Mo Daramy nyerte a Stay and Play bajnokságot

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 21.

Újfent profi focisták ültek a TV képernyői elé, hogy az online térben mérkőzzenek meg egymással, egy EA által rendezett jótékonysági tornán. Az ötnapos bajnokságban domináltak a meglepetés-eredmények, végül olyasvalaki nyert, akire talán senki nem számított. A győztes Mo Daramy, az FC Köbenhavn játékosa lett.

Az első három nap

Az első két nap eseményeit már összefoglaltuk egy korábbi cikkünkben, de azért elevenítsük fel dióhéjban, mi is történt:

Már az első nap igazi csillaghullás zajlott, ugyanis rögtön az első fordulóban, az első játéknapon kiesett a Marseille, a Valencia és a PSV Eindhoven. Jesper Lindström pedig igazi gólparádét rendezett, 8-2-re verte Khaouit, aki a Marseille-t irányította.

A második napon jöttek a nagy csapatok, pályára lépett a Real Madrid, a Liverpool, a Roma, a PSG és a Chelsea is. A nap legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét Vinicius Junior és Trent Alexander-Arnold játszották, a liverpooli jobbhátvéd valósággal kivégezte a brazil ifjoncot, a végeredmény 4-1 lett.

Justin Kluivert a PSG spanyol balbekkjét, Juan Bernatot intézte el 2-0-ra, míg a Serge Aurier által irányított Tottenham izgalmas meccsen maradt alul portói kollégájával szemben, a végeredmény 3-2 lett Fábio Silvának.

A legnagyobb arányban a későbbi nyertes, Mo Daramy győzedelmeskedett, 7-2-re tángálta el Sergino Dest Ajaxát.

A hétvégi meccsek

Szombaton már csak nyolc csapat maradt és az előzetesen lesajnált skandinávok igazi meglepetést okozva még harcban álltak, leszámítva a finn Helsinki csapatát. És ha valaki azt mondja nekem, hogy a legjobb négybe is ők jutnak be, biztosan jót mosolygok rajta.

Márpedig ez történt.

Kezdésnek Jesper Lindström folytatta remek sorozatát és intézte el az AS Romát. Justin Kluivert öt kapott egy ötöst, de csak kettővel tudott válaszolni. Lindström tehát kivétel nélkül erős csapatokat búcsúztatott, a Marseille és a Roma között César Azpilicuetát ejtette ki.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következett a Djurgarden, vagyis Jesper Karlström és Alexander-Arnold meccs, ami a nap legjobbja volt. Végig izgalmas, körömrágós meccset játszottak a felek. A vezetést a Pool védője szerezte meg a félidő derekán, előnyét pedig meg tudta tartani a félidőig. A labdabirtoklás nyomasztó Djurgardens fölényt mutatott, de Karlström nem tudta gólra váltani lehetőségeit. Alexander-Arnold hősiesen védekezett, de hamar, már az 55. percben megtört a jég és Karlströmnek összejött az egyenlítés.

Ezt követően is a Djurgardens birtokolta többet a labdát, de nagy lehetőségre egészen a 82. percig kellett várni, ekkor sistergős kapufát lőttek, majd a kipattanót kíméletlenül vágta a kapuba Karlström. A válaszra sem kellett sokáig várni, szinte a középkezdésből egyenlítettek a Vörösök. 90 perc elteltével 2-2-t mutatott az eredményjelző, de áldhatja emiatt az égieket Alexander-Arnold. A lefújás előtt ugyanis szabadrúgáshoz jutott a Djurgardens, de a lövés a felsőlécen csattant. És hogy mi a helyzet, ha döntetlennel ér véget a meccs? Aranygól!

Az újrakezdést követően a Liverpoolnak volt több lehetősége, de egy jobboldali akciót követően bepasszírozta a továbbjutást érő találatot Karlström. Az AIK – Lyon és a Köbenhavn – Porto meccs után pedig kialakult az elődöntő mezőnye: Két svéd és két dán csapat jutott a legjobb négy közé. Bahoui és Daramy is simán (4-0; 3-1) verték ellenfeleiket.

Az elődöntők

Valószínűtlen csapatok maradtak tehát versenyben, és tudjuk, ez a való életben sosem jöhetett volna létre, de ezért is jók az ilyen tornák. Az elődöntő első meccsén a két Jesper, azaz Lindström és Karlström csapott össze. 1-1-es félidőt követően Karlström az 59. percben egy gyors kontra végén állította be a 2-1-es végeredményt. A gólt követően már csak ölte az időt, Lindström tehetetlen volt.

Daramy és Bahoui csatája is izgalmasra, sőt, izgalmasabbra sikeredett. Szintén 1-1 volt a félidő, majd a fordulást követően sokáig nem tudtak gólt szerezni a felek.

Bahoui azonban a 83. percben átvette a vezetést és úgy tűnt, Daramy számára véget ér a torna. Ő azonban nem adta fel és a 86. percben egyenlített, így jöhetett az újrakezdés és az aranygól. Daramy bírta jobban az idegek harcát és szinte azonnal, már a nyolcadik percben bevette az AIK kapuját, ezzel pedig döntőbe lőtte csapatát.

EA Stay and Play - Mohamed Daramy nyerte

A döntő

Elérkezett az utolsó meccs is, és a két csapatot látva, szerintem kevesen gondoltak ilyen döntőre. Djurgardens – FC Köbenhavn, azaz Jesper Karlström vs. Mo Daramy.

A mérkőzés egészét tekintve látszott, hogy mindkét fél nagyon komolyan veszi, szó sem volt bohóckodásról, meg akarták nyerni a tornát. Ennek megfelelően nem igazán mertek kitámadni, a stabil védekezés volt mindkét játékos alapja.

A félidőig így nem is esett gól, de a második félidőre sem változtattak a taktikán. A jég mégis megtört, hiszen ha valaki nyerni akar, akkor gólt kell szereznie: A 74. percben Daramy megszerezte a vezetést, ezzel karnyújtásnyira került a kupagyőzelem.

Karlström azonban állt már fel vert helyzetből és most sem történt ez másképp. A 81. percben megszületett az egyenlítés.

Több gól ezen a meccsen már nem született, tehát az eddigiekhez hasonlóan új meccset indítottak, ahol az első gól döntött. Mindketten játszottak már aranygólos meccset, így egyiküknek sem volt ismeretlen a szituáció, de Karlström valószínűleg az „öltözőben ragadt”, mert már a negyedik percben véget ért a találkozó és ezzel a torna is. Daramy a középkezdést követően passzolgatott egy kicsit, majd kiugratta csatárát, aki védhetetlenül bombázott a hálóba.

Verdikt

Ismét egy olyan eseményt sikerült összehozni, ami – amellett, hogy vérprofi volt és szórakoztató – nemes célt szolgált. Az esemény célja merész volt: 1 millió dollárt szerettek volna összegyűjteni a szervezők, amit a koronavírus elleni harcra fordítanának. Ez végül össze is jött, köszönhetően a lelkes és segítőkész nézőseregnek. És ha már megemlítettem, hogy az esemény vérprofi volt. A Twitchen közvetített esemény valóban csak tapsot érdemel, a kommentátorok, szakértők és sztárvendégek gondoskodtak arról, hogy a meccsek közötti hézagok is szórakoztatóak legyenek (gondoljunk Ian Wright megjelenésére).

Már a La Liga Challenge is egy remek móka volt játékosoknak és nézőknek egyaránt, és a Stay and Play még azon is túltett. Reméljük, amíg várakozunk és otthon töltjük az időt, lesznek még ilyen tornák.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső