyi Európa Liga idényben az egyenes kieséses szakaszig jutott, ott a Wolfsburg kettős győzelemmel jutott túl rajtuk. Edzőjük pedig az a Jon Dahl Tomasson, aki játékosként már bizonyított, és edzői pályafutása is jól alakul eddig.

Az látható, hogy a Honvédnál nem indul zökkenőmentesen az új szezon, Davide Lanzafame eligazolt, az újak pedig még nem vették fel a ritmust. Ez látszik a bajnoki teljesítményükön és az Inter Turku ellen sem voltak túlságosan meggyőzőek.

Nem szeretnék vészmadárkodni, mégiscsak itthon lesz a meccs, de azért a svédek egyértelműen favoritok.

A MOL Fehérvár FC-hez hasonlóan a Honvéd is szeptember 17-én játszik.

Mi lesz a következő fordulóban?

Remek lenne, ha mindhárom csapatunk túlélné ezt a fordulót, de erre nem sok esélyt látok. Ha a Fradi túljut horvát ellenfelén, akkor az azeri Qarabag vagy a norvég Molde lesz a következő csapat, akit el kell intézni.

Nikolics Nemanjáék a Servette – Reims meccs továbbjutóját kaphatják, míg a Budapest Honvéd a másik Zagrebbel, a Lokomotivval kerülhet össze.

Szeptember közepén újra jelentkezem a magyar csapatok selejtezős teljesítményével.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső