Mindenképp lesz magyar résztvevője a BL döntőnek!

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 14.

Tévedni emberi dolog. Nem fogom magyarázni a bizonyítványt, mert úgy érzem, hogy jó érvekkel támasztottam alá azt, hogy miért is az Atletico Madrid fog a legjobb négy közé jutni a Bajnokok Ligájában. Más kérdés, hogy a csapat tagjai ebből semmit nem mutattak meg, valamint érzésem szerint Diego Simeone is kicsit elszámolta magát.

Lássuk, mi történt tegnap este Lisszabonban, ahol lejátszották a BL második negyeddöntőjét!

RB Leipzig – Atletico Madrid: 2-1

G.: Dani Olmo, Tyler Adams ill. Joao Felix

Elődöntőbe jutott az RB Leipzig, a továbbjutás egy meccsen dőlt el

Nehéz úgy a sportfogadók élete, ha totálisan ellentétes híreket olvasni egy-egy hiányzó játékosról. Több lap egybehangzó véleménye szerint Marcel Sabitzernek és Poulsennek sem szabadott volna játszania, mégis pályán voltak, ráadásul kezdőként. Mindketten sokat tettek a németek továbbjutásáért és lehetséges, hogy másképp gondolkozom én is (meg még jó néhány társam Magyarországon), ha ez az infó idejében napvilágot lát.

A Correáról és Vrsaljkoról szóló hírek viszont valóban igazak voltak, a két játékos nélkül kellett megmérkőzni Portugáliában. Diego Simeone egy kissé meglepett azzal, hogy Joao Felix, Alvaro Morata és Thomas Partey is csak a cserepadon foglalt helyet, helyettük Herrera, Marcos Llorrente és Diego Costa kezdtek.

Ez meg is látszott, hiszen a kreativitás nagyon hiányzott az Atleticóból kvázi az egész találkozón.

Jobban kezdtek Gulácsiék, leginkább ők irányítottak és az első nagyobb helyzet is az övék volt. Egy kavarodást követően Halstenberg lőhetett hat méterről, de csúnyán fölé szállt a kísérlet.

A 12. percben villantott az Atletico, szép akciót követően Carrasco lőtt, a rövidre tartó labdát Gulácsi Péter szögletre ütötte.

A meccs sok helyzetet nem, de nagy iramot annál inkább hozott, óriási akarattal vetették bele magukat az összecsapásba a játékosok. Jól példázza a nagy akarást Sztefan Szavics és Marcel Halstenberg fejese, akik annyira harcoltak egy labdáért, hogy még vér is folyt…

Még egy Upamecano fejes fért az első félidőbe, gólnélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.

Az Atletico mutatott játéka alapján egyáltalán nem voltam derűlátó, nem játszottak jól Diego Costáék.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A németek viszont igen, és a második félidő elején meg is született az első góljuk: Marcel Sabitzer adott be jobbról, amelyre tökéletesen érkezett a spanyol Dani Olmo és a hosszú sarokba fejelt, Oblaknak esélye sem volt. Megérdemelt gól volt, sokkal jobban játszottak, Werner hiánya sem látszott meg a csapaton.

Cholo szinte azonnal belenyúlt a meccsbe és beküldte Herrera helyére Joao Felixet, hogy kissé felpörgesse a fásult madridiak támadó játékát.

A 62. percben Renan Lodi esett el a tizenhatoson belül, Marciniak pedig a sípjába fújt. Nem örülhettek a spanyolok, a szélső hátvéd kapott sárgalapos figyelmeztetést műesés miatt. A visszajátszásokat elnézve helyes döntés született, senki nem bántotta Lodit.

Hét perccel később viszont már valóban tizenegyest fújt a lengyel játékvezető, Joao Felix tört be a tizenhatoson belülre, ahol Klostermann csúnyán felrúgta. Jogos tizenegyes volt, Klostermann nagy butaságot csinált.

Joao Felix végezte el a büntetőt, ha már kiharcolta és bár Gulácsi megérezte, hová lövi a tizenegyest a portugál csodagyerek, túlságosan jól volt helyezve, így a magyar válogatott kapusa nem háríthatott.

Új meccs kezdődött, ahol egyre inkább beszorult a Leipzig, csak idő kérdése volt az újabb Atletico találat. Ekkor már Morata is pályán volt, de az Atletico házi gólkirálya sem tudta feltörni a németek védelmét.

Derült égből villámcsapásként érkezett az újabb Leipzig gól: A 88. percben Angelino futott el a jobb oldalon, okosan nem a tizenhatoson belül álló tömegbe, hanem a második hullámban érkező Tyler Adams elé tette a labdát. Adams laposan lőtt, de a blokkolni igyekvő Szavics lábáról bepattant a labda a kapuba.

Ezzel a góllal pedig sikerült megnyerni a találkozót és első alkalommal jutott a legjobb négy közé az RB Leipzig együttese. A PSG – Leipzig elődöntővel pedig eldőlt, hogy mindenképp lesz magyar vonatkozás a fináléban, hiszen az egyik oldalon ott van Löw Zsolt másodedző, utóbbiban pedig Gulácsi Péter és Willi Orban játszik.

Nem volt könnyű választanom, hiszen több jó teljesítmény született a németeknél. Azon egy percig nem kellett elgondolkoznom, hogy melyik csapat adja az MVP-t, nagyon fakó volt az Atletico.

A meccs embere
Marcel Sabitzer: Leipzig

Választhatnám Upamecanot, aki szinte tökéletesen végezte a dolgát, Angelinot, aki megint kitette a szívét a pályára, Tyler Adamsnek a győztes gólt köszönhetik a németek, de a választásom arra az emberre esett, akinek pályán sem kellett volna lennie: Marcel Sabitzer hozta azt a játékot, ami miatt több nagycsapat is felfigyelt rá, ráadásul még egy gólpasszt is kiosztott.

A 90. percben le kellett cserélni, remélhetőleg tudja vállalni a játékot a párizsiak ellen.

Ma este következik a BL szuperrangadója, a Barcelona – Bayern München mérkőzés, melyről hétfőn olvashattok majd egy hasonló összefoglalót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső