Mi Lesz Kylian Mbappé Sorsa? Izgalmas Hetek Következnek

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.

A nyár legnagyobb igazolásait kétségtelenül a Paris Saint-Germain hajtotta végre. A dúsgazdag francia klub ráadásul alig költött igazolási díjakra, több olyan játékost gyűjtöttek be, akinek nem volt csapata. Most már kétségtelenül előléptek a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesei közé, az meg szinte biztos, hogy a Lille nem fog címet védeni a Ligue 1-ben.

Lehet mondani, hogy nagy fogás volt Jadon Sancho és Raphael Varane a Manchester Unitednek. Lehet mondani, hogy nagy fogás volt Romelu Lukaku a Chelseanek vagy Jack Grealish a Manchester Citynek, és még egy sor transzfert fel tudnánk sorolni.

De egy sem volt olyan nagy, mint Lionel Messi váltása… A Barcelonát 21 éven keresztül szolgáló hatszoros aranylabdás, nagybetűs ZSENI könnyek között jelentette be, hogy bár ő is, és a klub is folytatni akarta a közös munkát, de erre mégsem lesz lehetőség.

Egyből megindult a találgatás azzal kapcsolatban, hol folytatja Messi. Két csapat maradt szinte azonnal a kalapban: A Manchester City, ahol újra együtt dolgozhatott volna egykori csapattársával és mesterével, Pep Guardiolával, a másik pedig a PSG, akiknek szinte végtelen anyagi forrás áll rendelkezésükre, és évek óta megszállottan üldözik a legjobb játékosokat, valamint a Bajnokok Ligája trófeát.

Utóbbi lett a nyertes, ez pedig alaposan átrajzolhatja az erőviszonyokat. A mostani cikkünk csak részben fog Lionel Messiről szólni. Sokkal inkább arról, hogy az ő érkezése milyen hatással lesz a PSG játékosaira, kiváltképp Kylian Mbappéra.

Európa legerősebb csapata

Ez nem is kijelentés, inkább egy kérdés. Az argentin érkezésével azt lehet mondani, hogy az utolsó kirakós is a helyére került. A PSG a nyáron igencsak kitett magáért. Az együttes évek óta sikertelenül próbál csúcsra jutni a BL-ben, tavaly még a bajnokságot is elbukták a Lille-lel szemben, ez pedig természetesen Nasser Al-Khelaifinek sem tetszett.

Lássuk csak, kiket szerzett meg Messin kívül a PSG a nyár folyamán:

Gigio Donnarumma

Az olasz válogatott hőse, akinek köszönhetően a Squadra Azzurra feljutott Európa trónjára. A Milan szurkolók egykori kedvence, aki már évek óta pedzegette a távozást. Most nyáron lejárt a szerződése, és Mino Raiola (a játékos ügynöke) már korábban közölte a vezetőséggel, hogy Gigio nem hosszabbít. Ahogy véget ért az EB, a PSG azonnal bejelentkezett, sokat nem is kellett várni a hivatalos bejelentésre. Keylor Navas lesz a vetélytársa, ez pedig hatalmas csata, magunk között szólva a costa ricait is ragyogó kapusnak tartjuk, ember legyen a talpán, aki tud dönteni a két játékos között. Egy biztos: Donnarummáé a jövő.

Sergio Ramos

Az andalúz játékos nagyon megosztó az emberek körében, de azt senki nem vitatja, hogy hihetetlen kvalitásokkal rendelkezik. Szintén ingyen érkezett Párizsba, miután Florentino Perezzel nem tudtak megállapodni a hosszabbításról. Perez csak egyéves szerződést szeretett volna, míg Ramos két évben gondolkozott. Itt megrekedtek a tárgyalások, majd egy-egy pletyka is napvilágot látott, miszerint a Kapitány bomlasztani próbál az öltözőben, arra buzdította társait, hogy ne fogadják el egységesen a klub fizetéscsökkentési javaslatát. Látjuk, mi lett a vége. Ramos repülőre ült feleségével és gyermekeivel, majd vidáman pózolt a PSG mezével a kezében. 17 év után hagyta el az együttest, ahol világklasszis védő lett belőle.

Achraf Hakimi

A Real Madridból indult világhódító útra, ám igazán jó játékost Dortmundban faragtak belőle. Ott kölcsönben szerepelt a marokkói jobbhátvéd. Az Interbe a rendszeres játéklehetőség miatt igazolt, és olyan jó szezont futott, hogy a párizsiak nem sajnáltak letenni érte 60 milliót a milánóiak asztalára.

Gini Wijnaldum

Egy újabb ingyen érkező játékos, akit minden csapat tárt karokkal fogadott volna. Különösen a Barcelona, úgy is volt, hogy a Liverpooltól távozó középpályás a gránátvörös-kékeket választja, ám az utolsó pillanatban befutott a PSG ajánlata és Wijnaldum egyszerűen visszatáncolt. Nem biztos, hogy a legszimpatikusabb húzás volt ez életében, ám tudjuk, hogy vannak olyan döntést befolyásoló tényezők, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Danilo Pereira

A brazil védekező középpályás már tavaly is a párizsiakat erősítette kölcsönben, és annyira meggyőzte a vezetőséget, illetve Mauricio Pochettino mestert, hogy végül a Portonak fizettek 16 millió eurót. Aprópénz egy ilyen képességekkel megáldott játékosért.

Összességében kijelenthető, hogy a franciáknál erősebb játékost idén senki nem igazolt. De hogy jön a képbe Kylian Mbappé, akinek a képe ott virít a borítóképen? Máris mondjuk.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Menjek vagy maradjak?

Arról már korábban többször szó esett, hogy a franciák legfényesebben ragyogó csillagának, Kylian Mbappénak gyermekkori vágya az, hogy a Real Madridban játsszon. A szerződése jövőre lejár, így a játékos elágazás elé érkezett. Az idő pedig őt sürgeti.

Al-Khelaifi nagyon biztos a dolgában, úgy hiszi, hogy Lionel Messi leigazolása azt segíti, hogy a francia hetes maradjon, ám vannak hangok, akik szerint épp ellenkezőleg. Messi lesz az új csillag Párizsban, 7 perc alatt adtak el 150.000 Messi dresszt, a szurkolók az utcán őrjöngve várták az argentin válogatott kapitányát. Ez pedig Mbappénak, az eddigi sztárnak nem tetszik. Igen, az ego. Bármilyen hihetetlen, ez is főszerepet játszhat majd Mbappé döntésében.

Másrészt a PSG-nek is érdeke, hogy idén nyáron megváljanak a játékostól. Egyrészt Messi csillagászati fizetését ki kell termelni, fel kell szabadítani fizetéseket, bár Leonardoék minden bizonnyal előbb áldoznának be másokat, mint Mbappét.

Harmadrészt őket is sürgeti az idő, a játékos szerződése jövőre lejár. Mivel eddig minden egyes szerződéshosszabbítási ajánlatot elutasított, így biztosra vehetik a csapatnál is, hogy előbb vagy utóbb elveszítik a támadót.

A szurkolók szintén löktek egyet előre ezen a dolgon: Kifütyülték egykori kedvencüket.

Al-Khelaifi megteheti, hogy fittyet hányva az ingyenes távozásra kiszúr a játékossal, és kiteszi őt az első csapatból – korábban láttunk már ilyet, bár nem ilyen magas szinten -, így Mbappé végigpadozná az idényt. Kicsinyes lenne, de…

A másik opció, hogy meggyőzik a folytatásról. De már szinte mindent megpróbáltak, olyan szerződést raktak elé, amivel ugyanannyit keresett volna, mint Neymar. Nem kellett.

Florentino Perez nagy terve

Azt már többször érzékeltük, hogy a Real Madrid első embere hatalmas koponya. Elképesztő üzleti vénával van megáldva, így könnyen lehet, hogy ismét egy masterplan van kialakulóban.

A Real Madridnál tudatosan szabadulnak meg a felesleges játékosoktól – most épp Martin Ödegaard fog távozni az Arsenalhoz -, a fizetéseket is csökkentették tavaly a koranavírus-járványra hivatkozva, elképzelhető, hogy Perez pontosan tudta, hogy Mbappét semmivel nem lehet Párizsban tartani, és a megfelelő pillanatban így le tud csapni rá.

Nem kedveljük az összeesküvés-elméleteket, ám ennek nincs konteó-szaga. Ismételten kihangsúlyoznánk: Szerintünk.

Úgy tűnik a játékos ezt már eldöntötte, csak a PSG még nem fogadta el a döntést. Bárhogy is legyen, az elkövetkezendő két hét igencsak izgalmas lehet Mbappé átigazolása ügyében. Mi pedig ott leszünk, árgus szemekkel figyeljük a híreket, és ha találunk valamit azt egyből megosztjuk veletek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső