Nem Csak a Fradi Játszott Tegnap: BL-összefoglaló – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 21.

A Fradiról külön beszéltünk, illetve túl vagyunk már két meccsen, de még messze nincs vége. A kedd este meccseiből még három hátra van, ne is húzzuk az időt, vágjunk bele!

Dinamo Zagreb – Omonia Nicosia: 2-0

G.: Majer, Jakic

Az Omonia Nicosia számára ez volt az első Bajnokok Ligája találkozó, míg a Dinamo már tovább szenvedte magát (szó szerint) az első körön. Az izlandi Valur elleninél jobb teljesítményt vártunk tőlük. Bejött.

Azért a játékban voltak hibák, az első fél órában inkább a ciprusiak voltak veszélyesek. Jordi Gomez trükkös szabadrúgása mellé szállt, ahogy Duris tizenhat méteres gurítása is, ezt követően kezdett a fejéhez kapni a horvát csapat.

Mislav Orsic kapott egy remek labdát Bruno Petkovictól a 34. percben, végül a válogatott támadót utolérte egy védő, ezután egy perccel Bruno Petkovic és Shehu vívott különcsatát, a támadó lőtt, a jobbhátvéd blokkolt. Kétszer is.

Két játékos is megsérült a Dinamoban, az első félidőben Ademi kapott a térdéhez, majd Ivanusec egy ütközés után maradt a földön, mindkettejüket le kellett cserélni.

Két perccel azután, hogy Ivanusec elhagyta a pályát megszületett az első horvát találat, Lovro Majer lövése talált utat a ciprusi kapuba.

Majer a gólja után egy gólpasszt is kiosztott, a 81. percben az ő beadásából fejelt a hálóba Kristijan Jakic.

A kényelmes előny tehát megvan, a Nicosia igazi veszélyt az első fél óra után már nem tudott kialakítani, megérdemelten nyertek a zágrábiak.

Rapid Wien – Sparta Praha: 2-1

G.: Knassmülner (2) ill. Krejci II.

Az este egyik legjobb meccsét Ausztriában játszottak, sajnos már Szántó Tamás nélkül, a 25 esztendős magyar játékos idén áprilisban jelentette be, hogy felhagy a profi focival. A Rapid Wien 1-0-s hátrányból tudta megfordítani a mérkőzést, így a visszavágó előtt szűk előnyt szereztek. Erre a mérkőzésre azt tippeltük, hogy mindkét együttes hálóba talál. Láthatjuk, hogy itt is beletaláltunk a közepébe, 1.90-es oddson kínálták ezt az opciót.

Három percig volt mindössze 0-0 a találkozó, ekkor intették csendre a jelenlévő majdnem 20000 fős osztrák szurkolóhadat. Nem teljesen igaz, hogy csendre lettek intve, hiszen úgy fütyültek, ahogy csak tudtak. Szabadrúgást végezhettek el a csehek a kaputól távol, a legurított labadát Dockal még vezetgette egy kicsit, majd beadott, középen pedig érkezett Ladislav Krejci II., gyönyörűen, estében fejelt a jobb sarokba. Igen, szükség van arra a római kettesre, mert a Sparta Praha csapatában két Ladislav Krejci futballozik, valahogy meg kellett különböztetni őket.

Szűk tíz perccel később a másik Krejci duplázhatta volna meg a prágaiak előnyét, ám lövését védte a kapus.

Támadott az osztrák gárda is, ám igazán veszélyes lehetőséget nem tudtunk feljegyezni részükről, míg a másik oldalon Tomas Wiesner lövése okozott bonyodalmat.

Mindenesetre, a szünetben egy-nullra vezettek a vendégek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A folytatásban még nagyobb fölényben játszottak a hazaiak, itt már Florin Nitának is akadt bőven védenivalója, a 63. percben viszont már nem volt menekvés: Christoph Knasmüllner csodálatosan pöccintett alá 16-ról a labdának, Florian Nita feje felett átszállt a játékszer, és a kapufa segítségével a gólvonal mögött kötött ki. Bár még nincs vége a fordulónak, de ez a megmozdulás joggal indul a kör legszebb gólja címért.

A támadó pedig nem állt le: A 71. percben megrúgta második gólját, Ljubicic beadását belsőzte a kapuba, mielőtt Nita odaért volna.

A második félidő egyértelműen a Rapidé volt, akár több góllal is nyerhettek volna, így viszont maradt a Sparta Praha számára esély a visszavágón.

Celtic – FC Midtjylland: 1-1

G.: Abada ill. Evander

A legjobban ettől a mérkőzéstől féltünk, hiszen kombináltuk a dolgokat, az under 2,5 mellett a döntetlenre voksoltunk. A mérleg pedig hibátlan maradt, mert ezt is behúztuk. Ez az egy tipp 6 feletti oddsot eredményezett, szóval reméljük, ti is megfogadtátok.

Úgy voltunk ezzel a meccsel, hogy bár két jó minőséget képviselő csapatról van szó, egyelőre nem láttuk, hogy igazán ütőképes lenne bármelyik is. Igen, az idény elején járunk, sok lehetősége nem volt a pihenésre egyik egyesületnek sem, de ez nem lehet kifogás, szinte minden egyes csapat így van ezzel, és akkor még szóba sem kerültek azok, akik mondjuk részt vettek a nyári EB-n…

Egy igazán emlékezetes, durvaságoktól sem visszariadó 90 percen vagyunk túl, ahol láthattunk két gólt, két piros lapot, és egy alapjaiban véve remek meccset.

Az első félidő kevésbé szólt a futballról, inkább a keménykedésről. Helyzetet alig tudtunk feljegyezni, ám durva belépőket, könyökösöket annál inkább. Csak az első játékrészben volt öt sárga, abból Nir Bitton, a Celtic középpályása annyira mohó volt, hogy kettőt is magának akart, így több mint egy félidőt kellett (volna) emberhátrányban lejátszania a skótoknak.

Bitton két sárgája között azért volt egy kis futballra emlékeztető dolog is, a 39. percben Liel Abada, a 19 éves izraeli pofozott be egy kapusról kijövő labdát, 1-0.

Szóval zárójelben odaírtam, hogy volna, amikor az emberhátrányról beszéltem. Nem volt erre szükség, mert a szünet után a dánoknál is villant a piros, kiegyenlítődtek az erőviszonyok, Dreyer is megkapta a második sárgáját. Tegyük hozzá, Bitton kiállítása azért volt, mert mutatóujjával hozzáért Dreyer fejéhez. Ha lehet itt egyetlen pillanatra szubjektívnek lenni, megérdemelte Dreyer, hogy kiállítsák, az ilyen műesések nem valók a pályára. Ja, a második sárgáját is műesés miatt kapta…

Az egyenlítő gól a második félidő közepén született, Evander oldalról beívelt szabadrúgásába senki nem ért bele, ami így szélsebesen a jobb felsőben találta magát. Kicsit azért ebben benne volt Barkas is…

A továbbjutás egyáltalán nem dőlt el, még bárki tovább mehet a harmadik fordulóba…

Ez lett volna a keddi mérkőzések összefoglalója, holnap érkezünk a ma esti találkozókkal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső