Nem Csak a Fradi Játszott Tegnap: BL-összefoglaló – I. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 21.

Még egyszer a Fradi mérkőzésén nem fogunk végigmenni, de nem csak ők játszottak a tegnapi napon, még másik öt pályán folytattak harcot a játékosok a Bajnokok Ligájában. Leginkább papírforma eredmények születtek, de megéri átnézni, hogy pontosan mi is történt tegnap este.

Alashkert FC – Sheriff Tiraspol: 0-1

G.: L. Henrique

Az örmény csapat a Connah’s Quay csapatán keresztül jutott a második körbe (akik csúnya verésbe szaladtak bele az Ekl-ben, míg a moldávok könnyedén verték az albán Teutát. Tippünkben a vendégek győzelmét vetítettük elő, ami lényegében bejött, hiszen a végeredmény 0-1 lett, ám egy kicsit megnyugtatóbb eredményt vártunk, szóval csak félig vagyunk elégedettek saját magunkkal és a mérkőzéssel.

Ahogy megszokhattuk, mindkét csapatban domináltak az idegenlégiósok, az Alashkertnél csak négy örmény (Grigoryan, Hovsepyan, Voskanyan és Yurchenko) volt a kezdőben, míg a Sheriffnél csak egy, a honosított brazil, Luvannor Henrique.

Meglepetésre a meccset a fehérmezes hazaiak kezdték jobban, a lelkes közönségük pedig minden egyes jó megmozdulásért iszonyatosan hálásak voltak és tapsviharral jutalmazták a játékosokat.

Egy esetben közel jártak a gólhoz, egy lecsúszott beadást Athanasiadis mentett meg a kapu torkából. A Sheriff nem parádézott, minden bizonnyal meglepte őket az, ahogy az örmények a mérkőzéshez álltak, nem találták a saját játékukat.

A már említett és dicsért közönség azonban nem igazán lett kiszolgálva semmilyen szinten, összesen 2 kaput eltaláló lövésecske volt 45 perc alatt, az örmény nyomás pedig szép lassan abbamaradt. Amikor a bíró hármat fújt a sípjába, az eredményjelzőn két darab nulla volt látható.

A második félidőre már végre mutatott magából valamit a Tiraspol is, az első félidőben mutatott tanácstalanság itt már nem igazán volt jellemző rájuk. Nagy védést Yurchenkonak nem kellett bemutatni, egy esetben pedig a játékvezető mentette meg őket, amikor Addot tüntették el gyanús körülmények között az örmény védők a tizenhatoson belül.

Telt-múlt az idő, gólt pedig továbbra sem láthatott a maroknyi szurkolósereg. Egészen a 84. percig, bár ettől a hazaiak inkább megkímélték volna magukat.

Ekkor a jobbszélen Luvannor Henrique kapott egy keresztlabdát, védőjére vezette, majd ballal iszonyatos nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe. A második félidei teljesítmény alapján jogosan nyert a Sheriff Tiraspol, de az első félidő miatt bizony el kell a fiúkkal beszélgetnie Vernydubnak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lincoln – CFR Cluj: 1-2

G.: Rosa ill Debeljuh (2)

A játéknap legnagyobb meglepetéséhez volt közel a gibraltári Lincoln Red Imps, az ördögfiókák ugyanis megszorongatták a román bajnok CFR Clujt. A kolozsváriak szenvedtek, mint disznó a jégen, holott a mérkőzés előtt a hazaiak győzelmére több mint tízszeres, a döntetlenre több mint hatszoros pénzt fizettek a bukik.

Nem azért nem írtunk erről a mérkőzésről, mert éreztük, hogy itt lesz valami, dehogy. Épp azért nem, mert úgy gondoltuk, lesz egy sima, két-három vagy többgólos román siker, aztán jó éjszakát mindenkinek.

Erre tessék, a Lincoln egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, és közel járt a csodához.

Egyáltalán nem ijedt nyuszikként léptek pályára a hazaiak, ez meg a műfű, illetve a festői környezet zavarhatta meg a kolozsváriakat. Már a mérkőzés elején kijárt volna – szerintünk – egy tizenegyes a Lincolnnak, többszöri visszajátszás után is úgy tűnik, hogy a román védelem szabálytalanul semlegesítette a kapura törő Gomez Bernalt. Tegyük azért azt is hozzá, a csatár alig várta, hogy eleshessen.

A 16. percben Liam Walker engedett el egy egészséges löketet, a hulló falevél befért volna a kapuba, ha nincs ott Arlauskis, hogy szögletre mentsen.

Mutattak magukból azért a románok is valamit, de egyik próbálkozásuk sem dolgoztatta meg igazán Goldwin kapust, általában a befejezésekig szépen játszottak, ott meg mintha elfogyott volna az erő.

A 31. percben jött a hidegzuhany: A gibraltári gól. Méghozzá nem is egy talált, hanem egy kidolgozott, végletekig kijátszott gólról beszélünk, amelyet Marco Rosa szerzett, aki egy betűre van attól, hogy a Borussia Dortmund mesterének hívjuk. A 25 éves középpályás Walkertől kapott nagyszerű kiugratást, a befejezés pedig szintén élményszámba ment.

A kolozsváriak a második félidő elején gyorsan fordítottak, mindkét esetben Gabriel Debeljuh volt a gólszerző. Először Sigurjohnsson beadását fejelte be a rosszul kimozduló Goldwin mellett, majd kapott egy ajándéklabdát Bernardo Lopestől hat perccel később. Hatalmas hibát követett el a portugál bekk, ám a társak egyemberként bátorították a magába roskadó társat.

A Cluj megérezte a sebzett vad szagát, és próbáltak még begyötörni egy újabb gólt, ám ez már nem sikerült, maradt a 2-1, ami alapból nem rossz eredmény a gibraltári kiscsapat számára, ám mindannyian tudjuk, hogy Kolozsváron nem fognak nyerni. De emelt fővel még búcsúzhatnak.

Máris jövünk a BL keddi meccseinek maradékával, még három találkozó összefoglalója vár rátok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső