Megvolt a Bajnokok Ligája sorsolása!

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 16.

Már a csoportkör utolsó fordulója hozott őrületes izgalmakat a Bajnokok Ligájában, de ha ránézünk a sorsolásra, akár a nyál is összefuthat a szánkban, olyan finom kis meccsek lesznek majd a folytatásban.

Most erről a nyolc párosról fogunk beszélgetni.

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy ez az egyik legsimább párosítás, és talán nem is állunk távol a valóságtól. Marco Rose együttese úgy jutott tovább, hogy az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek a hiba nélkül futballozó Real Madridtól, majd a mérkőzés végén a Blancók az öltözőbe vonultak, míg a Gladbach játékosai kint maradtak az Alfredo Di Stefano gyepén – az oldalvonal mellett – és egy nagyobb tableten követték az Inter – Sahtar Doneck mérkőzést, ami számukra is nagyon fontos volt. Ugyanis, ha bármelyik gárda gólt szerzett volna, az a németek búcsúját jelentette volna. Hiába tartott majd’ száz percig az ütközet, hiába szögezte szinte kapujához Antonio Conte együttese az ukránokat, a lefújásig nem esett gól, így a Gladbach játékosai olyan örömünnepet lejtettek a pályán, mintha a BL döntőben ők verték volna meg a Real Madridot.

A City pedig jó csapat, ezt tudjuk mi is, tudják a Bajnokok Ligájában is, hiszen veretlenül hozták le a csoportkört, bár az is tény, nem az övék volt a legerősebb kvartett. Mindössze az FC Porto volt képes pontot rabolni tőlük, másik öt mérkőzésüket egyaránt nyerték.

Hogy mégis miért lehet esélye a Gladbachnak? Mert nagyon hullámzó az angolok teljesítménye, a Premier League-ben jelenleg csak a hatodik helyen állnak, ami nem megszokott Pep Guardiola együttesétől.

Lazio – Bayern München

Nagyjából kötelező a továbbjutás a címvédő számára. Vagy mégsem? A tavalyi idényben mindenki azt gondolta a Bayern Münchenről, hogy legyőzhetetlenek. Végül is, igazuk volt. Idén azonban már belefutottak kellemetlen vereségbe, kínos döntetlenbe, így valamelyest ez a mítosz kezd szertefoszlani.

Gyengébben teljesít azonban Simone Inzaghi együttese is, csoportjukban a Dortmund mögött jutottak tovább, a Stadio Olimpicoban kifejezetten gyengén teljesítenek, a Serie A-ban pedig meg csak a nyolcadikok most.

Igen, februárig rengeteg minden változhat, de ha most kéne döntenem, hogy melyikük megy tovább, biztosan a németekre fogadnék.

Atletico Madrid – Chelsea

Na, ez egy nagyon kétesélyes párharc, jelenleg nem tudnék dönteni, hogy ki az esélyesebb. Ha mindenképp szükség volna rá, akkor inkább a spanyolokat mondanám, akik a Real Madrid elleni meccset megelőzően mindössze két gólt kaptak hazájuk pontvadászatában. A Chelsea-t jól megerősítették, látszik is ez rajtuk, de épp a múlt hétvégén vetettek véget egy hosszú, tizenhét meccsre nyúló veretlenségi sorozatuknak, sőt, azóta a Wolvestól is kikaptak.

Lehet, hogy most jön egy kis hullámvölgy a kékeknél, de februárig van idő feltölteni az elemeket.

RB Leipzig – Liverpool

Lehetséges, hogy hamarosan már nem csak úgy konferálom fel a Lipcsét, hogy Gulácsi Péter és Willi Orban csapata. Ugyanis a hírek szerint Szoboszlai Dominik épp ide tart. Kár, hogy a Bajnokok Ligájában már nem szerepelhet majd, de lesz ideje bizonyítani.

Érdekes páros ez, a Liverpool egy erős csoportból jutott tovább, a Leipzig nemkülönben. Sőt, a németek csoportja sokkal erősebb volt, így még nagyobb szó, hogy végül a második helyen kvalifikálták magukat. Idén már hazai pályán megverték a PSG-t és a Manchester Unitedet, valamint a bajnokságban ikszeltek a Bayern Münchennel. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igazi nagycsapattá vált a Leipzig, és nem vetette őket vissza Timo Werner távozása.

A Pool hírei között általában valamilyen sérülés szerepel, elképesztő pechesek idén a vörösök. Azonban a körülmények dacára remekül helytállnak itt is és a Premier League-ben is. A nyolcaddöntő egyik legjobb párosítása kétségkívül ez a mérkőzés.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Porto – Juventus

Nagyon váratlanul, a Lyon ellen távozott a legutóbbi sorozatból az Öreg Hölgy, most sem kaptak kifejezetten erős ellenfelet, de ne feledjük, hogy a portugálok voltak azok, akik egyedül pontot szereztek a csoportkörben a Citytől.

Szürke lovak, surranópályán mehetnek még egy kört, ha a Juventus nem teszi oda magát, bár ezt igazán kétlem. Ha az előző meccs a leginkább várt és legjobb párosítás, akkor ez az, ami a legkevésbé hoz izgalomba.

Barcelona – PSG

Aki követi a Bajnokok Ligáját, az bizonyára emlékszik a legutóbbi találkozójukra. Elképesztő meccsek voltak, a párizsi 4-0-t követően senki, de tényleg, még a legvérmesebb Barca drukkerek sem gondolták, hogy a csapatuk továbbjuthat. És mi lett belőle? Egy egészen elképesztő, őrült meccs, melyet a Barcelona 6-1-re nyert meg, a mindent eldöntő gólt Sergi Roberto szerezte a hosszabbítás ötödik percében.

Revansot vehetnek a franciák, és meg is van rá az esélyük, mert ez a mostani Barca gyengébb, mint a mostani Paris Saint-Germain. Ahogy már említettem, két hónap alatt még változhat a helyzet…

Külön pikáns a Neymar – Barcelona szerelem miatt is a találkozó, szóval egyértelműen ez a nyolcaddöntő slágermeccse.

Sevilla – Borussia Dortmund

A Sevilla inkább az Európa Ligában remekel, most viszont a Chelsea mögött bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. Ellenfelük pedig az a Dortmund lesz, amely Erling Haaland után Lucien Favre vezetőedzőt is elveszítette, ott most nem annyira jó a szitu. Igaz, Haaland visszatér, de Favre nem, őt gyengébb bajnoki szereplés miatt menesztették. A kaput a Stuttgart elleni 5-1-es vereség tette be.

Egyelőre nem tudnék dönteni, melyikük a jobb…

Real Madrid – Atalanta

Két, számomra szimpatikus futballt játszó csapatot sorsoltak össze. A bergamóiakat nem csak én láttam tavaly nagyon jónak, a La Gazzetta dello Sport olvasói is egyetértettek velem, őket választották a legjobb csapatnak a Serie A-ban.

Idén nem sokon múlt a kiesés, az utolsó fordulóig izgulhattak Murielék, hogy meglesz-e, de így van ezzel a Real Madrid is, amely nagyon felemás teljesítményt produkál. Erősítés ugye nem nagyon volt, a játékosok nem lesznek fiatalabbak, a fiatalok meg nem annyira akarnak fejlődni. Most épp remek formában vannak, fontos meccseket hoztak le győzelemmel, de mi lesz majd februárban? Főleg, ha ennyire hektikus a teljesítményük?

Az Atalanta mindenesetre a télen gyengül, Papu Gomez annyira összeveszett Gian Piero Gasperini vezetőedzővel, hogy már télen távozni akar. Kérőkből persze nincs hiány, és ez nagy veszteség lenne a csapatnak. Úgy tűnik azonban, hogy nincs visszaút, az ellentét kibékíthetetlen a játékos és edzője között.

Ez pedig jó hír a madridistáknak, az egyik legjobbját vesztené el az Atalanta.

Ejj, nagyon messze van még február, tűkön ülök a folytatásig, és nagyon remélem, hogy hamarosan újra nézők előtt játszhatnak a csapatok, hogy újra teltház előtt csendülhet fel a Bajnokok Ligája himnusz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső