Nem lesz magyar csapat az európai kupákban tavasszal

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.

Újra itt vagyunk, hogy összefoglaljuk a kedden és szerdán lejátszott meccseket a Bajnokok Ligájában. Fontos meccsek voltak, tele izgalommal és feszültséggel, valamint egy magyar csapattal, akiknek még esélye volt odaérni csoportjuk harmadik helyére, ami által az Európa Liga legjobb 32 csapata között találhatták volna magukat. Ehhez nem kellett (volna) mást tenni, „csak” megverni a Dinamo Kijevet. Ez sajnos nem jött össze, így magyar csapat nélkül folytatódnak tavasszal a küzdelmek. Magyar csapat nélkül, de nem magyar játékos nélkül, erre hamarosan kitérek!

A játéknap mérkőzése

Itt egy kicsit természetesen hazabeszélek, melyik másik meccset választhattam volna?

Dinamo Kijev – Ferencváros: 1-0

G.: Popov

Nagy reményekkel és nagy lendülettel vágott neki a dermesztően hideg estének a Fradi, amelynek két opciója maradt a továbbjutásra: Vagy legyőzik a Kijevet, vagy legalább egy háromgólos döntetlent érnek el. Ezek közül egyik sem sikerült…

Pedig lett volna rá esély, egyáltalán nem állt távol a magyar csapat a csodától. Főleg az első félidőben játszottak jól, ekkor szinte állandóan a hazaiak térfelén folyt a játék. És bár olyan igazán nagy helyzet nem alakult ki, én úgy érzem, hogy a vezetést megérdemelték volna Tokmacék. És hogy miért? Mert Laidouni jóvoltából egy tizenegyest kellett volna kapniuk. A Romániából igazolt védekező középpályás ugyanis a félidő derekán egyértelműen eltalálta egy labdával Szidorcsuk kezét, aki bent állt a tizenhatoson belül.

A kéz nem volt leszorítva, láttunk már ilyenért büntetőt. A játékvezető közel állt, de nem érezte szükségét, hogy a sípjába fújjon, valamint a videószobából sem jelezték, hogy talán vetnie kellene az esetre egy pillantást. Elfogult vagyok, ha azt mondom, hogy ez rossz és meccset befolyásoló döntés volt?

Mindenesetre a Fradi folytatta tovább, és Tokmac révén megvolt az első igazi ziccer is, de Buscsan védte a gyenge lövést.

Aztán a semmiből hidegzuhany, Gyenisz Popov góljával megszerezték a vezetést az ukránok. Ezt követően már hiába cserélt Rebrov, hiába volt lehetősége Uzuninak és Zubkovnak is, az eredmény maradt 1-0, amivel az FTC az utolsó helyen zárta a csoportját. Ettől függetlenül a játékosok büszkék lehetnek magukra, és remélhetőleg jövőre is találkozhatunk velük (vagy más magyar csapattal) európai kupában.

A játéknap botránya

Ilyenkor már egy külön bekezdésben írok a többi meccsről, de még ki kell térnem egy mérkőzésre, ez pedig a PSG – Istanbul Basaksehir találkozó. Az már korábban eldőlt, hogy a törökök kiestek, de még az is előfordulhatott, hogy a PSG is búcsúzik és csak az Európa Ligában folytathatja. Nem volt rá nagy sansz, de benne volt a pakliban.

És hogy miért volt botrányos a találkozó? Kedd este kezdődött és szerda este fejeződött be. Ugyanis a játékosok egységbe verődve kérték számon a román játékvezetői négyes egyik tagját, a negyedik játékvezetőt, amiért rasszista mondat hagyta el a száját. A vita odáig fajult, hogy a játékosok bevonultak az öltözőbe, nem voltak hajlandók tovább folytatni a játékot, és a mérkőzés félbeszakadt.

Szerencsétlen nyelv ez a román. A negyedik játékvezető annyit mondott: „A fekete fickó”. A fekete pedig románul annyit tesz: „Negru”. Egy félreértés okozta az egészet véleményem szerint, és biztos vagyok benne, hogy a negyedik játékvezető elfelejtheti, hogy karriert csinál majd.

A találkozót egy új játékvezetői gárdával másnap bonyolították le, a PSG parádézott, Neymar mesterhármast ért el, Kylian Mbappé pedig duplázott, a franciák végül 5-1-re nyertek és jutottak tovább csoportelsőként.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A többi meccsről

Most már jöjjön egy rövid összefoglaló a maradék találkozókról

Bayern München – Lokomotiv Moszkva: 2-0

G.: Süle, Choupo-Moting

Várható volt a bajorok sikere, még úgy is, hogy nekik már megvolt a csoport első helye. Az oroszok viszont pályáztak volna a harmadik helyre, de az egész meccsen alig kerültek helyzetbe. Végül egy óra után megtört a jég, Süle gólját pedig Maxim Choupo-Moting duplázta meg, így Marko Nikolics együttese kiesett.

Inter – Sahtar Doneck: 0-0

A forduló egyik legizgalmasabb meccse ez volt, annak ellenére, hogy gól nem született. Nem született, pedig az Inter több mint 20-szor próbálkozott… Az Antonio Conte által irányított kék-feketék a tavalyi EL-döntő után ezúttal befejezték európai pályafutásukat, az ukránok pedig mehetnek az EL-be.

Manchester City – Olympique Marseille: 3-0

G.: Ferrán Torres, S. Agüero, Alvaro (ög)

Egy, az angolok számára már tétnélküli meccsen született sima siker. Ezzel a Marseille elbukta az Európa Liga esélyét, pedig – mint utóbb kiderült – egy pont is elég lett volna…

Olympiakosz – FC Porto: 0-2

G.: Otavio, Uribe

Nem a legjobbjaival állt fel a portugál csapat, mindegy volt már nekik a meccs, így bíztam a hazaiak sikerében. Vesztemre, de nekik szerencséjük volt, így is az Európa Ligában folytathatják.

Real Madrid – Borussia Mönchengladbach: 2-0

G.: Benzema (2)

Elképesztően erős arcát mutatta a Királyi Gárda, a németeknek szinte esélyük sem volt. Tökéletes meccset játszottak a spanyolok, akik így az élen végeztek a csoportban, míg a Mönchengladbach második helyen ért célba.

Salzburg – Atletico Madrid: 0-2

G.: Hermoso, Carrasco

Az egész mérkőzésen Szoboszlaiék voltak kezdeményezőbbek, nem csoda, ha nyernek, ők jutnak tovább. Az Atletico ismét bizonyította, hogy remekül védekezik, két lőtt góljuk pedig eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Ajax – Atalanta: 0-1

G.: Muriel

Nem bíztam a vendégek sikerében, de Gian Piero Gasperini ismét megcsinálta! Jól tartotta magát a célfutballt játszó Atalanta, akiknek egy iksz is elég lett volna, de a csereként beállt Muriel a végén még jobb helyzetbe hozta a bergamóiakat.

Midtjylland – Liverpool: 1-1

G.: Scholz ill. Szalah

Egy totálisan tétnélküli meccs, ahol inkább a dánok becsülete volt a tét. Helytálltak a jóval erősebb angolok ellen, és végül még egy pontot összehoztak kiesésük előtt.

Chelsea – Krasznodar: 1-1

G.: Jorginho ill. Cabella

Ugyancsak egy tétnélküli meccs, mindkét gárda tudta már, hol folytatják. Egyikük a csoport élén megy a BL legjobb 16 csapata közé, a másik meg az Európa Ligába. Többségében azok a játékosok kaptak szerepet, akik eddig nem igazán játszottak.

Barcelona – Juventus: 0-3

G.: Ronaldo (2) ill. McKennie

Újabb pofon Lionel Messiéknek. Előbb a bajnokságban az újonc Cadiz verte őket, most pedig kaptak egy hármast a csoport rangadóján. Így csak a második helyről várhatják a folytatást, az élen a torinóiak végeztek jobb egymás elleni eredményeiknek köszönhetően.

RB Leipzig – Manchester United: 3-2

G.: Angelino, Haidara, Kluivert ill. Bruno Fernandes, Konate (ög)

Az első félórában lefutballozták az angolokat Gulácsiék, remekül futballoztak és még egy meg nem adott gólt is szereztek Willi Orban révén. A második félidőben 3-0-s állásnál még közeledni kezdett a MU, de nem sikerült egyenlíteni, így búcsúztak a sorozattól és ismét az Európa Ligában szerepelnek majd.

Rennes – Sevilla: 1-3

G.: Rutter ill. Kounde, El Nesyri (2)

Győzelem nélkül pottyant ki utolsó helyen a tavalyi Ligue 1 bronzérmese, nem erre számítottunk tőlük. A Sevilla pedig második helyen, a Chelsea mögött belavírozott a legjobb 16 közé.

Lazio – Club Brugge: 2-2

G.: Correa, Immobile ill. Vormer, Vanaken

Úgy sikerült egy pontot kiharcolnia a belgáknak, hogy majdnem egy órán át emberhátrányban játszottak. A döntetlen miatt csak a második helyen zártak az olaszok, a Brugge harmadik lett.

Zenit – Borussia Dortmund: 1-2

G.: Driussi ill. Piszczek, Witsel

Erling Haaland nélkül is sikerült behúzni az utolsó csoportmeccset, ami az élre repítette a Dortmundot, persze, ehhez kellett a Lazio váratlan döntetlenje is.

Kialakult tehát a legjobb 16 csapat, a sorsolás hétfőn lesz, akkor kapjuk meg, hogy ki kivel fog megküzdeni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső